Ahoj, rádi bychom s přítelkyní strávili v létě cca 3 týdny na severozápadě USA. Plán je letět do Seattlu, pár dní strávit v tomto městě a pak autem cestovat směrem na jih až do SF. Odtud potom zpět domů. Případně obráceně. Máte nějaké tipy nebo i nějaký ukázkový itinerář, co na této cestě stojí za to vidět a navštívit? Případně budu rád i za typy na letenky. Díky moc  .

Severozápad USA road trip

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahoj, rádi bychom s přítelkyní strávili v létě cca 3 týdny na severozápadě USA. Plán je letět do Seattlu, pár dní strávit v tomto městě a pak autem cestovat směrem na jih až do SF. Odtud potom zpět domů. Případně obráceně. Máte nějaké tipy nebo i nějaký ukázkový itinerář, co na této cestě stojí za to vidět a navštívit? Případně budu rád i za typy na letenky. Díky moc

0

Ahoj, nedovedu s představit pobyt v Seattlu déle než je nutné, obzvlášť nyní, ale nejsem městský typ, takže pro někoho jiného to může být zajímavé.  Pokud vás zajímají letadla, tak doporučuju Museum of Flights v SEA a případně Boing Field tour v Everretu.  Na trase na jih by mohl být zajímavý Mt. Rainier a dále pak St. Helena.  Jinak mi nepřipadá, že by bylo ve WA nebo OR něco až tak zajímavého.  Určitě bych ale doporučila návštěvu Crater Lake a dále cestou na jih vykoupání v Lake Shasta.  Při cestě ze severu po I5 vzít exit 692, odbočit vlevo, podjed dálnici, kousek rovně, na Y křižovatce se držet vpravo (už je prašná), pak prudká zatáčka vpravo (rovně je stopka a sevice road, tak tam ne), pokračovat, bude tam el stožár, tak buď nechat auto tam nebo jet ještě kus dál ale ne moc, a pak slézt dolů k jezeru, stojí to za koupání.  Je tam takova plovoucí kadibudka.  Z Reddingu bych to ohla na západ do Redwoods st. park a pak je moc pěkná cesta po hwy 1 po pobřeží.  Sacramento by mohlo být také zajímave.  Dále bych doporučovala pokračovat i pod SFO, tam je pobřeží nejhezčí a pod Monterey už je i moře koupatelné.  Zařadila bych i Yosemite park a Mono Lake.  Tři neděle je dost času na vše.  My s kámoškou zvládly z Vancouveru na sever CA (Redwood), zpět přes Shasta a Crater Lake za týden (a to v tom bylo spoustu hodin nákupů :) ).

2 Citovat

Dimik popil hneď z rána.

Mne sa veľmi páčil Olympic National Park a potom pláž La Push v štáte Washington

0 Citovat

Doporučuji okruh - koupit podle ceny letenek - nejlevněji vychází zpravidla SF, i půjčení auta bude tak nejlevnější. Co se týká Seattle je stejně jako Yellowstone dost bokem, tzn. dlouhé celodenní dálniční přejezdy a zabitý čas. Oproti tomu na jihu jsou vzdálenosti menší. A tudíž se za jeden den stihne hodně cílů. Ve výsledku mnohem více uvidíš.

0 Citovat

Ve státu WA je těch zajímavostí mnoho a mnoho, Tonic správně zmínil Olympic National Park - pro milovníky klasiky Vejce a já naprostá povinnost😎 Dále North Cascades National Park, celá oblast okolo Seattle - Puget Sound, San Juan Islands, Port Angeles...pěkné je i okolí kolem Spokane na hranicích s Idahem. Dalo by se tam strávit spousty dní a je stále co objevovat. To samé Oregon.

0 Citovat

A uvažujete jet taky víc do vnitrozemí a jak případně daleko? Jestli máte rádi hlavně přírodu, nebyli jste v Yellowstonu a neplánujete ho při jiném výletu, tak ten by se zařadil dal. V porovnání s čímkoliv u pobřeží (snad kromě Mt. Rainier za dobrého počasí) je mnohem krásnější a zajímavější. Je tak na 3 dny a jsou tam i jiné parky poblíž.

Pokud jste nebyli na Vancouver Islandu, doporučil bych ho na úvod, pokud vám nevadí přejezd hranic. Tady mám fotky z cesty (části mé delší cesty) od Vancouver Islandu (resp. úvod ještě severněji) po San Francisco (s LA na závěr): https://eu.zonerama.com/liborste...um/5602429

Já jsem si půjčil na týden auto v Portlandu, protože tam ho měli zrovna výrazně levnější a navíc bez příplatku na one-way rental (to jsem našel nedlouho předem, ale už je to dlouho). Jel jsem nejdřív na sever přes Windy Ridge u Mount St. Helens, NP Mount Rainier a pak podél pobřeží Oregonu a severu Kalifornie. Pobřeží se mi moc líbilo a na další atrakce ve vnitrozemí Oregonu nebo Kalifornie jsem neměl čas. Některé oblasti pobřeží Oregonu jsou hezčí než Big Sur jižně od SF (což radí Renča), takže to bych doporučil jedině, pokud byste jeli až do LA.

0 Citovat

My jsme podobný záměr řešili takto. 23 dní. Přejezd do Yellowstonu je teda fakt dálka.


20220403-140232.jpg

1 Citovat

Pokud nejste časově vázáni na prázdniny, určitě doporučuju září (=menší davy v národních parcích).

2 Citovat

Koncem srpna za hezkého počasí (ale ve všední den) bylo parkoviště v Paradise v NP Mt. Rainier plné a parkovalo se oficiálně na okraji silnice za ním (já snad kilometr od parkoviště), ale jinde si plno lidí nebo aut nepamatuju, spíš bylo naopak jen málo. Do konce srpna jsem to stihl po NP Redwood. Je fakt, že teď může být víc lidí než v roce 2009. Myslím, že červen by byl taky dobrý a srovnatelný se zářím (akorát pár kempů atd. se otevírá až během první půlky června).

Přejezd ze Seattlu do Yellowstonu je dálka, ale pořád lepší, než si ho přidat k NP jihozápadu USA se startem v LA či SF, kdy na něj obvykle není dost času. Cesta by se dala přerušit nějakým výletem v horách. Já jsem tento úsek jel busem dokonce ze Salt Lake City do Vancouveru s 2 rychlými přestupy následně po vrácení auta, se kterým jsem projel ze SLC okruh mj. přes Yellowstone a NP v Coloradu. Fotky mám ve třetí třetině tohoto alba: https://eu.zonerama.com/liborste...um/5610203

0
8 reakcí