Zdravím, chystáme se s přítelkyní v září do Řecka. Letíme z Vídně do Soluně, tam strávíme čtyři noci, pokračujeme do Athén, kde máme na průzkum celé dva dny, a při letu zpět máme dvanácti hodinový přestup v Sofii. Nemá někdo nějaké zkušenosti z přejezdem ze Soluně do Athén? Na žádném místě ani jeden z nás nikdy nebyl, proto prosíme všechny cestovatelé o rady a tipy - co vidět, kde jíst, co dělat a na co určitě nezapomenout :) Díky, Filip .

Soluň, Athény a Sofie

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Zdravím, chystáme se s přítelkyní v září do Řecka. Letíme z Vídně do Soluně, tam strávíme čtyři noci, pokračujeme do Athén, kde máme na průzkum celé dva dny, a při letu zpět máme dvanácti hodinový přestup v Sofii. Nemá někdo nějaké zkušenosti z přejezdem ze Soluně do Athén? Na žádném místě ani jeden z nás nikdy nebyl, proto prosíme všechny cestovatelé o rady a tipy - co vidět, kde jíst, co dělat a na co určitě nezapomenout :)

Díky, Filip

0

No osobně nevím proč čtyři noci v Soluňi ??

Na základní prohlídku Soluně postačí bohatě jeden den ono tam prakticky nic extra není ....navrch je to šedé špinavé město plné pochybných individuí!

0 Citovat

Ja som dal presun medzi solunom a atenami letecky

0 Citovat

No a co tam robit?

Sak budes s priatelkou, tak asi najrozumnejsie bude otestovat grecke kondomy :)

0 Citovat

4 dni je moc na Solun, jedine ze 3 dni z toho je valanie na plazi niekde v okoli. Medzi Atenami a Solunom uz premava "rychlovlak" co to da za 4 hodiny centrum centrum. 45 euro druha trieda, takze letenka moze byt lacnejsia, ak najma bez bagaze.

0 Citovat

Ve slovenštině je Soluň mužského rodu? V češtině je to ta Soluň. A mimochodem v Soluni žije odhadem tak 75% českých Řeků, i moji spolužáci ze základky...

0 Citovat

Taky bych redukovala počet dní v Soluni a stavila se třeba ještě na kláštery Meteora cestou do Athén. Do Kalambaky jezdí ze Soluně jak bus, tak vlak. Anebo se dá z Athén udělat hezký výlet na ostrov Aegina.

0 Citovat

cali napsal(a):

Ve slovenštině je Soluň mužského rodu? V češtině je to ta Soluň. A mimochodem v Soluni žije odhadem tak 75% českých Řeků, i moji spolužáci ze základky...

Áno, ten Solún, ten Paríž, ale tá Sibír

0
7 reakcí