Ahoj, Začínám pokukovat po letní dovolené na příští rok. Termínově kdykoliv od konce června až do půlky září. Hledám destinaci, kde se můžu jak koupat v moři, tak jezdit po výletech, přírodě a památkách. Nestojím o hotel s all in. Letos jsme byli na řeckém Rhodu a to byla naprostá paráda. Bylo kam se jet podívat, ale zároveň i koupačka. Líbilo by se mi zase něco v podobným duchu. Do oka mi padlo Portugalsko. Resp. teda Madeira a Azory kvůli přírodě. Ta vypadá prostě fantasticky, ale co jsem se dočetl, tak na koupání to tam moc není. Máte někdo tip na destinaci v Portugalsku, kde bysme mohli výletovat, ale taky aby nám v moři neumrzl zadek? Budu moc rád i za jakýkoliv další tipy kamkoliv. Jen poprosím něco v podobné cenové úrovni jako třeba to Portugalsko - studenti :).Předem díky!  .

Tip na léto 2019

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Ahoj, 

Začínám pokukovat po letní dovolené na příští rok. Termínově kdykoliv od konce června až do půlky září. 

Hledám destinaci, kde se můžu jak koupat v moři, tak jezdit po výletech, přírodě a památkách. Nestojím o hotel s all in. 

Letos jsme byli na řeckém Rhodu a to byla naprostá paráda. Bylo kam se jet podívat, ale zároveň i koupačka. Líbilo by se mi zase něco v podobným duchu. 


Do oka mi padlo Portugalsko. Resp. teda Madeira a Azory kvůli přírodě. Ta vypadá prostě fantasticky, ale co jsem se dočetl, tak na koupání to tam moc není. 

Máte někdo tip na destinaci v Portugalsku, kde bysme mohli výletovat, ale taky aby nám v moři neumrzl zadek? 


Budu moc rád i za jakýkoliv další tipy kamkoliv. Jen poprosím něco v podobné cenové úrovni jako třeba to Portugalsko - studenti :).


Předem díky! 

0

Jih Portugalska - Algarve. Je tam nádherně, krásné pláže lemované skálami. Byl jsem tam v druhé půlce června a v moři mi zadek neumrzl. :-) Ale na koupání je to asi lepší až koncem léta.

0 Citovat

Ano, zadek ti možná v druhé půlce prázdnin neumrzne, ale uhoří ti kebule ;) Letos v srpnu 40-45°C.

Doporučil bych v dané termíny jinou destinaci ( my máme rádi třeba Sicílii, Apůlii ) a nebo to posunout na září/začátek října ( loni jsme byli v Algarve první týden v říjnu a úplně TOP )

0 Citovat

A ak sa chystáš do toho Portugalska na dlhšiu dobu tak určite stojí za to navštíviť aj na pár dní Porto a Lisabon. Sú to fakt krásne mestá a vzdialenosti v Portugalsku sú v pohode, lietadlom Faro - Porto za 40 minút za fajn ceny. 

0 Citovat

I ta Madeira by šla. Klasické písečné pláže tam sice moc nečekejte, ale určitě není problém se v oceánu vykoupat. Případně si dáte výlet na Porto Santo vedle, kde je písečná pláž dlouhá nějakých 10 km.

Jinak Algarve taky můžu doporučit, případně Lisabon, Ericeira a Peniche a pak klidně přes Coimbru do Porta.

0 Citovat

Ahoj, minulý týždeň sme sa vrátili z Azorov a teplota vzduchu aj mora bola veľmi príjemná. Boli sme na štyroch ostrovoch a všade sme sa v pohode kupali v mori, buď na pláži alebo v prírodných bazénoch.

Návštevu odporúčam určite, krásna príroda, výlety a viac "kupacia" destinácia ako som si pôvodne predstavovala 😀. Ale pozor, pláže nie sú na každom rohu, keďže pobrežie je dosť členité. 

Oproti Algarve sa mi páčilo, že tam je pomerne málo turistov. A ceny jedla aj ubytovania sú veľmi priaznivé 😊. 

0 Citovat

Vse co  tu pisou  vyse  , muzu potvrdit  , pobrezi Algarve vyborne , pujcenym autem jsme to projeli cele , vyborne jsou i  uzke   ostrovvy mezi Farem a Tavirou  kam se jezdi  lodi  , je tam i kemp  a chatky , jinak mnoho moznosti v Albuferii a samozrejme  cele pobrezi mezi  Albuferii a  Lagosem, za videni pak stoji i majak  Ponta de Sagres ,   v srpnu je tam ale vsude hlava na hlave  letenky do Fara  , a jak pisou pak  z Fara  Lisabon a  Porto 

Co se tyka Madeiry  tam je vyborne letet na jare  , v lete s tim nemam zkusenost , byli jsme i  na Porto Santo , plavba  lodi  2 hodiny a hezka   plaz 10 km,  voda byla  na velikonoce jeste dost studena 

Jinak  Recko ma  mnoho  dalsich ostrovu  , koupani bude urcite teplejsi a poznavani se da taky ,  Korfu , Samos ,  letos jsme byli  Parga- Lefkada na konci cervna a zacatku cervence  o Lefkade se rika ze  tam jsou jedny z nejhezcich plazi Recka  .  hlavne na zapadnim pobrezi Lefkady , ovsem po zemetreseni v 2015 jsou porad  ty nejhezci plaze dostupne jen lodi , konkretne plaz Eremni  ,    konkurentem  je plaz Milos  kam je sice krkolomny  ,ale   pesi chodnik pres kopec  vracet se pak je lepsi  az k veceru , v tom vedru to vyslplhat pak nahoru je drina  

Dalsi moznost poznavani i koupani je treba Kypr  lertenky do Paphosu  nebo do Larnacy  zname jen reckou cast  Kypru , ale i turecka  cast  ma  pry fajn mista  na koupani  ,  v te recke casi  jsou dobre hory na turistiku 
0 Citovat

Tak to Algarve vůbec nevypadá špatně! Jen mě trochu děsí jakobova zmínka o kebuli, jestli vezmu přítelkyni někam kde je 40°, tak mě zaškrtí :D termínově to jinak než konec června-půlka září nedáme, pak už začíná semestr... Mimochodem, jak v Algarve vůbec vypadá s turisty, bývá tam přecpáno?


@Liborek jak je to na Madeiře s tím koupáním, co mám čekat? Nemám rád vyvalování se na pláži, ale po nějakým tom výletu si rád lehnu k moři s knížkou a chodím se koupat.


Co se týče Lisabonu a Porta, tak určitě bych to chtěl vzít alespoň přes jedno, tak na den, dva. Trochu si taky pohrávám s myšlenkou 5 dní na Algarve a 5 na Madeiře, ale nevím jestli to pak nebude všechno a nic. A taky jestli by to vůbec šlo finančně.


Díky za tipy, ale do Řecka teď ne, chceme to zase prozkoumat jinde. To už spíš třeba tu Sicilii/ Apulii. Kypr je zase pro studenty moc drahý, ten bude muset počkat. 



0 Citovat

Zdravím, z Portugalska doporučuju Faro, je to tam prostě kouzelný a ještě nezkažený turismem. Krásná pláž plná obrovských mušlí a Portugalci, kteří žijí v miniaturních domečcích přímo na pláži. Navíc blízko je spousta možností výletů a samotné město je moc hezké a všude speciality ze sardinek :-)


Kromě Portugalska mě napadá, že by se vám mohlo líbit ještě Tenerife, je tam úžasná příroda, hora Pico del Teide s národním parkem, banánové plantáže, no a nejlepší jsou asi černé pláže - lávové :-) My byli s eTravel https://www.etravel.cz/spanelsko/tenerife a vyšlo to i za super cenu. Tak ať dobře vyberete, ale to Portugalsko je určitě dobrá volba a Kanáry taky, když už nechcete znovu na řecké ostrovy. Já se ještě chystám na Santorini, to bude myslím taky pecka :-)


0 Citovat

A jak to tam vypadá s turisty? Dá se tam přes léto hnout?


Na Tenerife mrknu, díky! :)

0 Citovat

neviem, ci si myslis nina, ze sme tu uplne  retardovani


ninka.jpg

0 Citovat

tonic napsal(a):

neviem, ci si myslis nina, ze sme tu uplne  retardovani

Minule tu zase víza do Ruska za milión ponúkala 😀

0
11 reakcí