Dobrý den,v prosinci se chystám s kamarádkami do Ammanu, máme naplánovaný výtel do Petry. Koukala jsem, že se dá jet i kolem pobřeží Mrtvého moře. Dotaz zní, je to bezpečné?? Má někdo zkušenost? DěkujiMartina .

Cesta autem kolem pobřeží Mrtvého moře

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Dobrý den,

v prosinci se chystám s kamarádkami do Ammanu, máme naplánovaný výtel do Petry. Koukala jsem, že se dá jet i kolem pobřeží Mrtvého moře. Dotaz zní, je to bezpečné?? Má někdo zkušenost? 

Děkuji

Martina

0

Bezpečnost je vyborna, jedte, je to pěkná cesta. Projete mám vše

0 Citovat

Jeli jsme také tu jordánskou stranu z Aqaby nahoru podél Mrtvého moře a maximálně bezpečné. 

0 Citovat

Majka napsal(a):

Bezpečnost je vyborna, jedte, je to pěkná cesta. Projete mám vše

Co by na tom jako mělo být nebezpečného???
0 Citovat

niemandos napsal(a):

Co by na tom jako mělo být nebezpečného???


tvl. tak, tak treba tam muze byt husta doprava, muzou tam mistni jezdit jako blazni bez svetel, muzou tam falesni policajti chytat auta z pujcoven, muzou tam byt velke diry v silnici, ktere ve tme clovek snadno prehledne, ...Ja vim, ze to tak neni, ale podle me je to naprosto legitimni dotaz. Nekdy udelas vetsi sluzbu, kdyz budes mlcet.

0 Citovat

@Leonard Kdyby si paní přečetla diskuze popřípadě cestopisy treba na tomto webu,tak by věděla,ze v Jordansku je cestování autem naprosto bezproblémové.To ze to neudělala a tupě se tu ptá, je její lenost ,blbost,  popřípadě kombinace obého.  Takže chlapce se do mě neser ty “legitimní otázko”  Ja taky nekomentuju tvoje výplody

0 Citovat

Leonard,to mas pravdu. Aj keď skôr sú myslím, že či tam náhodou nebudú moslimovia :))))) 

0 Citovat

tonic napsal(a):

Leonard,to mas pravdu. Aj keď skôr sú myslím, že či tam náhodou nebudú moslimovia :))))) 

A ze těch tam bude,takže nebezpečné to bude moc. Zvolil bych raději bezpečnější destinaci.

0 Citovat

Tak zažil som jedného "slušného človeka", čo sa sťažoval, že v Tunisku bolo veľa moslimov. Ale all inclusive na tvrdý alkohol ho presvedčil aj na ďalšiu návštevu.

0 Citovat

Martino, dobrý den. Letos v dubnu jsme s přítelkyní projeli z Ammanu kolem Mrtvého moře a dále přes Karak a Kings Highway do Wadi Musa a a dále do Wadi Rum. Nahoru jsme se pak vraceli po Desert Highway. Určitě nevynechejte Madabu a Dead Sea Panorama. Dále pak wadi Mujib. Za návštěvu autem dále určitě stojí Dana Biosphere Reserve. Vše je perfektně bezpečné i dobře značené,  ale  omezil bych přejezdy po tmě. U Mrtvého moře probíhá, speciálně o víkendech, bujaré grilovací veselí.


Akorát nám bylo doporučeno nejezdit od Safawi dále na východ a od Irbídu dále směrem k syrské hranici. 


Návšteva největšíh uprchlického tábora na světě "Zátarí" je prý vpohodě, ale nakonec jsme nestihli.


Ammánu samotnému se obecně doporučuje  s autem vyhnout kvůli velké hektičnosti dopravy. Jinak jsou ale Jordánci ukáznění řidiči. Policejní hlídky a měření rychlosti je časté.

0
9 reakcí