Ahoj cestovatelé (hlavně ti znalí Vietnamu a ostrova Phu Quoc zvlášť). S přítelkyní plánujeme na léto (srpen) na nějakou dobu do JV Asie (50:50 pláže:poznávačka, dobrodružství) narazil jsem na Vietnamský ostrov Ph Quoc - a chtěl jsem se tedy se zkušenými poradit: stojí za delší návštěvu, je co vidět, co dělat.. pokud někdo navštívil tento ostrov v poslední době, tak budu rád za rady, tipydíky V. .

Phu Quoc - léto 2019

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj cestovatelé (hlavně ti znalí Vietnamu a ostrova Phu Quoc zvlášť). S přítelkyní plánujeme na léto (srpen) na nějakou dobu do JV Asie (50:50 pláže:poznávačka, dobrodružství) narazil jsem na Vietnamský ostrov Ph Quoc - a chtěl jsem se tedy se zkušenými poradit: stojí za delší návštěvu, je co vidět, co dělat.. pokud někdo navštívil tento ostrov v poslední době, tak budu rád za rady, tipy

díky V.

0

Byli jsme v listopadu 2017 a urcite doporucuju, nez to cely sezerou resorty pro Cinany, cemuz davam tak rok, maximalne dva. Meli jsme tam 5 noci a 4 cele dny, coz je myslim tak akorat - nam nakonec 1 den pochybel, nestihli jsme ten narodni park na SV.  Nejlepsi byla snorchlovacka na ostruvky na jih z An Thoi, severozapad, vychodni pobrezi nic moc (Sao Beach mraky lidi a bordel). Jeste tip na dopravu: leteli jsme tam primo z Can Tho (Mekong Delta) s Vietnam Airlines, letenky byly v promo akci za petikilo. Jinak teda v srpnu tam bude pomerne destivo myslim.

0 Citovat

jinak doporucuju tenhle sea food https://goo.gl/maps/hxx8FcFkSYR2 a tady nejlepsi Bun Cha https://goo.gl/maps/gbqvTC7Z2nA2 :-)

0 Citovat

Na Phu Quoce som bola 2x, preto radím ubytujte na Ong Lang Beach, nie v Duong Dongu. Úplne doporučujem na tejto pláži Eco Beach Resort, má free transfer z/na (na ostrove neexistuje žiadna MHD)letiska a je to fakt raj na zemi. My sme bookovali 4 mesiace popredu lebo je hneď preč. Pomer cena/kvalita super. Privátna pláž, skvelé raňajky, krásne bungalovy, free bicykle, personál, blízko "žrádelni"... Nekupujte rezort bez pláže, pretože veľa ich je sukromnych, kde ťa buď vôbec nepustia alebo za poplatok . Úplne o ničom je Long Beach, hotel na hoteli...Rovnako Asi Beach veľké sklamanie... Čo vidieť. Určite novú Dopplemeyer lanovku na juhu ostrova, to je neskutočná stavba! Z mesta Duong Dongu premáva busík priamo k nej - v cene je všetko, kúpiš v hociakej cestovke na ostrove. Dovezieš sa za smiešnu cenu na Ananásovy ostrov, kde ťa odvezú na nádhernú pláž so slušným vybavením, všetko v cene lanovky. Choďte hneď ráno, to Číňania a Rusáci nie sú v akcii a budete mať relatívny kľud. Potom sa oplatí na severe navštíviť plávajúce reštaurácie a Star fish Beach - avšak my sme zrovna hviezdice nevideli ... Na požičanej motorke samozrejme. Farma s čiernym korením je celkom zaujímavá, aj keď na na Night Markete Duong Dongu kvalitné korenie kúpiš tiež.  Paradoxne najlepšie jedlo bolo v indickom podniku Spice India v Duong Dongu, jam sme zašli viackrát. No a Phu Quoc je najdrahší z celého Vietnamu, a natiahnuť ťa chcú všade ako v celom Vietname, takže sme si počítali sami účtenky - fakt treba ak nechceš prísť o kopec dongov,  takže s tým treba rátať. 

0 Citovat

Na ostrovĕ jsem byla v listopadu 2018 na 4 dny-jako relax po 3 týdnech putování po Vietnamu. Bydleli jsme v Bauhinia Resort-fajn-malý rodiný podnik,fajn pro ty,co chtĕjí jen ležet u bazénu.To jsme nechtĕli,takže jsme hledali přístup k pláži-jedním slovem katastrofa....Všude resorty s ochrankou,kam nás nechtĕli pustit,chodili jsme od jednoho k druhému a zkoušeli se dostat k pláži.Vždy se nám to povedlo,ale bylo to o nervy.Bylo to v Duong Dong a opravu je problém se k pláži dostat.Jinak celkovĕ nic moc,podruhé už není důvod se tam vracet.Jinak stojí za to navštívit pepřovou plantáž,továrnu na rybí omáčku i "kokosové vĕzení"- což je tedy síla....Jinak ostrov je plný ruských turistů,kteří tu mají i své restaurace a kavárny.Oproti pevninskému Vietnamu je tu dráž a vše je více uzpůsobeno pro turisty a to i včetnĕ jídla, nĕjak mi tu chybĕl ten "pravý Vietnam".Přístĕ bych na koupání volila Da Nang na pevninĕ.

0 Citovat

Byli jsme tam teď v březnu a líbilo se nám tam. Spali jsme v Ninila Fruit Farm, je to kousek od pláže Ong Lang, která bych řekla, že ve výsledku byla asi nejlepší. Ale my nejsme plážoví povaleči, takže jsme se tam jen prošli. Sao beach příšerný, všude za lehátkama bordel. Půjčili jsme si skútr a projeli zajímavosti po ostrově - pepřová farma Peppercorn na severu, kousek od Sao Beach - Dien Quoc Mau chrám, s velkou sochou Lady Buddha. Na severu ještě doporučuju Starfish beach, je tam moře plné hvězdic.  Výlety na okolní ostrovy jsem už neřešila, na to nebyl čas, ale je to prý hezké, i se projet tou lanovkou. 


Budu o všem psát články na blog. 

0 Citovat

Nebyl jsem tam, ale v srpnu bych tam raději nejezdil. Kromě deště (nejdeštivější měsíc), často zatažené oblohy a více odpadků na západních plážích kvůli větru (na té dříve nejkrásnější bílé Sao beach je zřejmě velké množství odpadků celoročně) tam nebude minimum lidí, jak to bývá někde mimo sezónu, ale asi tam bude dost Vietnamců a Číňanů na prázdninách, kteří si třeba pustí nahlas rádio nebo budou sami hluční. Možná se tam najde i pár čistších pláží: http://foxtravels.net/phu-quoc-best-time/

0
6 reakcí