Perhentiany na 10 dni nebo to rozdelit a pridat Borneo, Langkawi? - poradite? Na prelomu cervence a srpna mame (ja + 2 teenageri) letenky na 12 dni do Malajsie, posledni dva dny na KL, zbyva 10 dni. Myslela jsem, ze Perhetiany: 5 dni Kecil +5 dni Besut ale rada bych se poradila s vami, zkusenymi cestovateli - nestaci 5/6 dni na Perhentiany a pak treba Langkawi nebo malajske Borneo? nebo nejake jine doporuceni? Mate prosim dobre tipy (osobni zkusenost) s primym kontaktem na ubytovani na Perhentianech, Langkawi? Doporuceni na diving school, kde si udelat PADI kurz? Letenky na prelety z KL na Perhentiany, Langkawi kupovat dopredu? Jakou casovou rezervu si nechat po priletu do KL a dalsim vnitrostatnim letem ? Predem moc dekuji za rady a doporuceni! .

Perhentiany na 10 dni nebo pridat Langkawi, Borneo? - poradi

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Perhentiany na 10 dni nebo to rozdelit a pridat Borneo, Langkawi? - poradite? Na prelomu cervence a srpna mame (ja + 2 teenageri) letenky na 12 dni do Malajsie, posledni dva dny na KL, zbyva 10 dni. Myslela jsem, ze Perhetiany: 5 dni Kecil +5 dni Besut ale rada bych se poradila s vami, zkusenymi cestovateli - nestaci 5/6 dni na Perhentiany a pak treba Langkawi nebo malajske Borneo? nebo nejake jine doporuceni? Mate prosim dobre tipy (osobni zkusenost) s primym kontaktem na ubytovani na Perhentianech, Langkawi? Doporuceni na diving school, kde si udelat PADI kurz? Letenky na prelety z KL na Perhentiany, Langkawi kupovat dopredu? Jakou casovou rezervu si nechat po priletu do KL a dalsim vnitrostatnim letem ? Predem moc dekuji za rady a doporuceni!

0

Langkawi v tuto dobu bych asi nedoporucil (pocasi je tam lepsi v zime). Prelety urcite koupit dopredu.
Delka prestupu dle toho, jak je kdo odvazny:)
Je potreba se presunout "MHD" z KLIA1 na KLIA2, na KLIA2 je obchodak, tak se da pripadne trochu "zabavit" nebo si v pripade dobreho casu udelat vylet na Sepang. Pripadne - pokud je prilet vecer, tak vyuzit letistni hotel (napr. Tuna mel docela dobre ceny).

Pri ceste z letiste KLIA do centra KL - pouze doporuceni vsem, aktualne stoji 1! jizdenka fialovym metrem 55 MYR. Desne. Takze pokud nejedete sami, urcite se vyplati taxi (kuponove je za cca 75 MYR do centra). Jedina vyhoda vlaku je, ze je rychlejsi a nestoji v zacpe, takze vhledem k tomu, ze jsme bydleli kousek od KL Sentral, tak jsme vyuzili pri ceste na zpet na letiste.

Zbytek bohuzel neumim posoudit.

0 Citovat

10 dnů na Perhentiany, Langkawi a Borneo je vzhledem k přesunům trochu málo ne? Když už pominu, že jet na Borneo pouze na skok je škoda. Asi bych nechal jen ty Perhentiany a k tomu třeba ještě po cestě Taman Negara, Cameron Highlands.
Jinak z obou letišť KLIA do centra KL jezdí každou chvíli zcela pohodové busy za 9 RM smiley

0 Citovat

Případně to vzít přes Alor Setar - létá se sem ze Subangu (letiště u KL) a odtud na Perhentiany.
firefly.com, malindoair.com

0 Citovat

Diky!

0 Citovat

Určitě se přidáváme s doporučením jet do Cameron Highlands.
Langkawi je spíš na takovou klidnou rodinnou dovču.
Borneo je obří, tzn. náročné na přesuny, proto raději na samostatnou výpravu.
Naše zážitky z Malajsie http://pavelapavla.cz/malajsie/

0
5 reakcí