Ahoj, chtěli bychom ke konci června/záčátkem července něco podniknout s kamarády, výlet třeba na 10-14 dní, nejspíše po Evropě. Kam jste třeba vyrazili vy, nebo co byste doporučili? .

Kam po maturitě (Evropa)

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

20 reakcí

Ahoj, chtěli bychom ke konci června/záčátkem července něco podniknout s kamarády, výlet třeba na 10-14 dní, nejspíše po Evropě. Kam jste třeba vyrazili vy, nebo co byste doporučili?

0

Balkan :-) ..Bosna, Makedonie, Albanie, pripadne Cerna Hora.. nejlepe road trip a projet vsechny zeme. Ale to chce alespon 14 dni, spis 3 tydny.

0 Citovat

Albánie nás celkem láká, nebo tedy alespoň mě osobně. Ale úplně nevím jestli budeme mít k dispozici auto, proto zkouším hledat i jinou alternativu. Dá se to absolvovat třeba autobusem? 

0 Citovat

presne Balkan, pozemne busmi, vlakmi. Alebo za mna Zakarpatie a celkovo Ukrajina. Tam vas rozpocet neutrpi, iba vase oblicky.

0 Citovat

Co zkusit cyklovýlet? Můžete dorazit třeba k moři do Itálie, Francie, Polska, Beneluxu... a když bude nejhůř, dá se přesednout na vlak.

0 Citovat

Autobusem/maršrutkami se dá cestovat po Balkáně relativně snadno (minimálně třeba Černá Hora, Albánie, Makedonie, v Bosně je to trochu horší, ale pořád se dá). Horší je ale samotná doprava z ČR tam a zpět, jízdenky na bus rozhodně nejsou žádná láce, pohybují se spíš v tisících. Vyřešit se to ale dá třeba přiblížením Wizz Airem z Vídně (Tuzla, Ohrid, Niš) nebo Bratislavy (Skopje), případně Budapešti (Podgorica, Tirana, Priština) a pojmout to tak nějak komplexněji.

0 Citovat

Da, ale doporucil bych dobrodruznejsi alternativu, min bolavou a sedavou :-D Ryanair do Budapeste, zde si udelat 1-2 dny zastavku a pokracovat dale s Wizzairem, ktery z Budapeste lita jiz temer do vsech balkanskych zemi, vetsinou za hubicku. Pak jiz neni problem mezi zememi prejet busem, pripadne stopem.. Sama o sobe cesta na balkan z CR je zdlouhava kvuli absenci kvalitnich cest/kolonam v letnim obdobi. Do Budapesti se pripadne da dojet vlakem/busem a doletet aspon odtamtud do nejake balkanske zeme. Po maturite, kdy clovek vetsinou nema moc penez, je tohle jedna z top alternativ za me. My jsme takto osobne byli v Bosne a dodnes na to vzpominam :-)

0 Citovat

este ma napadlo, ked v lete, tak kludne sa presunut pomaly po zemi na sever Polska k moru, prip. to potiahnut az napr. do Litvy.  tam je ta siet vlakov/busov celkom husta a ceny tiez ok. a hostely su vsade, alebo zobrat stany. Na zapad by som sa vyprdol, to z financneho hladiska a duplom v lete nie je teda ziadna vyhra.

0 Citovat

Právě jak říkáte, západ by pro nás byl asi celkem raketa. Peníze nějaké jsou, šlo mi spíše o to, když budu dejme tomu v Albánii a řeknu si že chci od moře do hor jestli je to OK s dopravou. Jináč díky moc za rady :) Ještě se zeptám, nevíte jestli platí ty praštěné slevy pro studenty i pro mezinárodní vlaky, když bychom chtěli do té Budapešti vlakem

0 Citovat

Pokud natrefíte opravdu na levnou letenku - dala by se Srí Lanka, Indie, Thajsko, Kambodža, Vietnam. Jinak jedničkou je Balkán, Gruzie nebo Ukrajina.

0 Citovat

Tyjo, co bych dělal bez vašeho názoru, dámo :)

0 Citovat

Já právě moc nevím kde kromě kiwi ty levné letenky hledat, přijde mi nemožné sehnat nějakou opravdu levnou, kord v létě. Ale o Indii, Vietnamu atd také sním

0 Citovat

Do maturity je času dost, tak sledujte např. akce na této stránce. Občas se něco objeví i na léto. Ukrajinci teď poměrně často promují lety do Thajska a Indie během června kolem 10.000 Kč. Nedá se ale na to spoléhat a když se něco takového objeví, má to životnost v řádu hodinu, maximálně dní. Navíc třeba Thajsko v červnu má taky svou odvrácenou tvář v podobě vedra a možnosti monzunových dešťů.

0 Citovat

na ten "lacny smer", teda Balkan a Ukrajina ti staci pozerat Wizzair a Ryanair z Bratislavy a Viedne, prip. Budapesti. 

0 Citovat

Od nas z triedy islo vela ludi do Norska, ale ponali to nizkonakladovo (stop a stany, fjordy) a tiez vsetci boli spokojni. Zalezi co chcete vidiet a zazit :) 

0 Citovat

To je jednoduchý, noční vlak do Košic pak na bus do Užhorodu a dál už libovolně podle nálady a času putovat Ukrajinou do vnitrozemí. Jídlo a pití skoro zadarmo, ubytování taky za pár drobných, cestovaní vlaky nebo maršrutkami sice ne úplně pohodlné, ale taky skoro zadarmo. Navíc tam jsou všude pěkné holky pro které budete boháči. Pokud se dostanete postupně do Lvova nebo až do Kyjeva, tak pak můžete zpět letět s Wizzairem do Bratislavy, Wroclavy, Berlína atd.. kam Vám to bude vyhovovat, případně nočními vlaky zpět do Užhorodu a pak stejně jak jste přijeli. Doporučuji se podívat na pár ukrajinských cestopisů od místního ukrajinského ambasadora Tonica, pro inspiraci. :D

0 Citovat

Zrovna ten balkán býva za 10€ na lete z Budapešte :) Treba ale kupovať veľmi skoro (do marca). Čo sa týka Ázie by som ešte asi aspoň rok počkal, keďže predpokladám, že ste na takomto výlete neboli.

0 Citovat

Já právě koukám teď, ale to je ještě moc brzy co? S Asii to taky nechci uspěchat a hned na první trip jet do Indie třeba, to určitě ne. Říkáte za 10€ že se dají sehnat ty letenky? To by bylo super :)

0 Citovat

ondra.fencl007 napsal(a):

Já právě moc nevím kde kromě kiwi ty levné letenky hledat, přijde mi nemožné sehnat nějakou opravdu levnou, kord v létě. Ale o Indii, Vietnamu atd také sním


Souhlasim s Balkanem. 


A jen dodam, ze kord je secna zbran. Pokud mas maturitu pred sebou, nepis do slohovky ani ‘kor,’ ta forma neni spisovna a uz vubec ne kodifikovana. (Konec cestinarskeho okenka). 

0 Citovat

inak ked na Balkan, ani by som sa na tie letenky moc neorientoval, z Budapesti (tam sa tiez oplati aspon jeden den cely zostat) kazdy den nocak do Belehradu za 15 euro a to je pekna vstupna brana - ci uz juzne Srbsko, Macedonsko, alebo Cierna Hora. a potom presuny su uz celkom lacne vramci regionu.

0 Citovat

Když už tady máme ten jazykový koutek, tak (zde tolik oblíbený výraz) promovat letenky je taky ultimátní Horst Fuchs masakr češtiny motorovou pilou.

0
20 reakcí