Přiznám se že mám trochu zmatek v nabídce londýnské MHD. Single journey opravdu znamená jen jednu cestu? Jaký je rozdíl mezi Peak a Off-Peak? Předpokládám, že na pobyt od pátku do neděle, s tím, že cestovat budu xkrát je nejlepší Oyster card, jen nevím s jakým kreditem. Cestovat budu po zonách 1-4. http://www.tfl.gov.uk/travel-informatio ... ntcmp=4043 .

Londýn jízdné

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Přiznám se že mám trochu zmatek v nabídce londýnské MHD. Single journey opravdu znamená jen jednu cestu? Jaký je rozdíl mezi Peak a Off-Peak? Předpokládám, že na pobyt od pátku do neděle, s tím, že cestovat budu xkrát je nejlepší Oyster card, jen nevím s jakým kreditem. Cestovat budu po zonách 1-4.




http://www.tfl.gov.uk/travel-informatio ... ntcmp=4043

0

Single journey je opravdu cena za 1 jízdu smiley Kupte Oystercard a budete-li denně jezdit několikrát, odečte se vám max cca. 9.20 liber, pak už se ten den jezdí zadarmo. Peak a Off-peak = špička a mimo špičku. Mimo špičku mezi zónou 4 a 1 zaplatíte 2.80, ve špičce 3.90 liber za jednu jízdu - maximum je těch 9.20

0 Citovat

Jen drobnost - "kupte Oystercard" není přesné, karta je "k pronajmutí" zdarma, kupuje se jen kredit na ní smiley a před odjezdem ji můžete vrátit s libovolným kreditem, který dostanete zpět, to jen aby nevznikly nejasnosti.

0 Citovat

Ano, to je pravda. Je za 5 liber k pronajmutí, ale vracet se nemusí, takže já jsem si ji koupil a mám ji ještě nabitou připravenou k dalším cestám. Při Londýnských cenách je těch 5 liber kapka v moři smiley

0 Citovat

Jinak Oyster není už prakticky potřeba, jde jezdit na bezkontaktní platební kartu za úplně stejné ceny jako s Oyster - http://www.tfl.gov.uk/fares-and-payment ... ontactless

0 Citovat

ale údajně platební karta nemá cenový strop, takže z karty sice strhnou klidně 30 liber za den ... tohle je informace, kterou jsem nedávno četl, když jsem hledal informace pro svou cestu v červnu ... stále to tak platí nebo už vymysleli i systém, že to z karty nevezme víc jak odpovídající sumu při použití oyster card jako denní jízdné?

0 Citovat

http://www.tfl.gov.uk/fares-and-payment ... is-capping

0 Citovat

Přiznám se, že se v těch cenách trochu ztrácím. Když chci cestovat v zóně 1-4, celkem 4 dny, kdykoli během dne. Jaký kredit si mám na kartu dobít?

0 Citovat

£8,40 je denní maximum ve špičkách, krát čtyři dny = £33.6 Dej na kartu £35 nebo pro naprostý klid na duši £40 a zbytek ti na konci pobytu bude vrácen.

0 Citovat

A ten denní limit platí pro autobusy, vlaky i metro? Někde totiž psali, že za busy je denní limit jen myslím £3,90 ve všech zonách. Nemůžu teĎ najít tu tabulku kde to psali, ale je to někde na http://www.tfl.gov.uk . Ještě mě napadá, dá se někde na Stanstedu koupit Oystercard?

0 Citovat

Na busy je daily cap mnohem nižší než na metro, ale jezdit ze čtvrté zóny do centra busem je trochu... no, šílený. Koukni se na tfl, jak dlouho by ti zabrala cesta (navíc je potřeba počítat se zácpami) a uvidíš, jestli chceš trávit tolik času v autobuse. Na Stanstedu Oyster podle mě nekoupíš, aspoň před x lety, když jsem přišla do Londýna poprvé, to nešlo. Na tfl najdeš seznam míst, kde ji vyřídíš. Nevím, jak jedeš ze Stanstedu, ale ať už bereš Stansted Express do centra nebo některý z busů, vždycky tě doveze k nějaké zastávce metra, kde Oyster dostaneš.

0
10 reakcí