Zdravím, měl bych prosbu. Jestli nám doba dovolí, chystáme se toto září autem na Sardínii na cca měsíc a přemýšlíme, v jaké blízkosti pláže se ubytovat. Koukali jsme na oblíbené a krásně hodnocené Cala Mariolu nebo Cala Brandinchi, ale buď útesy nebo každý den poplatek 2.5 EUR za osobu nejsou úplně to pravé ořechové, kór s malým prckem, kterému bude v té době cca 1.5 roku. Máte nějaké doporučení na krásnou písčitou pláž? Co taková La Cinta? Jde nám o t, se někde ubytovat, mít v okolí příjemnou pláž a samozřejmě se vypravit na výlety po ostrovech, ideál být asi uprostřed mezi severní a jižní částí nebo spíše k severu a na jihu je hlavně Cagliari a pár dalších míst, že by člověk vyrazil třeba na dva dny? Díval jsem se tady na zajímavosti a připadalo mi to tak, že hodně toho je hlavně na severní části ostrova. Jinak trajektem nejlepší asi z Livorna/Piombina na Olbii, že? Děkuji moc všem předem a za rady a poznatky a přeji fajn den. Jarda P.S: Ohledně jídla, když si člověk nakoupí, ceny v marketech asi lehce vyšší, předpokládám, že záleží co a jídlo v restauraci, cenově klasická Itálie :-)  .

Sardínie na měsíc, rady a poznatky, kde se ubytovat, nejlepší pláž pro dítě, atd

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

17 reakcí

Zdravím,

měl bych prosbu. Jestli nám doba dovolí, chystáme se toto září autem na Sardínii na cca měsíc a přemýšlíme, v jaké blízkosti pláže se ubytovat. Koukali jsme na oblíbené a krásně hodnocené Cala Mariolu nebo Cala Brandinchi, ale buď útesy nebo každý den poplatek 2.5 EUR za osobu nejsou úplně to pravé ořechové, kór s malým prckem, kterému bude v té době cca 1.5 roku. Máte nějaké doporučení na krásnou písčitou pláž? Co taková La Cinta? Jde nám o t, se někde ubytovat, mít v okolí příjemnou pláž a samozřejmě se vypravit na výlety po ostrovech, ideál být asi uprostřed mezi severní a jižní částí nebo spíše k severu a na jihu je hlavně Cagliari a pár dalších míst, že by člověk vyrazil třeba na dva dny? Díval jsem se tady na zajímavosti a připadalo mi to tak, že hodně toho je hlavně na severní části ostrova. Jinak trajektem nejlepší asi z Livorna/Piombina na Olbii, že?

Děkuji moc všem předem a za rady a poznatky a přeji fajn den.

Jarda

P.S: Ohledně jídla, když si člověk nakoupí, ceny v marketech asi lehce vyšší, předpokládám, že záleží co a jídlo v restauraci, cenově klasická Itálie :-)

0

Ahoj,

My jsme byli loni na týden. Ale drželi jsme se okolo Alghera. Od centra se táhne dlouhá pláž a ke konci (Spiaggia di Maria Pia) není ani přelidněná. Po celé délce má fakt malý sestup, takže asi i s prckem ideál. Jedná se o neplacené pláže (až na pár míst) a relativně čisté.

Na výlety je to taky fajn. Ať už blízké jeskyně nebo úžasná pobřežní cesta do Bosy.

Na měsíc bych Alghero nevolil. Ale klidně týden je tam parádní. Blízko je pak I ten sever (costa paradiso, apod) kde je taky nádherné pobřeží.

0 Citovat

Nejlepsi je Costa Smeralda a okoli, az po zaliv Orosei, vse SV. Byli jsme tam 14 dni, leteli jsme do Olbie. Jidlo v restauracich dost drahe, ceny v supermarketu vyrazne drazsi jak u nas, reknu takhle, oproti jinym stredomorskym destinacim jsme za jidlo utratili o 50% vice. Ale s tim se pocitalo, Sardinie je draha, ubytovani hodne, pokud chces byt primo u more. Costa Paradiso je SZ a to je tak na 1-2 dny, je to hodne skalnate a utesy, na podivani taky hezke, ale bydlet tam, to bych nevolila.

0 Citovat

Už je to dávno, letěli jsme do Olbie, poté popojeli autobusem a popošli pěšky a ve finále skončili v Posadě. Tam je dlouhá písečná pláž, na ní směrem do vnitrozemí je krásné převislé křoví. Tam jsme na celý týden postavili stan asi uprostřed vzdálenosti od sídel na obě strany, moc lidí už tam pěšky nedošlo. Nikdo náš stan v křoví za celý týden nenašel, večer jsme zašli k Posadě k parkovišti, kde byli volně přístupné sprchy, spláchli ze sebe sůl, koupili čerstvé ovoce, pečivo, něco k snědku, vynikající stolní víno v 2 l lahvích a šli opět zpět na naši pláž. Byla to jedna z nejlepších podzimních dovolených a vzhledem k charterovým letenkám za 1000 Kč i jedna z nejlevnějších.

0 Citovat

Děkuji moc všem za rady, dojmy a poznatky, tak my se zase mrkneme co a jak a budeme v klidu vybírat, já přemýšlel ještě o dvou místech na 14 dní, ale uvidíme na co narazíme, přímo u moře mi je jasné, že to bude pálka, ale jelikož budeme míst svoje auto, nevadí i kousek dál v soukromí a ideál s bazénem, kdyby měla malá třeba polední siestu a i pro ní, kdyby s zrovna nechtělo, ale moře je moře ;-) Jinak letecky jsme také přemýšleli, ale přeci jen, na delší dobu a se všemi věcmi pro malou, by to ani autem nemuselo být na delší dobu špatné. No a na ty ceny jsem zvědav, přibližně třeba pro porovnání něco v supermarketu? Díky moc.

0 Citovat

Pláží je na Sardinii strašně moc, záleží na vkusu, s autem můžete být každý den jinde. Projeli jsme jih a jihozápad a východ a vždy jsme bydleli víc ve vnitrozemí a jezdili na různé pláže a výlety. Na jihu jsou hodně písečné pláže s pozvolným vstupem do vody, mrkněte se i na ostrov San't Antioco, mohl by splňovat Vaše požadavky, nám se tam líbilo.

Obvykle jsme si pronajali nějaký domek přes AirBnb, občas hotel, teď v coroně bude jistě velký výběr.  

Nezdálo se nám tam nějak výrazně dráž ve srovnání s pevninskou Itálií (kromě toho ubytování).

Skvělé jídlo (zkuste nějaké agriturismo- obvykle zážitek) a ještě lepší víno. 

Moře snad jedno z nejpěknejších v Evropě (kromě Mallorcy).

0 Citovat

Byli jsme tam cerven 2019, treba chleba mensi nez nas 100,-, obecne pecivo vic. Ovoce bylo tak 70-100,-/kg broskve, merunky, meloun. My jsme celkem varili, maso tak 250,-/kg, ryby jeste vic. Jinak nejlepsi ceny v supermarketech Eurospin, tam jsme nakupovali.

0 Citovat

Ahoj byli jsme na 10dní autem v září/říjen v roce 2019. Spali jsme venku ve stanech. Doporučuji nakoupit v Lidlu, který je hned po tom co se vylodíte v Olbii z Livorna (podle mě nejlevnější trajekt). Potom jsme nakupovali v místních řeznictví a grilovali jsme. Z domova jsme si táhli nějake potraviny, ale zjistili jsme že je to zbytečné, většinu si koupíš na místě. Ceny nejsou tak hrozné. Doporučuji projet celý ostrov když už budete mít to auto. Je tam mnoho krásných pláží. Byli jsme i na nejvyšší hoře cca 1850m myslím cesta pohodová i pro děcka. Pokud nechcete spát ve stanu i když si myslím, že s prckem se to dá (chystáme se přístí rok s prckem 1 rok :D ) Pokud nechcete spát ve stanu tak bych si rezervoval trebas 2-3 ubytování různě po ostrově a přejiždel po týdnu... pláže krásné. Na tom ubytovaní se dá celkem dost ušetřit. Pro mě by byl měsíc asi moc na tak malý ostrov nejsem válecí typ :) ale odpočinek to bude fajn

0 Citovat

Zdravím, ještě jednou děkuji moc všem za veškeré rady a doporučení, my jsme také spíše poznávací, ale poprvé delší dovolená s malou a říkali jsme si, když to tento rok půjde na tu delší dobu, tak proč ne a také jsem zastánce alespoň dvou míst, takže jen ideálně zvolit :-) Fajn den všem a ať se daří, já jdu studovat místa ;-)

0 Citovat

Sardinie je velmi rozdilna v cenach ,ale podarilo se nam najit slusne misto za vybornou cenu je to ovsem par let zpatky ,tak se mozna pomery zmenily  ,byli jsme v cervnu letecky do Alghera a pak busem do Isola Rossa ,urcita nevyhoda tohoto strediska je  4 km kopec z hlavni silnice dolu k mori ,pujcili jsme si tam kola a to byla sila ..poprve kdyz jsme tam prijeli pred 15.6. tak jsme sli dolu pesky  1 nocleh jsme meli v Algheru no a bylo to dobre tak jsem si ho rezervovali i na zpatecni cestu  a v Isola jsem si tak prodlouzili od den  pobyt   Je to misto stranou ma dve plaze  obe pozvolny vstup  dalsi je pak  smerem k narodnimu parku .,tam uz to je prikrejsi  Ubytovani jsme meli v super vybavenem apartmanu  primo u more noc pro dva 35 euro  to prodlouzeni nam dokonce dali za 30  

Myslim ,ze autem pokud by jste chteli ten sever  a tu oblast tam  nebo trajekt na Korsiku  tak by to bylo dost dobre misto  na jih uz to je daleko .ale zase ten stred tedy Alghero myslim ze na cely pobyt neni  To radeji rozdelit na dve pobytova mista sever -jih   a pri presunu kratky pobyt v Algheru 

0 Citovat

Děkuji moc ještě za další dojem, jih 2 týdny a poté to samé sever nebo obráceně, byl původní plán, tak omrkneme a když tak se rád ještě ozvu! Mějte se.

0 Citovat

Já osobně nedám dopustit na oblast kolem malebného městečka Bosa na západním pobřeží, cesta sem vede cca 50 km z Aghera divokým a neobydleným pobřežím, Bosa je fajn malé letovisko se spoustou penzionů v horách nad ním - na jih odsud jsou skvělé pláže, směrem do vnitrozemí objevíte autentickou Sardinii a samozřejmě se s tím pojí i úplně jiné ceny v restauracích než v profláklých letoviscích na severním a východním pobřeží.

0 Citovat

Ta cesta z Alghera do Bosy je opravdu nádherná. To kdykoliv rád zopakuju.

0 Citovat

potvrdim, co jiz bylo receno a vsechno sedi :) take mam objeto parkrat cele dokola a pro pestrost klidne 3 mista a nebojte se … trajektem na Korsiku a projet ji vnitrozemi  nebo zapadem super a pak to bude i do Livorna nahore bliz, jen pozor na konec zari, parkrat nevyzpytatelne

0 Citovat

jakob napsal(a):

Ta cesta z Alghera do Bosy je opravdu nádherná. To kdykoliv rád zopakuju.

jezis to mi ani nepripominej…. nektere useky tam jsou luxusni …

0 Citovat

Zdravím, tak ještě jednou děkuji za další rady a to bude tedy co studovat a vymyslet vše, aby byla velká spokojenost, ale ta cesta mě zaujala tedy dost, to se musí projet! Jinak doufáme, že září bude fajn a snad i konec vyjde, každopádně věříme, že v průběhu celého by to mohlo vyjít s převahou pozitivní. Fajn víkend všem.

0 Citovat

Zdravím,

náhodou, nějaké poznatky s momentální situace na Sardínii, potažmo v Itálii? Trochu mě zarazily červené regiony dle ECDC, každopádně to nemá nic společného se zařazením do barev bílá/žlutá/červená na začátku roku přímo od Italů, kdy člověk do červeného normálně nemohl cestovat, že?

Díky Jarda.

https://www.ansa.it/english/news...0a11f.html

0 Citovat

Zdravím všechny, mohla bych poprosit zkušenější o radu ohledně trajektu?

Je v Itálii nějaká "globální" stránka, kde se spolehlivě kupují tickety nebo to záleží na daném regionu / provozovateli a každý  lístek se kupuje klidně jinde?

0
17 reakcí