Ahoj,v létě letíme do Bosny a Hercegoviny a rádi bychom podnikli výlet z Mostaru k vodopádům Kravice, případně na další zajímavá místa v okolí. Vzhledem k tomu, že dostat se tam veřejnou dopravou je nemožné a půjčené auto mít nebudeme, začal jsem hledat různé organizované zájezdy (ačkoliv je to proti mému přesvědčení). Byl jsem ovšem překvapen docela vysokými cenami –  30€ až 40€ za osobu. To mi připadá dost i na naše poměry.Proto se ptám, zda jste někdo neřešil podobnou situaci a nevíte třeba o nějaké organizované tour za rozumnější cenu?A pokud byste se chtěl někdo pochlubit jinými tipy z BIH, budu určitě vděčný. :)Díky předem za odpovědi! .

Mostar - výlet na vodopády Kravice

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Ahoj,


v létě letíme do Bosny a Hercegoviny a rádi bychom podnikli výlet z Mostaru k vodopádům Kravice, případně na další zajímavá místa v okolí. Vzhledem k tomu, že dostat se tam veřejnou dopravou je nemožné a půjčené auto mít nebudeme, začal jsem hledat různé organizované zájezdy (ačkoliv je to proti mému přesvědčení). Byl jsem ovšem překvapen docela vysokými cenami –  30€ až 40€ za osobu. To mi připadá dost i na naše poměry.


Proto se ptám, zda jste někdo neřešil podobnou situaci a nevíte třeba o nějaké organizované tour za rozumnější cenu?


A pokud byste se chtěl někdo pochlubit jinými tipy z BIH, budu určitě vděčný. :)

Díky předem za odpovědi!

0

Vodopády Kravica byly krásné dříve. Teď se tam nedá skoro hnout.

0 Citovat

Díky za tip, budem nad tým tiež uvažovať. Pozerám na rome2rio a čo tak bus do Medjugorje a odtiaľ 2 hodiny túra peši? :D

0 Citovat

Úplně v pohodě to domluvíte na místě je spousta agentur co to nabízí a kdyžtak se dá smlouvat pokud je vás víc. 

Já když jsem tam byl tak nás tam vzal táta majitele hostelu, ještě jsem byli na Počitelj a Blagaj oboje určitě doporučuju navštívit.

0 Citovat

tiez som to riesil, ale mimo tour, alebo taxi/vlastne auto tazko

0 Citovat

Pozor, na základě vodopádů Kravica bych rád podotkl, že Kravica není Kravice a Google Maps ani moc nepomůže obrázky zobrazenými k jeho výsledkům.


vodopady-kravica.png
kravica.png

0 Citovat

Zatim všem díky za podněty. Asi to teda taky budu řešit až operativně na místě, něco přislíbil i majitel hostelu, tak uvidíme, s čím přijde.


tonic napsal(a):

tiez som to riesil, ale mimo tour, alebo taxi/vlastne auto tazko


A jak jsi nakonec vyřešil? :)

0 Citovat

nijak, isli sme autom a zabudli sme na ne :D

0 Citovat

Nas tam vzal majitel hostelu (resp. jeho syn), kde sme byvali v ramci rodinneho biznisu

0 Citovat

Byli jsme v srpnu a neskutečně přeplněno, nebylo, kam si sednout a vylézt až pod vodopád nemožné... je to už hrozně profláklé místo

0 Citovat

ono celkovo sa na tento "turisticky" Balkan pocas prazdnin neoplati  ist - jun/september je najlepsie

0 Citovat

Trochu jsem googlil a nasel doporuceni na House travel Mostar melo by to byt za 20 euro ( info z rijna 2017 ) i.house.mostar@gmail.com.

0
11 reakcí