Dobré dopoledne cestovatelé, plánuji, že bych vzal ženu a její rodiče v červenci nebo srpnu (bohužel, musím v tomto období, protože mamka od ženy je učitelka) na 2 týdenní  dovolenou mimo Evropu. Zaujala mě jihovýchodní Asie, protože nabízí jak moře, přírodu tak i  památky a to vše za přijatelný peníz.  Jenže teď nevím, kterou zemi nebo ostrov vybrat....Vietnam je moc roztahaný, Thajsko je nejnavštěvovanější země, kde mě odrazuje právě ten počet lidi...Filipíny jsou úplně mimo sezónu, takže mi z toho vychází buď Malajsie nebo Bali.  Věřím, že někteří namítnou, že cela Indonésie je pěkná což věřím, ale asi nebude vhodná na 2 týdny. ;) Napadá Vás popřípadě jinačí země?  Přemýšlím ještě nad ostrovy v Karibiku a nebo Mauricius, ale tam nevím jestli bychom se vešli do mého rozpočtu 120K . U Bali se bojím právě našeho počtu, protože bychom museli cestovat místním řidičem (jelikož rodiče by nezvládli cestovat na skůtru) a tím pádem ztrácíme tu svobodu a popravdě se bojím toho, že bychom místo cestování byli jen v kolonách. Předem děkuji všem za rady a přeji úspěšný začátek pracovního týdne ;-)  .

Dovolená ve čtyřech v létě -JV Asie ?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Dobré dopoledne cestovatelé,


plánuji, že bych vzal ženu a její rodiče v červenci nebo srpnu (bohužel, musím v tomto období, protože mamka od ženy je učitelka) na 2 týdenní  dovolenou mimo Evropu. Zaujala mě jihovýchodní Asie, protože nabízí jak moře, přírodu tak i  památky a to vše za přijatelný peníz.  Jenže teď nevím, kterou zemi nebo ostrov vybrat....Vietnam je moc roztahaný, Thajsko je nejnavštěvovanější země, kde mě odrazuje právě ten počet lidi...Filipíny jsou úplně mimo sezónu, takže mi z toho vychází buď Malajsie nebo Bali. 

Věřím, že někteří namítnou, že cela Indonésie je pěkná což věřím, ale asi nebude vhodná na 2 týdny. ;)


Napadá Vás popřípadě jinačí země?  Přemýšlím ještě nad ostrovy v Karibiku a nebo Mauricius, ale tam nevím jestli bychom se vešli do mého rozpočtu 120K .


U Bali se bojím právě našeho počtu, protože bychom museli cestovat místním řidičem (jelikož rodiče by nezvládli cestovat na skůtru) a tím pádem ztrácíme tu svobodu a popravdě se bojím toho, že bychom místo cestování byli jen v kolonách.


Předem děkuji všem za rady a přeji úspěšný začátek pracovního týdne ;-)



0

Co Sri Lanka? Jinak ty 2 týdny jsou myšleny jako okruh nebo týden cestování a týden na jednom místě?

0 Citovat

tiez si myslim ze Sri Lanka nie je zly napad v lete a do 120k...ajajaj

0 Citovat

Ahoj, Sri lanku bych  klidně bral....ale 2 lidi ze 4 nemůžou moc pálivá jídla kvůli zdravotním problémům :-/ a co jsem pochopil, tak tam znájí jen pálivé :) 

0 Citovat

Kdyz to tak čtu, tak pro vás bude nejlepší ten Mauricius. Nevim teda, kolik je tam památek, ale na 14 dnů to bude ideální, i když tam nebude takové horko, ale to bude mozna i výhodou oproti CR :-). A do 120 tis za 4 osoby se dle meho v pohode vejdete, pokud seženete letenky za slušne ceny. 

A jen taková technická. Za 14 dnů se nedá poznat prakticky žádná země  a vlastne nechápu, proč by jste to chteli.

0 Citovat

Tomáš napsal(a):

Ahoj, Sri lanku bych  klidně http://bral....ale 2 lidi ze 4 nemůžou moc pálivá jídla kvůli zdravotním problémům :-/ a co jsem pochopil, tak tam znájí jen pálivé :) 

Já pálivé jídlo nejím, protože mi nechutná a na Srí Lance jsem neměl s jídlem žádný problém. I v nejzapadlejší díře vám udělají nepálivé kotu roti. Ve větších městech - Galle, Kandy, Anuradhapura jsou samozřejmě restaurace s jídlem z celého světa.


0 Citovat

Jídla jsou na SL velmi pálivá v restauracích/stáncích pro místní, ale oni vědí, že turisti jí méně pálivá nebo nepálivá. Kdyby vadila i minimální pálivost, mohl by být někdy problém, ale pokud snesou částečnou, bude stačit chodit do restaurací pro turisty. I na SL by ve čtyrech s rodiči asi stálo za to auto s řidičem (mladým nebo zkušeným bych ho nedoporučil, ale u vás mi přijde ideální, i když busem a vlakem by to vyšlo levněji asi i ve čtyrech). Nevím, proč byste tím ztratili svobodu, když můžete říct řidiči, aby vás vzal, kam chcete a kdy chcete. Není třeba mít auto s řidičem pro pobyt u pláží. Tam si ho když tak najmete jen na přejezd z letiště a pak na výlety. Na památky a přírodu si pak dáte nějaký okruh a auto s řidičem by vám ušetřilo čas.

V Thajsku by aspoň nebyla hlavní sezóna na rozdíl od Bali, ale v nejpopulárnějších plážových destinacích by bylo lidí dost. Na Bali byste byli v kolonách jen v Kutě/Denpasaru a někdy v Ubudu. V Malajsii nejsou moc památky a za krásnými plážemi a koupáním je třeba jet na ostrovy na východ od poloostrova.

0 Citovat

Rekl bych , ze  pokud sezenete  letenky v akci  okolo  12 -13 K   tak  se vejdete do rozpoctu  i  s pujcenim auta   ,byli jsme ve  dvou  na Mauritiu  v zari-rijen  15 dnu , projeli jsme ho cely  6 noci na vychode ,3 noci na severu  a  6 noci na zapade , Je to spis destinace na koupani  a potapeni  ale i nejaka ta historie v bodobe padog a budhistickych chramu je mozna , rekl bych ze i pocasi muze byt priznivejsi nez v Karibiku v tech mesicich  co potrebujete

0
7 reakcí