Přemýšlej jsem, že bych se konečně podíval do země, kde zítra znamená včera a kde přízemí je první patro. Nesnáším byrokracii a proto pokud musím vyřizovat vízum, rád bych vše viděl při jedné návštěvě.Plán je následující: na pár dní do Moskvy, pak letadlem do Vladivostoku, zpět vlakem Do Irkutsku k Bajkalu - chci si vyzkoušet TSM, ale nechci tam trávit týden nonstop. Z Irkutsku letadlem do Moskvy a pak na pár dní do Petrohradu (letadlo nebo rychlý vlak) - prohlédnout Ermitáž.  Odpovídá to časově, dá se to naplánovat lépe? Stačí jízdenky koupit na místě a je lepší kupovat jednotlivé úseky, nebo celou trasu najednou? Staví vlak na delší dobu (několik hodin) ve městech po cestě? .

Rusko za 3 týdny

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Přemýšlej jsem, že bych se konečně podíval do země, kde zítra znamená včera a kde přízemí je první patro. Nesnáším byrokracii a proto pokud musím vyřizovat vízum, rád bych vše viděl při jedné návštěvě.

Plán je následující: na pár dní do Moskvy, pak letadlem do Vladivostoku, zpět vlakem Do Irkutsku k Bajkalu - chci si vyzkoušet TSM, ale nechci tam trávit týden nonstop. Z Irkutsku letadlem do Moskvy a pak na pár dní do Petrohradu (letadlo nebo rychlý vlak) - prohlédnout Ermitáž.  Odpovídá to časově, dá se to naplánovat lépe? Stačí jízdenky koupit na místě a je lepší kupovat jednotlivé úseky, nebo celou trasu najednou? Staví vlak na delší dobu (několik hodin) ve městech po cestě?
0

Ohledně vlaku - ani nevím, jestli vůbec jde koupit jedna jízdenka, pokud chce člověk cestu dělit, podle mě ne - lístky jsou vázány na konkrétní vlak. Pokud pojedeš v létě, určitě je lepší koupit dopředu klasicky přes net: https://pass.rzd.ru/main-pass/public/en. ;
Vlaky ve stanicích stojí obvykle 5-10 minut, maximum je nějakých 40. A při plánování pozor, že čas na ruské železnici je jen jeden, ten moskevský! 

0 Citovat

Dík koukal jsem na to, je to docela přehledné. Z Vladivostoku do Irkutsku to jsou 3 dny cesty a cca 1700 CZK - což je vlastně cena za dopravu včetně ubytování.  Ještě přemýšlím jestli to dát nonstop, nebo rozdělit a podívat se třeba na půl dne do nějakého většího města po cestě. A z Irkutsku asi přímým letem do Petrohradu (pokud je). Letenky jsou vzhledem ke vzdálenostem docela levné. 

0 Citovat

urcite to rozdel, ak pojdes s madam Krupskou, nevynechaj Ulan Ude a najvacsiu hlavu Lenina na svete



thumbnail-aspx.jpg

0 Citovat

Je to krasavec,  musím ho vidět na vlastní oči.

A do vlaku beru film Čekist abych si tu dobu připomněl.
0 Citovat

Ahoj, naplánování cesty po transsibiřské magistrále není navzdory představám úplně jednoduché. Většina lidí se (stejně jako původně já) mylně domnívá, že může z vlaku kdykoliv a kdekoliv vystoupit. Je potřeba promyslet trasu, zajistit potřebná víza a koupit jízdenky. Jízdenky se dají koupit 40 dní předem na stránkách dopravce. Neodkládala bych to na poslední chvíli. Může se stát, že pak nezbyde místo, nebo naopak zbydou jenom místa u záchodků. O tom, jak naplánovat cestu po Transsibu jsem napsala vyčerpávající info tady: http://realcamplife.com/cs/trans...agistrala/ tak třeba to zodpoví pár otázek :) 

0
5 reakcí