Ahoj,hledám spolucestující na cesty po Zanzibaru a Tanzánii. Pojedu v termínu 4.7.-18.7. Mám v plánu navštívit Zanzibar (cca na 5 dní, hodlám jít na zanzibarský filmový festival) a také Tanzanii. V Tanzánii rozhodně nepůjdu na Kilimandžáro a možná se úplně vyhnu největším turistickým tahákům, spíš bych šel do méně známých hor jako Udzungwa nebo Usumbara,  do parků třeba Ruaha nebo Selous. Chtěl bych to udělat více lowcostové, i když samozřejmě i tak to bude docela drahé. Je mi 23 let a jsem student. Můžeme se domluvit i na částečném spolucestování, to znamená na část cesty.Vojta .

Zanzibar, Tanzánie Červenec 2017

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

24 reakcí

 Ahoj,

hledám spolucestující na cesty po Zanzibaru a Tanzánii. Pojedu v termínu 4.7.-18.7. Mám v plánu navštívit Zanzibar (cca na 5 dní, hodlám jít na zanzibarský filmový festival) a také Tanzanii. V Tanzánii rozhodně nepůjdu na Kilimandžáro a možná se úplně vyhnu největším turistickým tahákům, spíš bych šel do méně známých hor jako Udzungwa nebo Usumbara,  do parků třeba Ruaha nebo Selous. Chtěl bych to udělat více lowcostové, i když samozřejmě i tak to bude docela drahé. Je mi 23 let a jsem student. Můžeme se domluvit i na částečném spolucestování, to znamená na část cesty.

Vojta
0

Nevíte někdo jak je to s tím povinným očkováním? Pokud se letí z Evropy není potřeba. Ale když máme mezipřistání na ZAN a pak letíme do DAR nebudou to po nás chtít, jelikož přilitáváme jakože z africké země? Neletěl už takhle někdo?

0 Citovat

Ptal jsem se kolegyně, která tam jede za pár dnů a já za týden. Prý můžou chtít vidět očkovací průkaz a potvrzení žlutý zimnice. Takže i když by to po nás neměli chtít (neletíš z endemický oblasti), jdu si to radši nechat bodnout, aby nebyly případně problémy..

0 Citovat

My taky jedeme cca za týden a doted jsem žila v tom, že to očkování po nás nemůžou chtít. I co jsem pročítala cestopisy, tak po nikom ten průkaz nechtěli. Až ted jsem četla, jak někdo psal, že při cestě z DAR do ZAN to po nich chtěli vidět. Asi půjde o náhodu, koho zrovna vyčihnou. Nevíš kolik by to očkování stálo tam na letišti?

0 Citovat

Slyším poprvé, že by šlo očkovat na letišti.. :)

0 Citovat

Jj je možné, že tě naočkují na letišti. Píšou to na netu, třeba tady...
http://www.esotravel.cz/dovolena...informace/
No já doufám, že projdeme bez povšimnutí a ušetříme se toho:/

0 Citovat

Přiletěli jsme minulý týden a očkovací průkazy po nás chtěli - kontrolovali celé letadlo

0 Citovat

Bez očkování bych po předchozích zkušenostech už neletěl. Posledně ho chtěli i při odletu z DAR do ADD. Bez toho nepustili nikoho ani na check-in. Na Zanzibar jsem jel pokaždé lodí z Dar es Salaam a tam to byla samozřejmost při vstupu. Rozhodně bych si nepřidělával zbytečné problémy. Navíc většina pojišťoven očkování v rámci ročního bonusu proplatí.

0 Citovat

Iveta Ivánková - můžu se prosím zeptat odkud jste letěli, že kontrolovali celé letadlo? děkuji

0 Citovat

Mnichov-Amsterdam-Nairobi-Zanzibar

0 Citovat

Pokud by si letěla přímo na Zanzibar a při přestupu neopouštěla vůbec tranzitní zónu, tak by potřeba být nemělo. Pokud však chceš ještě nějak cestovat mezi Dar es Salaam a Zanzibarem, tak bych si to zařídil. To je však moje rada a může se stát, že projdeš. Já si tohle netroufnul a pokaždého ho po mě chtěli ukázat. Každopádně dej pak vědět.

Zkus ještě popsat jak máte přesně to trasování. Moc jsem nepochopil, kde jak budete.

0 Citovat

Já pojedu 29.5. trajektem z Dar do Zanzi, tak pak hodím taky info.

0 Citovat

Díky všem za info. Nakonec jsme si očkování radši udělali. Protože na ten ZAN to fakt chtějí vidět. Já původně hledala info. ohledně očkování do Tanzanie obecně, a tam to potřeba není. Že to zrovna vyžadují na ZAN mně nenapadlo:( Letíme do DAR a pak se hned přesouváme na ZAN lodí...takže očkování by jsme nejspíš neunikli

0 Citovat

nie je to nahodou tak, ze do Tanzanie/Zanzibaru treba ockovanie len ak sa prilieta z krajiny kde sa zlta zimnica vyskytuje? Ked letite cez Dubaj (napr. Fly Dubai), tak tam netreba, ale ked cez Etiopiu (Ethiopian), alebo Kenu (Kenya Airways), tak treba. A jasne ze medzi Zanzibarom a Tanzaniou to je jedno, kedze to je jedna krajina.

Timatic vzdy pomoze:

Required Vaccinations

A yellow fever vaccination certificate may be requested from travellers over 1 year of age entering Tanzania within 6 days of having stayed overnight or longer in a country with risk of yellow fever transmission.

0 Citovat

V tom případě je určitě potřeba. Navíc dohadovat se s někým v africe je někdy fakt na hlavu.

Jinak s tím očkováním na letišti fakt nevím, protože i tak se myslím uvádí 10-14 dnů než je ta vakcína vůbec aktivní.

0 Citovat

Tonic: to jsem si právě myslela původně, že očkování třeba pouze pokud se letí přes zemi kde se ta zimnice vyskytuje. Psala jsem i na ambasádu do Berlína a toto mi odpověděli:

Dear Sir/Madam,

Your email refers:

Yellow fever vaccination

If you are travelling directly from Europe, you do not require

yellow fever vaccination to enter Tanzania Mainland. However, if you have a stop over to some of the endemic zone countries for more than 12 hours, then you will be required to have vaccination.

You will need the vaccination to enter Zanzibar, whatsoever. We have been informed lately that; the vaccination is a must to all entering Zanzibar at the moment.

In case you have been already vaccinated, please prove with your doctor if the vaccination you took war/are of a life time.

You have to bring the vaccination card/Certificate (s) with you,

In case of medical reasons to why one should not have/get the vaccination, a doctor should certify that.

0 Citovat

no je to zaujimave...ked ides z Tanzanie do Zanzibaru, tak fakt to vyzaduju (podla niektorych blogov). no klasicka afrika.

0 Citovat

update: sestra vcera prisla na Zanzibar (flydubai) a ziadne ockovanie sa neriesilo.

Takze opat sa potvrdilo, ze taketo ambasady pofidernych statov v bohatych krajinach su tzv. chlebickove - zamestnanci tam robia za odmenu a ako hobby , nie pre ludi:D

0 Citovat

Při příjezdu lodí z Daru na Zanzibar nás zastavila ženská a chtěla očkovák se žlutou zimnicí vidět.. týden zpátky

0 Citovat

tak maju to tam riadne dopletene :) asi najistejsie ist na Zanzibar letecky. Ak by si nemal ockovanie po prichode trajektom, predpokladam ze business plan maju a zaockuju ta na mieste nie?

0 Citovat

Viděl jsem tam nějaký očkovací centrum, ale vakcína je funkční 10 dní po aplikaci, tak nevím. Možná by pomohlo pár tisíc TZS do kapsy, ale nespolíhal bych :)

0 Citovat

no pozeram ze za 50 USD sa da :D

http://liveandletsfly.boardingar...-zanzibar/

0 Citovat

Z vlastních zkušeností. Jsem naočkovaná, ale nikdo to po mě zatím nechtěl vidět. Kontrolu bych očekávala spíše v Daru než na ZNZ. Pokud cestujete pouze na ZNZ a přestup je v Dubaji, očkování není třeba, ale jak někdo psal, už i tam kontrolovali. Takže doporučuji se naočkovat již tady než spoléhat na místní očkování. Navíc ta vakcina je živá, tedy může být moc pěkný otok i horečka, což bych na dovolené nechtěla řešit a ještě zde dostanete příspěvek od pojišťovny. Navíc dnes již poskytuje doživotní ochranu.

0 Citovat

My jsme se také vrátili před týdnem a průkaz vidět nechtěli. Takže je to o náhodě, ale taky bych si to asi radši nechala naočkovat u nás než tam někde ve stanu) V přístavu je pěknej šrumec, takže představa, že mně tam ještě někdo tahá do stanu na očkování je nemilá:)

0 Citovat

Ahoj,

mám pro Vás skvělý tip. Krásné neturistické místo jsou Usumbara mountains. Ty se dále dělí na západní (Lushoto), tam ještě na pár turistů narazíš, a východní (Amani), tam prakticky turisti nejsou a je tam zakázaná těžba. Navíc je tam nádherná příroda, obří biodiverzita (jedna z největších na světě), přátelští lidé a velmi levné ubytování v zajímavých historických domech. Může doporučit naprosto excelentního průvodce, za kterého bych dal ruku do ohně. Nedovedu se představit lepšího průvodce. Pro bližší informace: martin_m@atlas.cz. Můžu poskytnout i informace o dalších destinacích, byli jsme tam cca 3 týdny: Arusha + safari, Usumbara, Zanzibar

Martin

0
24 reakcí