Poradi nekdo, kam na kratsi (cca 4 dny) cyklodovolenou v Rakousku? Pozadovane parametry: nenarocna cyklistika do 30-45km/den, rovina kolem jezer nebo moznost vyjet lanovkou nahoru a jet po hrebeni a pak zvolna do udoli, kratka dojezdova vzdalenost z Jizni Moravy vyhodou.  .

Kam na kolo? #Rakousko #Lanovky #Jezera #Nenarocne

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Poradi nekdo, kam na kratsi (cca 4 dny) cyklodovolenou v Rakousku? Pozadovane parametry: nenarocna cyklistika do 30-45km/den, rovina kolem jezer nebo moznost vyjet lanovkou nahoru a jet po hrebeni a pak zvolna do udoli, kratka dojezdova vzdalenost z Jizni Moravy vyhodou.

0

Nenapsal jsi jaké kolo, MTB, trek, elektro... Pojedeš sám, s rodinou, partou? Na těžko, nebo jen vyjížďky? Bez toho těžko radit. Navíc i období hraje roli. Jinak v Rakousku neuděláš chybu v podstatě nikde. Mně nadchla vinná akce na placce okolo Neusiedlersee na konci léta, když byl burčák,  stejně jako výživy okolo Schladmingu nebo Karwendel u hranic s Německem. Takový střed bylo ježdění v okolí jezer v Salzkammergut a asi nejnáročnější v trojmezí CH,A,I okolo Nauders. 

0 Citovat

wachau

0 Citovat

Nejblíž máš Neziderské jezero, ale na to stačí 2 dny. Když pojedete na kole třeba už z Blavy, tak to na ty 4 vyjde.

Pak samozřejmě Dunajská cyklostezka, odkudkoliv kamkoliv, po proudu je to obvykle i po větru, takže to jede samo. Hezké úseky jsou okolo Melku a Krems, dá se dojet až do Vídně, Vídeň samotná je k cyklistům velmi přátelská.

Nebo další úsek za Vídní od Schönau k Hainburgu  (Donau-Auen) je hezký, dá se taky spojit s tím Neziderským jezerem na celkové 4 dny.

Další parádní stezka je Traisentalradweg od Dunaje nahoru kolem řeky Traisen až do podhůří k Mariazell. Prvních asi 60km je rovina, krásné úseky okolo jezer u St. Pölten... pak jsou úseky po bývalé železnici, lze jet oběma směry bez větší námahy. Vřele doporučuji.

V Rakousku je toho strašně moc, tyto jsou nejbližší. Pak třeba Alpe-Adria Radweg, tam by se dal vymyslet úsek čistě z kopce z Mallnitz přes Villach k italským hranicím k Tarvisiu, odsud se dá pokračovat tunely po bývalé železnici až k Jadranu, nemá to chybu...

Solná komora...


0 Citovat

Presnie jak uz bylo napsane, nejlepsi je okoli Boscoverde (Tarvisio) ale to je dost dal, a taky kdyz se da za 14 eur s CD dojet pak nevim at Italie vam tak isto vychovuje. Blize je uzasna cesta dle Dunaje a premava tam taky cyklovlak od Vidne smerem na Pasov.

0 Citovat

Vsem dekuji za odpovedi, nicmene upresnim "pozadavek". Nemam v umyslu jet na kole z bodu A do bodu B na etapy. Predstava je takova, ze bydlet budeme na jednom miste, k dispozici bude auto a cyklovyjizdky budou formou okruhu od autak autu. Kola jsou horska elektro, ale i tak nemame vumyslu slapat prevyseni 500m a vic (kdyz tak vyuzit lanovku). Navic je mozne, ze jedno kolo potahne v privesnem voziku hafana.

0 Citovat

No tak jeďte do Krems, tam se ubytujte v kempu, jeden den jeďte okolo Dunaje do Melku, zpátky po druhém břehu, další den to stejné na opačnou stranu po proudu k Tullnu, pak si dejte třeba ten Traisental od Traismauer přes Herzogenburg, jezera u Sankt Pölten, tam se můžete přesunout i s autem. Obdobně to jde udělat u Neziderského jezera nebo kdekoliv jinde, třeba se ubytovat v Klosterneuburgu a zase jezdit na jednu stranu k Tullnu, na druhou do Vídně... záleží čistě na vás, co si vyberete. Všechno nenáročné, pohodové trasy.

Edit: vše uvedené jsme absolvovali jako víkendovky nebo prodloužené víkendy přesně tak jak chceš - někam jsme dojeli, ubytovali se a pak jezdili různými směry. Vymyslet toho jde fakt moc.

0 Citovat

O prázdninách je Donauradweg plná cyklistů, ale pořád je to lepší než ve městech. Velké kempy nebrat, spíš menší. Jel jsem i Gailtalradweg, tam bylo lidí pomálu a lze se vrátit k autu vlakem. 

Obecně mi ale AT nepřijde moc vhodné na výlety s jednou centrální základnou. Možná v Burgenlandu, tam by to vymyslet šlo. 


0 Citovat

Jezdit po Donauradweg s eMTB mně připadá jako jít v červenci s mačkami a cepínem na Petřín 😆 

0
8 reakcí