Ahoj Moc děkuju  .

Oyster card

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Tady je k tomu i diskuze:

http://www.londontoolkit.com/blog/trans ... n-tickets/

0 Citovat

No proto vybírám hotel na Clapham Junction - právě pro to přímé spojení vlakem s Waterloo a Victorií. Pak odtud jezdí přímý bus z Natural History Muzeum. Takže to vybírám hlavně kvůli těm spojením. Ta dětská jízdenka mě v londýnských cenách už ani nezatíží, teď ještě pochopit jejich systém smiley.
Pak ještě váhám nad oblastí Docklands/Greenwich. Chtěla bych na Greenwich, Maritime Muzeum a lanovku Emirates a nemůže se rozhodnout. Do centra je to dál, je to už pásmo 3 a obávám se, že poněkud vybydlená oblast. Nevím.

0 Citovat

nemáte tip kde koupit tu travelcard na den, aby platila na nabídky 2 za cenu 1, když přijedeme na Old Street? Po detailnějším nastudování jsem asi změnil plán, že první den přijedem cca ve 12, takže jen doprava k hotelu (oyester card), druhý den travelcard na den a projití a projetí všech naplánovaných placených atrakcí, třetí den jízda zas třeba jen 1 přes travelcard a chození po parcích a neplacených památkách a nákupech.

Jak jsem psal, příjezd na Old Street, ale dá se vůbec koupit ta travelcard, aby platila až následující den nebo musím kupovat v den využití? Případně hotel ještě nemám jistý, to bude řešit hoteltonight, ale chtěli bychom kousek od london eye, tam bývá jeden v nabídce

P.S. koukám, že podle webu výše by mělo jít koupit travelcard na Waterloo station, to bych měl mít hned druhý den u hotelu kousek, tak tam dojít doopravdy až ten den ráno, když to budeme využít a asi se radši nesnažit kupovat to ten předem

0 Citovat

Určitě koupit Travelcard ráno, v den, kdy ji budete používat. To je jistota, obzvlášť, máte-li to na vlakové nádraží kousek.

"třetí den jízda zas třeba jen 1 přes travelcard", pro jednu jízdu využijte spíše Oyster card, když nebude využívat 2for1.

0 Citovat

Ano, u toho třetího dne jsem se upsal, správně má být jak píšeš oyster card ... tu bych využil asi jen první den na cestu z old street (tam nás odveze bus z letiště) na hotel a pak poslední den zas asi jen na 1 nebo dvě cesty ... na druhý den, kdy budeme využívat 2for1 a jezdit více bude ta travelcard ... jen tedy je jisté, že na tom Waterloo koupím správnou travelcard s logem železnic? na různých webech se ty seznamy míst k zakoupení liší, někde jsem četl jen 3 různé nádraží, na odkaze nahoře je jich psáno víc

0 Citovat

Ano, na vlakovém nádraží Waterloo station nebude problém zakoupit Travelcard.

0 Citovat

Prosím, má někdo zkušenosti s tou zpáteční jízdenkou na Standsted Express? Skutečně se dá použít akce 2for1 po celou dobu platnosti zpáteční jízdenky, tj. 30 dní? Nějak se mi to nezdá...A zkušenosti s advance fare tickets? Fungují na 2for1?

0