Ahoj, chci se zeptat, co si myslite o tripu na prodlouzeny vikend (patek-pondeli ->dohromady 4 cele dny plus minus) do Athen + Santorini v druhe polovine unora? Je to dobry ci spatny napad? Jde mi hlavne o to Santorini - nebude to tam uplne vylidnene? Bude aspon nejaka normalni teplota..? Proste jakekoliv poznatky ci komplikace, ktere to s sebou muze nest. Diky! .

Santorini

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Ahoj,
chci se zeptat, co si myslite o tripu na prodlouzeny vikend (patek-pondeli ->dohromady 4 cele dny plus minus) do Athen + Santorini v druhe polovine unora? Je to dobry ci spatny napad? Jde mi hlavne o to Santorini - nebude to tam uplne vylidnene? Bude aspon nejaka normalni teplota..? Proste jakekoliv poznatky ci komplikace, ktere to s sebou muze nest. Diky!

0

Jen pro info, vrátili jsme se z tripu - Santorini + Atheny - jeden den na Santorini, půjčili jsme si auto a projeli celý ostrov. Zajímavé pláže - Červená + Černá. Krásné městečko (vesnička) Oia (tam vcelku "mrtvo") - asi to nej na celém Santorini, jinak nás ten ostrov moc neoslovil a letní dovolenou bychom si tam nedokázali představit. Zbytek ostrova srovnatelný s ostatními ostrovy, aspoň teda dle mého názoru, i Kos se mi líbil víc (před uprchlickou krizí). Jinak pár obchůdků a restaurací je otevřeno, takže výběr na jídlo je. Nás zastihlo špatné počací - větrno (uplynulý víkend) ale příští už má být 17 stupňů, takže si myslím že v únoru tam bude kolem 20. Rozhodně jako jednodenní trip doporučuji.

0 Citovat

My strávili na Santorini klasickou letní dovolenou a bylo to taky fajn. Autem jsme projeli celý ostrov - je opravdu malinký, takže za jeden den úplně v pohodě. Jinak každý říká, že na Santorini se nejezdí kvůli plážím ale něčemu jinému. Určitě souhlasím, ale pláže tam jsou taky fajn - srovnatelné s jinýma ostrovama. Jediný rozdíl je černý lávový písek, což může být něco, co třeba jinde neuvidíte. Víc než Červená pláž se nám líbila Vlychada s těmi skalisky za zády. Vypadá to jak někde ze Star Wars smiley

Bydleli jsme na druhé straně ostrova v Kamari, kde je dlouhá promenáda plná taveren - klasické letní letovisko. Prakticky obden jsme vyráželi do Firy (autobus jezdí co chvilku a je to kousek), protože ty výhledy se prostě neomrzí. smiley Po úpatí kaldery dojdete s Firy přes Firostefani až do Imerovigli, což je pěkná procházka úzkýma uličkama s parádním výhledem.

Co se týče počasí neporadím - my byli v srpnu, prakticky v plné sezóně, kde to podle toho taky vypadalo. Oia při západu slunce byla totálně přecpaná turistama, nebylo tam pomalu k hnutí, ale zážitek parádní. Tohle bude určitě mimo sezónu mnohem příjemnější.

Každému ale vyhovuje něco jiného. My byli max spokojeni. smiley

0 Citovat

my sme stravili minule leto na Santorini 4 dnia mne sa pacilo. pozicali sme si stvorkolku a presli hlavne juznu cast ostrova, ale boli sme aj v Oia.

na svojej stranke mam aj strucny cestopis a video smiley

http://www.romanherda.com/category/ateny-santorini-2015/

0 Citovat

My se teď vrátili z Řecka, jeden den v Aténách, tam bylo rušno a počasí bylo i jen na svetr, jeden den na Santorini - ráno z Atén a večer zpět letadlem, měli jsme půjčené auto, projeli celý ostrov, tam bylo celkem mrtvo, ale bylo to fajn, alespoň se člověk nemačkal s ostatními. Další den zase z Atén do Chanie (Kréta) tam bylo celkem rušno i teď..... Prima prodloužený víkend

0
4 reakce