Nebyl jste nekdo v lete cervenec- srpen?  Co se tyka poctu lidi/turistu si nedelam iluze, ale zase neni tam zase takove horko jak ve Stredomori a plazovi "turisti" tam asi nepojedou. Zajima me, jestli myslite ok, nebo nejezdit😅.  .

Madeira v léťe

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Nebyl jste nekdo v lete cervenec- srpen?  Co se tyka poctu lidi/turistu si nedelam iluze, ale zase neni tam zase takove horko jak ve Stredomori a plazovi "turisti" tam asi nepojedou. Zajima me, jestli myslite ok, nebo nejezdit😅. 

0

byli jsme v červenci a v pohodě. Ani s počtem turistů to nebylo tak strašný.

0 Citovat

Stejná zkušenost, není to tam s turistama tak strašné, byli jsme teď v srpnu. Jedině s čím může být problém, že pokud k nějaké trece nebo turistickýmu místu přijedete déle, tak je trochu problém zaparkovat, my ale i tak vždy místo našli.

0 Citovat

Vřele doporučuji si na oblíbené treky (např. Levada 25 fontes nebo hřebenovka Pico Arieiro-Pico Ruivo) přivstat. Tak se největšímu návalu turistů v pohodě vyhnete.

0 Citovat

Byli jsme na konci července a co do počtu lidí rozhodně žádná hrůza. Ano, v exponovaných časech na profláknutějších místech je husto, ale když tam člověk vyrazí ráno nebo naopak později, tak je tam pak zlomek lidí. Ostrov jsme projeli křížem krážem a na mnoha místech jsme byli (téměř) sami. To byl třeba případ pláží, kam člověk sjede lanovkami, nebo přírodních jezírek v Seixalu, kde na rozdíl od profláknutého Porto Moniz, jsme byli několik hodin úplně sami.

0 Citovat

Byl jsem na Madeiře několikrát, naše červencová zkušenost zde: 

https://www.mojecesty.com/clanky...deire.html


Je to úplně v pohodě. Vlastně jsem neviděl nějaký zásadnější rozdíl proti listopadu.

0 Citovat

Diky moc. A jeste dotaz - v lete pujceni auta- jak vychazi cenove?

0 Citovat

V roce 2016 jsem sehnal na červenec nejlevnější prdítko na 12 dní za 320 EUR, už si nepamatuji, jestli to bylo se základním pojištěním nebo plným.


 Na obdobný termín na příští rok jsem rychlým nájhledem našel ceny od 6.900 Kč se základním pojištěním, tzn. od 580 Kč/den.

0
7 reakcí