Ahojte, v lednu při návratu z DR máme zhruba 10-ti hodinový přestup v NY na JFK. Přiletíme v cca 9:30 na terminál 4 a odlétáme v 19:30 Jak jsem se díval co se týče NY je tu hodně zkušených cestovatelů a mě napadlo že když už tam budeme než celý den zevlovat na letišti proč se na chvíli nejít mrknout do města. Samozřejmě jsem nohama na zemi a je mi jasné že za tu dobu téměř nic nestihneme protože na to máme tak 6 hodin čistého času s dopravou z letiště. Můžete mi někdo poradit co se dá nejzajímavějšího vidět? Případně zda se dají na letišti uschovat zavazadla a jak s dopravou z letiště do centra? Asi bych chtěl vidět Ground Zero, četl jsem tu hodně o Rockefeller center nebo třeba Central Park. Rozhodně chci NY udělat někdy jako delší dovču ale jako taková ochutnávka?  .

New York za 6 hodin ;-)

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahojte, v lednu při návratu z DR máme zhruba 10-ti hodinový přestup v NY na JFK. Přiletíme v cca 9:30 na terminál 4 a odlétáme v 19:30 Jak jsem se díval co se týče NY je tu hodně zkušených cestovatelů a mě napadlo že když už tam budeme než celý den zevlovat na letišti proč se na chvíli nejít mrknout do města. Samozřejmě jsem nohama na zemi a je mi jasné že za tu dobu téměř nic nestihneme protože na to máme tak 6 hodin čistého času s dopravou z letiště. Můžete mi někdo poradit co se dá nejzajímavějšího vidět? Případně zda se dají na letišti uschovat zavazadla a jak s dopravou z letiště do centra? Asi bych chtěl vidět Ground Zero, četl jsem tu hodně o Rockefeller center nebo třeba Central Park. Rozhodně chci NY udělat někdy jako delší dovču ale jako taková ochutnávka? smiley Díky za jakoukoliv radu.

0

Tak obecně se za 2 hoďky dá projít dolní Manhattan - Brooklynský most, býk na Wallstreet, vidět z dálky Sochu svobody a koštnout místní burger.. Ovšem bude to jen pro otrlé..

Hodina než se vymotáš z letiště na metro, další hodina a půl v metru. Nazpět to máš taky dvě hodiny a pokud někde zabloudíš, letadlo nestihneš smiley

0 Citovat

Podobnou zkusenost uz mam parkrat za sebou, tak zkusim poradit.
Pises nekolik mist, ktera jsou vsak od sebe tak daleko, ze je stihnout nemuzes. Je tedy potreba se rozhodnout..
Kdyz jsem byl v NY poprve, byl jsem tam tyden a stihl jsem vse co jsem chtel. Dalsi cesty uz byly pouze prestupni a vzdy jsem mel prestupy v delce 10-14 hodin. Neni to mnoho a clovek ma stale stres a mysli na cestu zpet, ktera neni kratka. To ale dokazes odhadnout uz pri ceste z letiste do centra.
Kdyz jsem mel prestup poprve, sedl jsem z AirTrainu na metro (J,Z) a jel na jih Manhattanu, presne jak pise Dave - cele okoli WallSt, byk, ground zero, pohled na sochu svobody.. Na tomhle miste, pri te atmosfere dvou obrovskych pamatniku a tech davech lidi je potreba si hlidat cas mnohem vic nez normalne smiley
Moje zatim posledni cesta mela jasny ucel - iPhone za dolary smiley
Po pristani jsem okamzite sedl na AirTrain, presedl jsem na E a jel primo na 5th Avenue. Vystoupis opravdu kousek vedle nejznamejsiho Apple Store na svete. A o tri bloky dal zacina Central Park, takze i kdyz nechces do Apple Store, tak povazuji zastavku 5th Avenue jako nejlepsi vychozi bod pro Central Park (kdyztak me nekdo opravi). No a zbytek dne jsem stravil tim, ze jsem se prochazel v Central Parku, zasel si do nejblizsiho DunkinDonuts pro svacu a uzival volneho casu - nez mi doslo, ze uz ubehlo asi 8 hodin z meho volneho casu. Lekl jsem se, ze metrem nestihnu let, tak jsem si v tom stresu vzal taxika - chyba! Tim metrem bych tam byl opravdu rychleji, podvecerni kolona smer JFK se proste preskocit neda.

TLDR: ujasni si, jestli chces spis sever nebo jih Manhattanu podle toho co chces videt - v takhle kratkem case se neda stihnout cely Manhattan, zvlast kdyz je to tvuj prvni pohled do NY. Kdyby cokoliv, ptej se.

0 Citovat

Díky všem za odpovědi. Jak píše Dave na knap to zřejmě bude a to se nesmí nic stát ale na druhou stranu nepodívat se do NY? Chci proto získat co nejvíc informací ať můžu zjistit jak je to reálné. Časový vstup na Top of The Rock je zajímavý ale vidím to zřejmě na ten dolní Manhattan ale ještě to omrknu. Koukla jsem na dopravu a nejlepší mi připadá jet AirTrainem na Howard Beach a odtud metrem A na Fulton St. Co vy na to? Ještě důležitá věc pro výlet do NY je vyřešit úschovu kufrů na JFK. Pokud vás ještě cokoliv napadne budu rád za jakýkoliv další tip nebo info.

0 Citovat

Zalezi na tom s kym letis.. Ja jsem pozadal slecnu za prepazkou v LA, aby mi lety spojila a tak mi pokracovaly bagly az do Prahy a ja vyrazil z JFK na Manhattan s volnyma rukama smiley

0 Citovat

Super nápad, letíme s Deltou ale let nezačínám v USA ale v Dominikánské republice takže nevím zda půjdou lety spojit. Nemám s tím zkušenosti ale nemusí se při příletu do USA z jiné destinace znovu odbavit zavazadla na další let?

0 Citovat

Ahoj cestovatelé, pokud budete trávit nějaký ten čas v New Yorku, sepsala jsem 10 míst, které v New Yorku můžete navštívit zadarmo. Jedná se o ZOO, galerie, muzea a další. Pokud se vám info budou hodit, odkaz na moje stránky je tady http://fijalka.cz/15-mist-ktere-muzes-v ... t-zadarmo/

0
6 reakcí