Ahoj,které "venkovské" destinace byste doporučili navštívit v období zhruba od Vánoc do Nového roku ve Finsku, resp. Švédsku? Napadl mě Jokkmokk a okolí, ale cesta ze Stockholmu je dosti dlouhá. Na druhé straně Rovaniemi v tomto období bude - alespoň dle zkušeností ostatních - přeplněno turisty.Děkuji. .

Finsko/Švédsko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

1 reakce

Ahoj,


které "venkovské" destinace byste doporučili navštívit v období zhruba od Vánoc do Nového roku ve Finsku, resp. Švédsku? Napadl mě Jokkmokk a okolí, ale cesta ze Stockholmu je dosti dlouhá. Na druhé straně Rovaniemi v tomto období bude - alespoň dle zkušeností ostatních - přeplněno turisty.


Děkuji.

0

Ahoj, jaký je účel této cesty? Jestli pozorování polární záře, doporučuju letět do Tromso (z něj autem po okolí včetně finského Kilpisjarvi) nebo do Kiruny a z ní vlakem do Abiska. Jestli pozorování Santa Clause, nezbývá než jet do turistické pasti Santa Claus Village u Rovaniemi. Obvyklou atrakcí na severu Skandinávie v zimě je svezení se psím spřežením. Jinak nevím, co byste tam chtěli v té zimě a tmě dělat (pokud nejste drsní běžkaři, ale to by ses takto neptal/a):

https://en.wikipedia.org/wiki/Jokkmokk

https://www.timeanddate.com/sun/...;year=2019

Na příjemnější užití si severu Skandinávie v zimě doporučuju březen, kdy je více světla a tepleji:

https://www.zonerama.com/liborst...um/1310450



0
1 reakce