Ahoj cestovatelé. V červnu bychom chteli ve dvou porpve podniknout výlet někam dál a Bali se zdá byt ideální cíl. Plánujem 14 dní s příletem do Denpasaru. Co jsem se dočetl tak Kuta je hodne rušná s velkými vlnami vhodna spíše pro surfování. Určitě by jsme nějaky den v Kute zustali ale pak nás samozrejme lákají korálové utesy a podvodní svět ktery je dostupny pouze se šnorchlem. Mohli by jste mi doporučit nějakou oblast asi dobře dostupnou z Kuty at netrávíme napr 2 dny cestou kde by se dalo dobře ubytovat, a šnorchlovat? Případně nějaké další tipy? Moc děkuji .

Bali - kam za šnorchlováním z Kuty

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

20 reakcí

Ahoj cestovatelé. V červnu bychom chteli ve dvou porpve podniknout výlet někam dál a Bali se zdá byt ideální cíl. Plánujem 14 dní s příletem do Denpasaru.
Co jsem se dočetl tak Kuta je hodne rušná s velkými vlnami vhodna spíše pro surfování. Určitě by jsme nějaky den v Kute zustali ale pak nás samozrejme lákají korálové utesy a podvodní svět ktery je dostupny pouze se šnorchlem. Mohli by jste mi doporučit nějakou oblast asi dobře dostupnou z Kuty at netrávíme napr 2 dny cestou kde by se dalo dobře ubytovat, a šnorchlovat? Případně nějaké další tipy?

Moc děkuji

0

Snad v okolí Kubu je diving arena, ale na šnorchl s útesy to na Bali asi nebude nikde..

0 Citovat

A snorchl bez utesu?

0 Citovat

Zdravim,

urcite by som skusil Gili Islands pri Lomboku, z Bali tam chodia fast boats kazdu chvilu a snorchlovanie stoji za to.

0 Citovat

Ahoj, Gili jsou fajn, ale dost turistický, mě až tak osobně nezaujaly. Navíc v sezóně je dost těžký najít tam ubytko a stalo se nám, že byly přervaný lodě a zůstali jsme tak neplánovaně noc v přístavu na Bali (a to bylo mimo sezónu), ale nakonec to bylo super i tam smiley Každopádně moc se nám líbilo na "Nusách" smiley Nusa Lembongan atd.

0 Citovat

Ahoj, Amed je celkem fajn a není daleko, Jelení ostrov je super, ale výrazně horší cestování

0 Citovat

U Padangbai je "Blue Lagoon Beach" a tam se docela trochu dá.

0 Citovat

Super díky za tipy smiley

Jeste bych se chtel zeptat, řešíte nějak ubytovani předem nebo není problém sehnat v červnu takove ty levnejší 700-1000 Kč za noc?


EDIT: Ono to Bali není zatím pevne dane. Ted jsem se dočetl že je už trochu zkažené turisty. V pdstatě by nam ani nevadilo navštívit jinou číst indonesie kde by byly krásné pláže s nejakym podvodnim životem a místy na cestování v podobné finanční náročnosti jako Bali. Tak kdyby jste meli tipy...

0 Citovat

V Padang Bai se snorchlovat vubec nedalo, kdyz jsem tam byla ja. Silene vlny. Snorchlovali jsme na Gili Air a to bylo super akvarko.

Btw. jestli nejedete na Bali za surfovanim, tak bych se Kute vyhla uplne.

0 Citovat

To Gili Air vypada dobře, celkem i levné ubytování. Nemátě nějaké odkazy na společnosti které tam přepravujou z Kuty abych si projel ceny smiley. Asi je lepší si to cestování naplanovat tak at se do Kuty odkud letíme zpět vracíme aspon den předem kdyby jsme se někde nevešli na lod nebo podobně co?

0 Citovat

Urcite odporucam snorchlovanie v amede. Boli sme tam v decembri, okrem nas iba lokalni hadam. Vobec sa mi to nezdalo byt ako mega turisticky spot. . Celkovo, vychodne a severne pobrezie je celkom kludne na snorchle. Amed je na druhej strane trochu od civilizacie ale skuter si prenajmes za par korun a da sa to v ramci dna otocit aj do Kuty povedzme, ale bude to dlhy vylet s neskorym navratom. Ubytko ale za 10e pre dvoch, v kute skoro rovnako cize kludne aj s prespanim tam

0 Citovat

Díky za super informace. Jsem rad že eistujou jeste fora kde vam hned nenapíšou at použíju tlačítko hledej..

V hlavě mi teda pomalu vzniká plán...Přílet do Denpasaru odkud by to mělo jít lodí na ostrovy Gili Air. Po pár dnech přeprava na pevninu k okolí Blue Lagoon Beach odkud by jsme vyráželi na skutrech po okolí případně nějaky další přesun.

Tu blue lagoon myslíte tuto ano? https://www.google.cz/maps/place/Blue+L ... eb2029403c

0 Citovat

Gili planujeme asi aj my, ale skor Meno, mal by tam byt najvacsi klud. Inak ja som pozeral ceny na nete (Padangbai-Gili) a vychadzalo to nejakých 50eur cca za spiatocny. Ale aj tu na fore ludia pisali ze sa asi viac oplati az na mieste riesit a vide to lacnejsie ta pre preprava

0 Citovat

K té dostupnosti lodí je taky otázkou, v jakém čase pojedete. Loni přelom července a srpna byl problém sehnat volné místo, natož tak usmlouvat cenu. Nakonec to bylo stejná, jako oficiální (proč by taky snižovaly, když měli plno). Ale věřím, že mimo nejvyšší sezónu se dá dostat na lepší cenu.

0 Citovat

no derata tusim nepisal termin, ale my ideme 25.4.-11.5. takze to by mal byt len uplny zaciatok sezony, nie? tym padom dufam v dobru "dostupnost" ci uz lodi, ale aj hotelov

0 Citovat

Chystame se v červnu, tuším že jsem to psal smiley At stihnem v klidu naplánovat věci plus očkování. Jeste takovy dotaz na finance. Počítam s rozpočtem cca 10 000 Kč za ten pobyt, jidlo, cesty... Myslíte že to je realistické?

0 Citovat

Už si tu cenu přesně nepamatuji, ale vzhledem k tomu, že se snažím bydlet nízkonákladově, tak jsem byl příjemně překvapen poměrem cena/výkon. Zcela jistě to bylo výrazně méně než 600/noc..když ještě koukám na fotky na Google, nebylo to možná přeně to co jsem označil na mapě, ale pokud tedy ne, bylo hned vedle.
ad želvy: Nepoznám druh želvy, žije jich v Indonésii prý 6 ze 7 druhů (kareta obrovksá, pravá, zelenavá...atd.), ale krunýř měly cca od 50 - 70 cm smiley

0 Citovat

my byli před 3 lety (červenec) Jáva a pak Bali - šnorchlování bylo jasně nejlepší na Gili - vybrali jsme Meno a paráda - prázdné pláže, želvy.. trochu problém, že cca do 30 metrů od břehu byla malá hloubka a mrtvé korály, ale dalo se to "přebrodit" a pak už v pohodě V Padangbay jsme byli asi 3 dny a ubytování jsme měli přímo v tom apartmánu, co je na té fotce - přízemí a v pohodě, myslím, že tenkrát kolem 350000.. ta pláž, kde někdo píše, že jsou vlny, tak krásná a ve vlnách se dalo vyblbnout - jen když jsem viděl pak plavat ve vodě asi 1,5 m velkou kládu, tak mě to blbnutí i přešlo.. pokud budeš bez ploutví, tak si dej všude pozor na poměrně velké proudy.. byli i na Menu, ale s ploutvemi se to dalo a taky byl ten proud kolem ostrova, takže v nejhorším jsi vyplavala na břehu o pár desítek metrů dále, to, že někdo píše, že Gili jsou turisticky profláklé, tak nám se to na Menu vůbec nepotvrdilo (ale Travangan bylo mladých lidí hodně)- nebýt výletu na Gili, tak si myslím, že na Bali tu "exotiku" už skoro nepoznáš.. taky nám doporučovali ještě Lombok, že ten tak turisticky není hrozný, ale na ten už nezbyl čas.. jestli chceš poslat nějaké fotky z Gili, tak klidně napiš na d.hulenka@seznam.cz..

0 Citovat

Přidávám tip na fastboat z padanbai na gili. http://celagiinnpadangbai.webs.com/fastboattogilis.htm#

Ceny 200 000 za jednosmernou cestu mimo hlavni sezonu s možnosti open date ticket. Svoz z letište taxikem za 300 000.
S prodejcem jsem si trochu dopisoval a vypada to OK.

0 Citovat

Tak potom daj feedback, ak s nimi aj realne pojdes

0 Citovat

Jasne dám,
zatím jsme odluveni tak že mam booknuté listky na lod a mám napsat adresu kde mě má vyzvednou shuffle.

0
20 reakcí