Zatím plánuju co po příletu do KL, ale asi bych chtěl navštívit teď únor/bžezen Borneo - konkrétně by byl v plánu N.P. Mulu, výstup na Mount Kinabalu (od 1.12. se opět dá). Zajímalo by mě jaká je situace ohledně požárů, které na Borneu ještě koncem minulého roku byly/jsou? Uvítám jakékoliv info nejenom ohledně požárů, ale i zajímavostí, které se vyplatí shlédnout, kde na pláž, když bude chuť se koupat. Jinak dá se na Kinabalu/Mulu jít i sólo bez cestovky nebo je nutno pouze s guidem? .

Borneo

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Zatím plánuju co po příletu do KL, ale asi bych chtěl navštívit teď únor/bžezen Borneo - konkrétně by byl v plánu N.P. Mulu, výstup na Mount Kinabalu (od 1.12. se opět dá). Zajímalo by mě jaká je situace ohledně požárů, které na Borneu ještě koncem minulého roku byly/jsou? Uvítám jakékoliv info nejenom ohledně požárů, ale i zajímavostí, které se vyplatí shlédnout, kde na pláž, když bude chuť se koupat. Jinak dá se na Kinabalu/Mulu jít i sólo bez cestovky nebo je nutno pouze s guidem?

0

Nikdo nic, no zjistil jsem už informace sám smiley (na malajské straně ohledně požárů vše O.K.) Mount Kinabalu jsem zavrhnul, docela vysoké poplatky pro turisty bych překousl, ale dát ty peníze a jít v zástupu haldy turistů už asi ne. Jednodenní trek jsem taky zavrhnul, protože by to přítelkyně za den nahoru a dolu nedala a museli bychom při nedodržení času před vrcholem nazpět. Takže tam asi buď jen tak pochodíme co se bude dát v rámci vstupu do N.P., ale zvažujeme vedlejší, sice menší, ale ne tolik navštěvovaný Mount Trusmadi, byl tam někdo?

0 Citovat

Ahoj, chtěla bych se prosím zeptat, nebyl někdo ze zdejších přispěvatelů v poslední době v SV části Bornea v okolí Sandakanu (Sepilok) a v Semporně (Mabul)? Pokud ano, jak to tam vypadá z bezpečnostního hlediska? Cítili jste se v pohodě? smiley Bylo tam dost vojáků / policajtů? Letíme na Borneo, láká nás potápění u Mabulu a okolní ostrovy, ale vzhledem k dřívějším problémům v této oblasti zvažujeme, zda se tam vydat, resp. zda tamní situace je jen mediální strašák alá Izrael... Díky

0 Citovat

Byli jsme v Sandakanu a okolí, také jsme se vrátili v březnu. V Semporně tedy ne, ale v Sepiloku nebo na řece Kilimatangan ano. Neměli jsme pocit ohrožení, to vůbec. V Sandakanu samotném bylo dost vojáků, ale někdo místní nám to vysvětloval tak, že prý hledají uprchlíky (jaké a jestli je to pravda, to teda netuším). Turistů v této oblasti bylo dost málo, zřejmě všechny odrazuje varování na stránkách ministerstev zahraničí různých zemí (včetně ČR), týkající se únosů. Naposledy k němu došlo tuším vloni v květnu a jednalo se o dva místní lidi. Jinak mě šokovalo, jak velká část SV Bornea je pokrytá plantážemi palmy olejné- ty škody jsou nevratné.

0
3 reakce