Ahoj, chtěl bych se zeptat zdejších, co již byli v New Yorku, zda-li by jste mi mohli dát tipy co vidět, nezmeškat, co zažít, kde třeba ochutnat něco zajímavého, ale naopak i čemu se vyhnout? Jak jste to měli se vstupy, kupovali jste si City Pass třeba na 3 dny? Má to opravdu smysl? Případně, stojí za to udělat si 1 denní výlet do Filadelfie, nebo Washingtonu? Zajímají nás také místa, která třeba mezi turisty nejsou moc populární, ale stojí za návštěvu. V případě, že máte někdo někde schovaný itinerář, nebo tip na dobrého text/video průvodce, budu za něj také rád.Budeme tam 4 kámoši od 27.2-6.3.2019, kdyby tam náhodou někdo byl, rádi se potkáme. :-) Případně díky za tipy. .

Týden v New Yorku

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

21 reakcí

Ahoj, chtěl bych se zeptat zdejších, co již byli v New Yorku, zda-li by jste mi mohli dát tipy co vidět, nezmeškat, co zažít, kde třeba ochutnat něco zajímavého, ale naopak i čemu se vyhnout? Jak jste to měli se vstupy, kupovali jste si City Pass třeba na 3 dny? Má to opravdu smysl? Případně, stojí za to udělat si 1 denní výlet do Filadelfie, nebo Washingtonu?

Zajímají nás také místa, která třeba mezi turisty nejsou moc populární, ale stojí za návštěvu.


V případě, že máte někdo někde schovaný itinerář, nebo tip na dobrého text/video průvodce, budu za něj také rád.


Budeme tam 4 kámoši od 27.2-6.3.2019, kdyby tam náhodou někdo byl, rádi se potkáme. :-)

Případně díky za tipy.

0

Já mám vyzkoušený City Pass (ten z citypass.com),  není na tři dny, ale na devět a vybíráš si z aktivit. Ale všechny, na které jsem se díval, nabízí víceméně to stejné. Hlavní výhoda je v předbíhání front, to ušetří dost času.

Po předchozích zkušenostech bych doporučil neplánovat víc než dvě aktivity/památky na den a ještě ideálně poblíž sebe (třeba 911 memorial a one world centrum), jinak je to hrozná honička.

Spát budete na Manhattanu nebo někde mimo?
0 Citovat

Pro inspiraci náš týdenní itinerář (bydleli jsme na Manhattanu v Čínské čtvrti, v květnu):

1. Socha Svobody, Ellis Island, WTC, jižní Manhattan

2. Brooklyn Bridge, Brooklynské nábřeží, Coney Island, večer Staten Island

3. Washington Square, Empire State Building, Times Square, Rockefeller Center, Hard Rock Café, lodí po East River zpět

4. Washington D.C. - určitě doporučuji tento jednodenní výlet (busem)

5. Central Park, Times Square

6. High Line, Madame Tussaud's

Jestli pořídit City Pass nebo něco podobného - to je otázka, spočtěte si, kam půjdete a jestli se vám to vyplatí. My jsme nic takového neměli a nechyběl nám, do muzeí apod. prakticky nechodíme. Dopředu jsem kupoval Sochu Svobody na první ranní loď. Taky jsme zvažovali výlet busem na Niagarské vodopády (prakticky zadarmo Megabusem), ale nakonec nás odradila 9-hodinová cesta tam a zpět (byť noční), ale hlavně nepříznivá předpověď počasí.

0 Citovat

Keď nejste milovníci múzeí, pametníkov a knihovien tak sa podľa mňa City pass neoplatí. Pre mňa je pravá krása NY vonku na ulici. A vstup na Empire alebo Top of the Rock si kúpite samostatne. 

A keďže ste 4 chalani tak tak pozrite nejaký zápas, treba na Yankees sa dá ísť za pár dolárov. Ale určite sa oplatí pozrieť aj lístky na NHL a NBA.

No a k výletu do okolia ja určite odporúčam Atlantic City. Ak ste ešte neboli vo Vegas tak vás toto miesto bude baviť a noc sa tam dá stráviť úplne v pohode. A cesta trvá z NY menej než treba do WSH alebo BOS, často sa dajú kúpiť aj balíčky prepravy s hotelom atď.. 

0 Citovat

Jano napsal(a):

Pre mňa je pravá krása NY vonku na ulici.

To souhlasím, ale ne na přelomu února a března. V tu dobu fakt spíš ty muzea a monumenty nebo nějaké sporty.

0 Citovat

Bydlení zatím zvažujeme, máme 2 možnosti, bud na Long Island City 100m od metra, lepší cena se snídaní, nebo blok od Times Square, cena o trochu dražší, ale bez snídaně, na druhou stranu v centru.

Milovníci muzeií nikdo z nás není. Niagáry jsme taky zvažovali koupit letenku, ale přijde nám to zbytečná ztráta času, v podstatě min půl dne na cestě, což při takto relativně krátkém pobytu je docela dost. Otázka je, zda 7dní na New York není příliš.


NHL máme taktéž v plánu, nějaké kluby atd. :-) Ale hlavně street food.

0 Citovat

Miroslav Šimeček napsal(a):

Otázka je, zda 7dní na New York není příliš. 

Je.

0 Citovat

Mrkni sem: https://www.cestujlevne.com/disk...peti-dnech



0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Je.


Souhlasim s Petrem - jestli jste klasicky turisti co obihaji pametihodnosti, tyden v NYC mi prijde jako ztrata casu - nicmene jestli radi zevlujete po meste, nakupujete, ochutnavate jidlo v novych restauracich, popijite radi ve speak easy barech tak asi neni lepsi misto, kam vyrazit na tyden..


Do Filadelfie nejezdete, nestoji to za to..

0 Citovat

My plánujeme rozdělit týden takto:

1.  den: lower Manhattan (Battery park, ferry jenom kolem Sochy Svobody, Wall Street, WTC, Brooklyn Bridge)

2. den: shopping + večer baseball

3. den:  upper Manhattan (High Line park, Bryant Park, Time square, Trump Tower, Grand Central Station)

4. den:  co se nevešlo do dne 1 a 3 + Central Park, Intrepid, Top of the Rock večer

5. den: přejezd do Philadelfie (to lick the liberty bell) a odpoledne do Washingtonu

6.  den: Washington

7. den: návrat do NYC a odlet

City pass možná koupíme ten "Vyber si 3 památky za zvýhodněnou cenu" kvůli tomu Intrepidu, Top of Rock a možná jednomu muzeu. jinak to nemá pro nás cenu.

0 Citovat

Do Washingtonu určitě doporučím jet, kdyby jste si půjčili auto,tak se ve Fili můžete zastavit . My to jeli autem 1 den tam, pak druhý den večer zpět na EWR, odlet. Levně se dá jet Megabusem.  Ted jsem našel  pěkné stránky www.earthtrekkers.com kde jsou tipy na NY.  /i jiná místa ve světě/. Po zobrazení stránky klik na Destinations, mapa světa, vybrat stát - USA a klik na New York. Ferry na Staten Island a zpět je super, zdarma. Intrepid také pěkné. Kdyby pršelo, tak jedte lodí okolo Manhattanu.

0 Citovat

Lodi kolem Manhattanu v unoru/breznu a za deste? To fakt ne.

0 Citovat

Ahoj, kromě toho, co psali ostatní, my jsme šli ještě do divadla na Chicago, aby rozuměli i rodiče, kteří nemluví moc anglicky. Kamarád, který tam žije, mi doporučil stránky: https://www.todaytix.com, kde se dají sehnat vstupenky na poslední chvíli.  A taky restauraci: https://nomwah.com/chinatown/. Dělají tam výborné dim sum. Taky se dá navštívit OSN: https://visit.un.org/content/tickets. Osobně bych se v NY zabavila i na další dobu než týden. Užijte si to. 

0 Citovat

Mně se líbilo Tenement museum v dolní části Manhattanu , je to takový náhled do života chudých přistěhovalců na konci 19.stol. Samozřejmě to má smysl jenom pro někoho, koho takový věci zajímají. ;) Philly a DC jednoznačně ano, i s přespáním v těch městech.

0 Citovat

Pokud nejste na muzea, tak bych zvážil, spíš než Washington, Niagarské vodopády + NHL v  Buffalu (Torontu?)


monca.cz napsal(a): 2. den: shopping + večer baseball ...

5. den: přejezd do Philadelfie (to lick the liberty bell) a odpoledne do Washingtonu 

Jestli ten shopping má být nějaký masivní, tak Pennsylvanie má 0% sales tax na oblečení a Delaware nemá sales tax vůbec.

kickass1 napsal(a):
Do Filadelfie nejezdete, nestoji to za to..  
 

Ve Filadelfii stojí za vidění USS New Jersey.  To je asi vše. https://www.philadelphiapass.com...rsey-1.jpg

0 Citovat

Díky za tipy. :-)

Abych to upřesnil, nejsme fanoušci umění, ale přírodovědecká, technická apod muzea (něco jako je v Londýně), to se rádi podíváme. Niagáry jsme zavrhli kvuli cestě, vydáme se zřejmě do WC.


A ještě dotaz, jak jste řešili data? Potřebuji kvůli práci být min. online na Whatsappu.
0 Citovat

Já byla v NYC taky týden a mám pocit, že jsem toho ještě spoustu neviděla. Každá čtvrť je jiná a všude se dá strávit dost času, i když je fakt, že jsme byli na jaře a bylo teplo. Jeden den jsme si udělali výlet brzkým ranním megabusem do Washingtonu a na prohlídku tam jsme měli jen šest hodin, ale stihli jsme projít to hlavní. Koupili jsme si vstupenky na Hop on Hop off bus, abychom si některého úseky z časových důvodu zkrátili. Jediný co mě mrzí, byl nedostatek času na muzea. Do muzea kosmonautiky jsme alespoň nakoukli, takové věci u nás k vidění nejsou, a bylo to fakt zajímavé. Večerním busem jsme jeli zpátky. Doporučovala bych tam přespat, ale i když jsme to měli jako honičku, tak jsem do dneška ráda, že jsme ten výlet podnikli.

Jinak my byli skoro každý večer na Broadwayi, ale to asi nebude ideální program pro čtyři chlapy:)
0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Ve Filadelfii stojí za vidění USS New Jersey.  To je asi vše. https://www.philadelphiapass.com...rsey-1.jpg


Tos mi neměl říkat s tou lodí nebo já to nesmím říkat doma, páč jinak tam budeme muset jet stopro... :D

0 Citovat

My jsme byli na východním pobřeží v květnu 2018 a strávili jsme tam 12 dnů. Z toho 1 den ve Filadelfii, 2 ve WSH a jeden v Jersey Gardens. Bavili jsme se tam s řadou místních a tomu klasickému bullshitu, že “na NYC jsou tři dny až až” se všichni vysmáli a já se jim nedivím. Jen Muzeum přírodní historie je (včetně fronty u vstupu) na den. Baseball - půl den. Central park - minimálně půl den. A takhle se dá pokračovat.

Nejvíc lituji, že jsme si nenaplánovali ještě o jeden den navíc ve Washingtonu. Ta muzea jsou - kromě všeho jiného - úplně super. 

0 Citovat

Ten baseball co tu bol viackrát spomenuty... Boli sme koncom aprila na Mets a keby som to mal zhodnotit "na sedlaka", tak som zaplatil cca 50 dolarov (co bola najnizsia taxa) za dva listky, aby som skoro 3 hodiny stal na zime a vetre (ten vecer bolo extremne neprijemne pocasie a kedze stadion je az na male vynimky komplet otvoreny, nebolo uniku) a pozeral na najnudnejsi sport (padol jeden homerun, 30 sekund osial a smitec) s total necinnymi fandami (2 pokusy o nejake povzbudzovanie). Takze nikdy viac.   Kebyze to hodnotim nejak triezvejsie, tak ako zazitok v pohode, je to cast US kultury, oplati sa vidiet, ale celkovy zaver by bol rovnaky, nikdy viac.

0 Citovat

Kilecko napsal(a):

Ten baseball co tu bol viackrát spomenuty... Boli sme koncom aprila na Mets a keby som to mal zhodnotit "na sedlaka", tak som zaplatil cca 50 dolarov (co bola najnizsia taxa) za dva listky, aby som skoro 3 hodiny stal na zime a vetre (ten vecer bolo extremne neprijemne pocasie a kedze stadion je az na male vynimky komplet otvoreny, nebolo uniku) a pozeral na najnudnejsi sport (padol jeden homerun, 30 sekund osial a smitec) s total necinnymi fandami (2 pokusy o nejake povzbudzovanie). Takze nikdy viac.   Kebyze to hodnotim nejak triezvejsie, tak ako zazitok v pohode, je to cast US kultury, oplati sa vidiet, ale celkovy zaver by bol rovnaky, nikdy viac.

Byli jsme sice na Yankees, ale moje finální dojmy z toho byly podobné. Skoro 3 hodiny rain delay, zima, vítr, fanoušků tím pádem málo a podle toho vypadala i atmosféra a sportovní zážitek taky nic moc, takže podruhé už bych to oželel, ale byl by prostě hřích jet do New Yorku a nepodívat se na Yankees :)

0 Citovat

S tím baseballem je to vošajzlich vždycky. Chtěli jsme jinej americkej sport, ale nic jiného se v květnu už nehraje. Dva ze tří lidí, co tam jedeme, jsme na baseballu už byli a jednou se to líbilo, jednou to byla nuda. Každopádně lístek stál 19usd (a navíc je Free Shirt Friday to all fans), tak se klidně v půlce sebereme  a půjdeme domu.

0
21 reakcí