Ahoj, nevíte někdo, jak je to s teplotou vody a s počtem lidí na Sardinii ve druhé polovině června? .

Sardinie v červnu

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Ahoj, nevíte někdo, jak je to s teplotou vody a s počtem lidí na Sardinii ve druhé polovině června?

0

Ahoj,
v pohodě, koupe se tam už od května a záleží, kam pojedete. My byli celé severní pobřeží prvních 14 dnů v červenci a lidí moc nebylo, kromě Stintina, ale tam jsou vždycky...
Petra

0 Citovat

Ahoj, navštívili jsme koncem června a začátkem července 2013- byli jsme překvapení, protože jsme čekali poměrně vysoké teploty i teplé moře, ale teplota vzduchu většinou tak denní maxima 26, večer se v tričku venku sedět nedalo (navíc občas dost silně foukalo). Moře nádherné, ale studené, odhadem kolem 20. stupňů. Ideální počasí na kolo, na výlety. Klimatizaci jsme nikde nezapínali, snad jen před odletem domů v Cagliari. Nemyslím, že je to standardní počasí ve středomoří, je to zkrátka vždy loterie. Takže mělo by být hezky a teplo, ale nemusí být... smiley Pěknou dovolenou.

0 Citovat

Ahoj, ja osobne byla v Algheru (SZ) dvakrat - jednou na prelomu kvetna /cervna, teploty ovzdusí dobré, aj jsme se opalovali, lidi skoro zádní, pláže nááádherné a hlavně je tam dost věcí k vidění. Ale moře teplé nebylo, určitě pod 20 mělo, ale to se vzhledem k té době dalo očekávat. Pak jsem tam byla podruhé - druhý týden v září a moře už bylo příjemnější.

0 Citovat

Díky moc za odpovědi. Chtěl jsem slyšet, že je tam voda super, ale podle očekávání jsem se toho nedočkal smiley . Mám dvě malé děti a po letech, co jsme jezdili na koupání do Turecka se mi povedlo jim vysvětli, že je nejvyšší čas na změnu. A tak jsem měl ideu, že teď koupím letenky od Ryanairu na druhou polovinu června (jsou za solidní peníz), pronajmeme auto, apartmán a bude dobře. Jenže pokud by měla být studená voda, tak bych asi s dětma nevydržel. A o prázdninách mě to upřímně leze na nervy. Hodně lidí, hrozný hic, draho apod. A v září je to se školními dětmi problém. Na tohle je Turecko dobré, ale mě už se tam strašně nechce. smiley. Takže si budu ještě dneska lámat hlavu.

0 Citovat

Já bych se té Sardinie nebála. Myslím, že červen 2013 byl extrém. V Turecku jsem byla letos v srpnu u Egejského moře a taky nebylo zrovna jako kafe. Pokud ale chcete jistotu teploučkého moře, tak z vlastní zkušenosti doporučuji Kypr (jak severní tak jižní), byla jsem tam v červnu i v září a voda byla vždy nádherně teplá (v tom září 28 stupňů!). Jen bych se vyhnula konci června, protože teploty už mohou být vražedné čtyřicítky- což jsme zažili. Doporučila bych začátek června nebo druhou polovinu září a máte jistotu super počasí a teplého moře.

0 Citovat

S Kyprem bych obecně neměl žádný problém, jenže to už popírá tu výhodnost aktuálně levných letenek na Sardiniii, kdy jsme schopni ve 4 lidech i se zavazadly letět tam a zpět za nějakých 10.000. A vzhledem k tomu, že mám Itálii rád, tak mě to přišlo jako zajímavý nápad. V tuto chvíli je to pro mě buď Sardinie nebo nic a čekání na něco úplně jiného, co by bylo třeba taky zajímavé. Nejde o to, že bych nevěděl, kam jet, ale o to, skloubit chutě dětí a rodičů. V tomhle smyslu mě to upoutalo. A představa, že bych poprvé v životě měl zavčas zajištěnou dovolenou, je taky lákavá. Já jsem jinak totiž čistý "lasminuťák". smiley

0 Citovat

Teplota vody v cervnu je dle tohoto odkazu http://sardinieinfo.webnode.cz/pocasi-/ do 20°C...na me docela chladne smiley

0 Citovat

Na tohle jsem koukal, ale tomu se mi nechce věřit. To by znamenalo, že je tam voda chladnější než třeba v Chorvatsku. Já ale netuším, jestli tam nehrají roli i nějaké jiné vlivy. Proto jsem se tady zkusil zeptat.

0 Citovat

Jak už jsem psala, byli jsme v Castelsardu 2x, vždy prvních 14 dnu v červenci ( odlétali i kolem 26.6. - dle letenek od Ryanairu), a moře bylo jak kafe. Sama mám ráda opravdu hodně teplou vodu. Máme tam známého, který tam bydlí už 8 let, jsme s ním v kontaktu a neustále si nás dobírá, kdy "už" se koupe a kdy "ještě". Je fakt,že v poslední době jsou extrémy v počasí nevyzpytatelné. Já bych se toho ale nebála a na Sardinii jela, s autem máte možnost popojet na jinou pláž. Obecně kolem Alghera je moře chladnější, ale kolem Castelsarda, Isola Rossa, Costa Paradiso moře úžasně teplé. Můžu poslat na mail více info + foto.
Petra

0 Citovat

Ahoj, tak my jsme stejný případ, zdá se smiley taky jsme rodina s 2 malými dětmi, letos se chystáme na Sardinii v druhé půlce června, do apartmánu, na celou dobu pronajaté auto... A letenky taktéž Ryanair smiley teplotu vody ňák neřeším, snad nebude tak zle, abychom tam nevlezli smiley to si ani nepřipouštím smiley hezkou dovču přeji smiley R.

0 Citovat

Ahoj, my byli na Sardinii v červnu 2013 a je to jak píše Mandarinka - ten rok byla skutečně chladná voda (20-21 st.) a hodně nás to překvapilo. Ptali jsme se i místních a všichni se shodovali, že takhle chladná voda bývá v květnu, ale v červnu tak 2-3 stupně navíc bývají běžně, že je to výjimečný rok... Teplota se samozřejmě trochu liší, kde je mělčina, je tepleji, stejně jako v zátokách, naopak u otevřeného moře je chladnější. V Algheru na západě byla už fajn (tak 23), ale zase trochu kalnější, na Costě Smeraldě okolo 20-21, ale průzračná. Koukni třeba sem, máš tam loňské průměry za všechna letoviska: http://seatemperature.info/june/sardini ... ature.html, snad pomůže. Taky záleží, čemu říkáte "teplá voda". Znám lidi pro které je to 22 a víc, pro mě teplá začíná na 27 smiley

0
11 reakcí