Ahoj, teď jsme půl roku v Asii, na vánoce se vracíme do ČR a v lednu bychom rádi vyrazili nomádit někam do jižní Ameriky. Plán zatím vypadá takto:7.1. Katowice - Barcelona10.1. Barcelona - New York13.1. New York - Mexico4.2. Mexico - Kuba5.3. Kuba - Londýn7.3 Londýn - OstravaTzn. pár dní v Barceloně, tam to znám, 3 dny v New Yorku (snád nás to finančně nezrujnuje.No a pak 22 dní v Mexiku a poté měsíc na Kubě.A teď otázky:1. Je to podle vás dobrý?2. Prodloužili byste Mexiko a zkrátili Kubu či naopak?3. Kolik ná sto vyjde? Na Airbnb vypadá, že ubytka kolem 3-4 stovek na noc seženeme.4. Dá se v Mexiku nějak sociálně najíst? Jakože je tam něco jako 7-11? :-)5. Povalí nám vůbec na Kubě internet? :DNebo byste doporučili něco jiného? Jsem pro cokoli, ale chtěli bychom se s letenkami vlézt do 35tis. pro dva na celý výlet, což bychom se v tomto případě vešli. Čas máme od 4.1. do cca 10.3.Díky. .

Nomádění v Mexiku a na Kubě

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Ahoj, teď jsme půl roku v Asii, na vánoce se vracíme do ČR a v lednu bychom rádi vyrazili nomádit někam do jižní Ameriky. Plán zatím vypadá takto:


7.1. Katowice - Barcelona

10.1. Barcelona - New York

13.1. New York - Mexico

4.2. Mexico - Kuba

5.3. Kuba - Londýn

7.3 Londýn - Ostrava


Tzn. pár dní v Barceloně, tam to znám, 3 dny v New Yorku (snád nás to finančně nezrujnuje.


No a pak 22 dní v Mexiku a poté měsíc na Kubě.


A teď otázky:

1. Je to podle vás dobrý?

2. Prodloužili byste Mexiko a zkrátili Kubu či naopak?

3. Kolik ná sto vyjde? Na Airbnb vypadá, že ubytka kolem 3-4 stovek na noc seženeme.

4. Dá se v Mexiku nějak sociálně najíst? Jakože je tam něco jako 7-11? :-)

5. Povalí nám vůbec na Kubě internet? :D


Nebo byste doporučili něco jiného? Jsem pro cokoli, ale chtěli bychom se s letenkami vlézt do 35tis. pro dva na celý výlet, což bychom se v tomto případě vešli. Čas máme od 4.1. do cca 10.3.


Díky.

0

nebol som ani tam ani tam, skor ma len tak napadlo...ked ste digitalni nomadi..tak si najprv pozrite ako je to s pripojenim na nete na Kube... lebo vyzera to smutno

https://www.drinkteatravel.com/w...t-in-cuba/


btw... juzna amerika je o nejakych 1000-2000 km juznejsie ako Mexiko a Kuba :D

0 Citovat

Kuba není zrovna ideální nomádská destinace... a jižní Amerika tuším taky ne.

0 Citovat

Tak Latinská Amerika je široký pojem a jsou země, kde si rozhodně dlouhodobější pobyt a nomádění představit dokážu (Kolumbie, Chile, Kostarika, Peru,...) Na Kubě jsem nebyl, v Mexiku jen velmi krátce, takže si hodnotit netroufám, jen odpověď na otázku ohledně jídla: Sociálně najíst se dá v Latinské Americe asi v každé normální jídelně nebo restauraci pro místní. Je to levné, je to dobré, je to rychlé.

0 Citovat

V minulosti jsem byl 2 tydny na Kube a vubec se mi tam nelibilo. Velmi tezke najit uprimne pratele, nebot mistni jsou tak chudi, ze se snazi seznamit a pak ruzne vyuzivat cizince pro nakupy a veskere platby. Internet v roce 2010 byl pomaly a dost drahy.

Zato po preletu do Mexika, kde jsem stravil asi 9 tydnu v centralni a jizni casti zeme, jsem se citil bajecne. Pratelsti lide, nizke ceny, chutna kuchyne, hezka priroda, uzasne mayske, aztecke i kolonialni pamatky, autobusova doprava na vyssi urovni. Internet lehce dostupny. Proste problematicka Kuba s prijemnym Mexikem jsou dle me naprosto nestovnatelne destinace. Viva Mejico!
0 Citovat

Dík, tak mě ta Kuba začíná odrazovat. Uvažuji ji vyměnit za Kolumbii a pak přes Orlando a Londýn do Ostravy. 


Bylo by to podle vás lepší?

0 Citovat

peternet napsal(a):

Dík, tak mě ta Kuba začíná odrazovat. Uvažuji ji vyměnit za Kolumbii a pak přes Orlando a Londýn do Ostravy. 


Bylo by to podle vás lepší?


Kolumbie (Colombia alias Locombia) je nadherna, jedna z nejkrasnejsich zemi na Svete se svou rozmanitou krajinou a dalsimi superlativy. Navic se tam dnes clovek muze citit i bezpecneji nez v problematicke Venezuele.

Zajimava mesta jsou Cali,  Popayan, Medellin, Mompox, Villa de Leyva, Barichara, Cartagena. Samozrejme nejlepsi carnaval v Barranquilla. Ledovce, pralesy, pouste, dve morska pobrezi, karibske ostrovy, atd. atd.
0 Citovat

Leť do Venezuely - je to Ráj na zemi.

0 Citovat

Jako z nějakého nomádění na Kubě by tě myslím rychle vyvedli. Na internet má takřka bezvýhradní monopol Etecsa. K volnému internetu se dostaneš kromě hotelů a některých restaurací jen na Etecsou provozovaných hot spotech, kde je vždy připojeno mraky lidí a rychlost a odezva tomu odpovídají... Pevnou linku jsem viděl v Havaně v nějakých casas, ale to zase není pro kapsu nomáda:-)


Co se týká jídla, dá se v místních jídelnách za CUP pořídit levně, ale dá se to jíst tak pár dní, nebo lépe 3 dny.

A v obchodech toho ani za CUC moc nekoupíš. Kafe až v pátém obchodě, cukr třeba není vůbec. Ovoce občas, někde. Oproti Asii to je úplně jiný svět.


Další otázka je, jak moc by tam nechali nějaké nomády dýchat,protože můžeš být okamžitě podezřelý a že se to tam tajnými fízly všude hemží.

Za mě současná Kuba i turisticky mizerné a na nomádění, kde potřebuješ fungovat a být na netu myslím takřka nevhodná. Můj názor...


20171129-162248.jpg
20171129-122238.jpg

0 Citovat

Myslím, že v Kolumbii (minimálně ve vyjmenovaných městech + několika dalších) se člověk může cítit bezpečněji než v mnoha latinskoamerických zemích, nejen Venezuele. Souhlasím, že Kolumbie je jedna z nejkrásnějších zemí, s milými lidmi a skvělým a levným jídlem. Za mě zatím jedno z nejpozitivnějších cestovatelských překvapení.

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Leť do Venezuely - je to Ráj na zemi.

Pro milovniky realneho socialismu zcela ucineny raj - vsichni se maji stejne ...  mizerne ...
0 Citovat

1. Je to podle vás dobrý? Ne, vynechat Kubu a misto ni zustat v Mexiku nebo Costa Rice.

2. Prodloužili byste Mexiko a zkrátili Kubu či naopak? Viz. vyse.

3. Kolik ná sto vyjde? Na Airbnb vypadá, že ubytka kolem 3-4 stovek na noc seženeme. V Mexiku doporucuji z mest Puebla a Oaxaca City; Pokud chcete na pobrezi, doporucuji Puerto Escondido; Naopak Quintana Roo je drazsi.

4. Dá se v Mexiku nějak sociálně najíst? Jakože je tam něco jako 7-11? :-) Jiz zde bylo popsano, Puebla i Oaxaca jsou gurmanske raje a najist se da opravdu levne. V Mexiku je 7/11 a mistni Oxxo; Vetsinou otevereno 24/7

5. Povalí nám vůbec na Kubě internet? :D NE

0 Citovat

cali napsal(a):

A v obchodech toho ani za CUC moc nekoupíš. Kafe až v pátém obchodě, cukr třeba není vůbec. Ovoce občas, někde. 


Sócialismo o muerte v praxi...

0 Citovat

Každá pořádná revoluce si žádá krev svých bratrů a sester, jinak není progres.

Když to budou dělat v sametu jako u nás, tak také výsledky podle toho budou vypadat.

Kdyby tenkrát komouši nechali střílet do davu, tak jsou dnes v ilegalitě místo v parlamentu, exestébák a exnormalizační komouš by nebyl premiérem a další exkomouši prezidentem a předsedou parlamentu a to by za nějaké ty životy a trochu té krve i stálo....

0 Citovat

Suhlasim so vsetkym co sa tyka Kuby. Podla mojho nazoru uplne nevhodna destinacia na nomadenie :)

0
14 reakcí