Zdravím všechny cestovatele, :-)jelikož jsem zde v minulosti nalezl spousty zajímavých tipů a rad, rád bych se opět obrátil na zkušenější z vás a nechal si doporučit, co (ne)vidět na Lomboku. Tenhle ostrov jsme se rozhodli navštívit poté, co jsme na něj koukali z Gili Meno a už na něj nezbyl čas. :)Plánujeme "rozbít" tábor na dvou místech - Senggigi a Kuta odkud budeme vyrážet na skůtrech po okolí. Má otázka tedy zní: kde najdeme ty nejhezčí pláže a kam se vypravit za dobrodružstvím. Památky nás moc neberou (viděli jsme jich už mraky) a proto se chceme zaměřit spíše na přírodu. Předem moc děkuji všem, kteří si najdou čas a napíšou své zkušenosti a postřehy.  .

Lombok: co stojí za to vidět?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Zdravím všechny cestovatele, :-)

jelikož jsem zde v minulosti nalezl spousty zajímavých tipů a rad, rád bych se opět obrátil na zkušenější z vás a nechal si doporučit, co (ne)vidět na Lomboku. Tenhle ostrov jsme se rozhodli navštívit poté, co jsme na něj koukali z Gili Meno a už na něj nezbyl čas. :)


Plánujeme "rozbít" tábor na dvou místech - Senggigi a Kuta odkud budeme vyrážet na skůtrech po okolí. Má otázka tedy zní: kde najdeme ty nejhezčí pláže a kam se vypravit za dobrodružstvím. Památky nás moc neberou (viděli jsme jich už mraky) a proto se chceme zaměřit spíše na přírodu. Předem moc děkuji všem, kteří si najdou čas a napíšou své zkušenosti a postřehy. 
0

Ahoj, byli jsme 10/16 v Kutě 4 dny .. doporučuju ubytko La Bangkat homestay, skvělý majitel, jídlo, půjčují za levno skůtry, trochu bokem v klidné části.

Pláže - doporučuju.

Tanjung Aan: pěkné koupání, většinou místní, výhlídka a levný bar v pravé části.

Pantai Selong Belanak: dlouhá pláž  bez stínu, možnost občerstvení  a lehátek, my se tam učili surfovat, ideální i na koupání.

Mawun: taky pohoda na koupání.

Jinak samotná Kuta nic moc, my tam chodili jen na jídlo. Nejlepší je půjčit skůtr a projíždět pobřeží parádní krajinou. Minimum turistů.

Pokud jste nenároční, tak doporučuju navštívit vesnici Tetebatu pod sopkou Rinjani. Parádní rýžová pole, káva, vanilka, ty treky po okolí s průvodcem jsou parádní relax. Bydleli jsme v Indah homestay. Taxíka do Tetebatu a následně na letiště domluvíte na místě za rozumnou cenu.
0 Citovat

Moc díky  za reakci. Přesuny po ostrově plánujeme právě na skůtrech. Máte někdo zkušenost s výletem k vodopádům? Na internetu jsem našel několik zmínek, kdy lidé doporučují najmutí průvodce. Má to cenu, nebo to zvládneme na vlastní pěst? Myšlenka vylézt na Rinjani nás hlodá, ale všude se uvádí, že jde o trek na 4 dny, což se nám moc nechce. 

0 Citovat

Ahoj, kamarádka už nějaký pátek na Lomboku žije, tak by třeba poradila ;)

https://www.facebook.com/purelom...rnal 

0
3 reakce