Aktuálně mi byl zrušen let PRG-BSL, tak pokukuji po variantě PRG-ZRH-BSL a říkám si, zda by se za cca 1-2 hodin nedalo zajet i do centra města a trochu se tu kouknout.. Má někdo zkušenost? .

Curych - dá se centrum během přestupu?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Aktuálně mi byl zrušen let PRG-BSL, tak pokukuji po variantě PRG-ZRH-BSL a říkám si, zda by se za cca 1-2 hodin nedalo zajet i do centra města a trochu se tu kouknout.. Má někdo zkušenost?

0

Určite se dá. My byli teďka v červenci sice jsme měli trošku víc času, ale stejně víc jak půlku jsme proflákali na vyhlídce nad městem. Když beru jako výchozí bod nádraží, tak kolem všech památek projdeš cestou k jezeru, které je max kilometr daleko. http://www.zuerich.com/en#section-01 Kupovali jsme jednodenní lítačku i s lanovkama na kopce okolo, ale to asi neužiješ

0 Citovat

Ahoj, vlakem je to z letiste na hlavni nadrazi v Zurichu cca 15minut. Od nadrazi se to da cele krasne projit, v lonely planet je peknej navrh prochazky, ale i bez mapky je to easy prochazka. My jsme si to prosli i s malou snidani za 2hodky.

0 Citovat

Super, díky za info.. Uvidíme jak se pelikán při změně pochlapí smiley

0 Citovat

Curych je na krátký výlet naprosto super. Mají tam jednu vychytávku - naproti vlakovému nádraží (odkud se jezdí i na/z letiště) je bezplatná(!!!) půjčovna jízdních kol, půjčují myslím i přilby. Je potřeba nahlásit nějakou místní adresu (klidně nějakou vymyšlenou, třeba nějaký hotel, ve kterém ani nemusíte bydlet), ukázat pas a zaplatit vratnou zálohu, tuším 20 CHF. Batoh jsem si dal do úschovny na nádru (ta byla za kačky) a celý den projížděl Curychem. Kolo bylo celkem kvalitní, s přehazovačkou a zámkem, Curych je velmi bike friendly. Až vám vyhládne, tak nejlevnější svačinku ve městě lze pořídit v univerzitní menze, do které se jezdí lanovkou smiley Jednoznačně doporučuju.

https://www.zuerich.com/en/visit/sport/zurich-on-wheels

0 Citovat

Zdravím,
máte někdo tip na nějaký bar/hospodu v Curychu na dnešní Silvestr? smiley

0
5 reakcí