Zdravim, v breznu se chystame na mesicni trip, mate nekdo nejake osobni tipy na vylety, pamatky atd k temto lokalitam a nebo co se da videt a stihnout v tom itinieari. ... : 2.3 - 4.3 Jaipur, Delhi, 5.3 - 15.3. Maledivy (Male, Mafusho) 16.3. - 26.3. Sri Lanka ... diky  .

Indie, Maledivy, Sri Lanka - tipy

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Zdravim, v breznu se chystame na mesicni trip, mate nekdo nejake osobni tipy na vylety, pamatky atd k temto lokalitam a nebo co se da videt a stihnout v tom itinieari. ... : 2.3 - 4.3 Jaipur, Delhi, 5.3 - 15.3. Maledivy (Male, Mafusho) 16.3. - 26.3. Sri Lanka ... diky smiley

0

Přišel jsem v tabletu o poznámky, ale alespoň nástřel naší cesty po Srí Lance smiley
Kandy - před městem sloní farma, na místě chrámy - odtud Sigiria a Dumbulla - památky, dobré najmout minivan
Newara Ellia - továrna na čaj, trek k vodopádu Lovers Leap, trek na kopec s vysílači za městem, místní pivnice smiley, Horton Plains
Vlakem přes Hatton do Dalhusie - Adamova hora
Haputale - Lipton Seat (čajové plantáže)
Ella - trek na Ella Rock (15 km) - na počátek treku vlakem
Wellawaya - želvy, Tangale - Blow Hole, Mirissa - velryby, Unawatuna - koupání, Galle - historické město
...když se nebude poflakovat, dá se to stíhat smiley Místní doprava na Srí Lance je levná a super, kde to nejde (nebo z časových důvodů), tam usmlouvejte minivan, tuktuk apod.

0 Citovat

Ahoj. Ak by niekto hladal typy na SRI LANKU tak nieco ide najst aj tu -
Prichod, Colombo - http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/10/slza-indie.html
Kandy - http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/11/si-sladka-ako.html

Postupne bude pribudat Adams Peak, surfovanie, korytnacky, safari v Udawalave, .... stravili sme tam paradny mesiac aktivneho presuvania na vlastnu past a byvali kade tade. smiley

Viac fotiek na - https://www.facebook.com/marushkablog/
MARUSHKA.

0 Citovat

Ahoj, já byl na Srí Lance minulý rok a slony jsme nevynechali. Bohužel doteď nevím, kde jsme to vlastně byli - v Kandy nás lapil jeden ochotný tuk-tukář, který nás o kvalitě přesvědčil sešitem s mnoha recenzemi psanými různými jazyky včetně češtiny. Na slony nás vzal tuk-tukem. Určitě to nebyla Pinnawala (na jejich slony jsme se šli pak podívat jak přebíhají přes cestu k řece na koupání). Takže buď to byla Millenium nebo nějaká místní "garážovka".
Zážitek jsem měl spíše rozporuplnej. Pokud jsi nikdy neseděla na slonovi tak to určitě stojí za to. Realita je ale taková, že ti sloni si celý ten cirkus určitě moc neužívají (kdo by se chtěl x-krát za den nechat drhnout kokosovou slupkou v řece). A i přes zajímavý zážitek jsem se cítil vůči tomu slonovi docela trapně. Mimochodem cirkus je asi to správné slovo, protože podobný pocit jsem měl naposled i v cirkusu (takovým tom se zvířaty)
Obecně ten výlet tuk-tukem byl fajn. Cestou zastávka ve spice garden (vstup free, výrobky docela předražené), tea factory (neuvěřitelně silné aroma čaje už pár desítek metrů před budovou), ruční dřevo-dílna a muzeum drahokamů ... předpokládám že tuk tukář měl provizi, ale samotná cesta byla levná, takže proč ne.

Jinak Sigiria za mě stojí za návštěvu. Výšlap nahoru na skálu je fajn. V Dambulle jsme byli jen před branou toho skalního chrámů, dovnitř jsme nešli, protože bylo už docela pozdě. (Venku před chrámem je treba se vyzout a před opicema boty hlídá za úplatu místní typek). Jinak jeli jsme tam z Kandy na otočku klasickým místním busem (tím levným bez A/C) za pár korun. Už si nepamatuju přesně jak dlouho to jelo, myslím tak 2-3 hodky, ale to určitě kdyžtak najdeš na netu nebo v LP. Jezdí tam i lepší o něco dražší busy s A/C, ale my jsme chtěli tu autenticitu s těma všemožnými existencema (pouliční prodavači na zastávkách po cestě, mniši, prodavači losů, ale i žebrajici invalidé nebo lidi z charity).

Prakticky celou cestu na Sri Lance vyjma z Hattonu do Ella jsme projeli těmito busy. Jeli jsme podobnou cestu jako Bear s méně zastávkami - měli jsme jen 2 týdny.

Adam's peak je čirý očistec. Ale bylo fajn se takhle zrušit a sáhnout na dno sil i přes vstávání ve 2 v noci smiley)) Jen škoda, že bylo off-season a nahoře zavřeno, ale to jsme věděli předem.

V Ella je starý vysoký železniční most a kousek dál železniční smyčka. Nad mostem má baráček místní typek Assanka, který chodí k mostu a zve lidi domů na čaj. Od něj je super pohled na most a když chytnete zrovna projíždějící vlak tak super fotky. (Vlaku moc nejezdi tak je dobry checknout jízdní řád v Ella na nádraží)

Co bych asi za sebe vynechal je Unawatuna - trochu Ruská kolonie a takové spíše party městečko. Ale pokud byste chtěli zapařit tak proč ne.

Dále nevim jestli bych nevynechal Colombo. Drahé ubytko nebo levnější ubytko ale daleko od centra. Když jsme tam byli tak bylo extrémní vedro a nebylo se pořádně kde schovat. Ani jsme nepotkali žádný parčík se stínem. Jediné co bylo fajne je ta pobřežní promenáda Galle Face, kde večer bývá mraky stánků s jídlem a fajn atmosféra. Nebo když si dáte pivo na střešní terase ve starém hotelu Colombo City, kam nás nalákal a pokecal s náma nějaký starý vysloužilý námořník, který nam nabízel, že nám pošle kilo čaje (což byl asi spíše scam/resp pokus o důstojně žebráni) - je to vedle staré Dutch nemocnice (dnes nákupní centrum, ale přebudováné myslím citlivě).

Víc mě toho aktuálně nenapadá smiley


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

12.450,- Kč za zpáteční s flydubai, vyplatí se čekat nebo koupit rovnou? Za kolik jste kupovali vy?

0 Citovat

Záleží v jakém to je termínu, my máme stejnou cenu letos přes Vánoce (koupeno dřív) a to mi přijde ok... jinak přes rok se dá i levněji, ale ne o moc.

0 Citovat

Plha a Bear, díky za odpověď, utvrdili jste mě v tom, že tyhle "atrakce" vynecháme, a když zbudou peníze, pojedeme se podívat do NP na volně žijící slony smiley

0 Citovat

Ahoj,

já se vrátila před pár dny ze Sri Lanky, kde jsem byla už podruhé. Pinawallu určitě doporučuju navštívit, vidět 50 slonů koupajících se v řece je neskutečný zážitek, stejně jako mít sloní mimina na dosah ruky a vidět jejich krmení..
Jinak asi nejlepší doporučení mám krom Pinawally následující: Sigiriya, Kandy, Anuradhapura, Matale Aluviharaya, Mihintale, Dambulla, Ella - Litle Adams Peak, Blue Field Tea Factory, Horton Plains, Dondra Light House. Byli jsme také v Sinharaja rainforest, což byl pěkný zážitek. Galle také stojí za to navštívit. Z pláží určitě Mirissa, Tangalle, na Hikkaduwě připlouvají na pláž želvy, což je parádní. No a určitě doporučuji návštěvu jednoho z národních parků - my byli v Jala NP a v Uda Walawe - každý je trochu jiný, spíše bych ale doporučila Uda Walawe (který je bez turistů a je zde k vidění více zvířat).
Pokud budete chtít využít služeb místního řidiče, určitě koukněte na http://www.srilankaridic.cz/. Vyzvedne Vás na letišti a od té doby se o Vás stará jako o vlastní. Pomůže naplánovat itinerář, případně sehnat i ubytování. Výhodou je ušetření času při přejíždění po jednotlivých místech, můžete zastavit zároveň kdekoli po cestě, kde se Vám to líbí. Dozvíte se spoustu věcí o místních zvycích a kultuře a budete se, stejně jako já, chtít pořád vracet:)
Jinak co se týče letenek, zkuste kouknout také na Turkish Airlines, vycházejí také levně.

0
7 reakcí