Zdravím, v říjnu letošního roku se chystáme ve 4 lidech na trip po Itálii vlastním autem. Chtěli bychom vyjet 20. října a vrátit se kolem 30 října (+-). Uvažuji, že bychom to vzali přes Slovinsko (jsme z Ostravska), Benátky, Veronu, Bolognu, Pisu, Florencii, Řím až do Neapole. Pár otázek: 1. Má smysl jezdit až na Řím a Neapol? Přeci jen, kdykoliv se tam dá zaletět za pár korun a z Florencie je to 500 kiláků navíc (a dalších 500 zpět). 2. Není taková štreka na 10-12 dní moc? 3. Kde přespat? Na bookingu i Airbnb se mi ukazují celkem vysoké ceny (ještě jsem to ale moc nestudoval a díval jsem se orientačně na Bolognu, Veronu...) - dá se někde levně kempovat, postavit stany? Uvítám všechny doporučení, zatím jsem jen kouknul na mapu a mám jen velmi hrubou představu. Díky!  .

Auto-trip po Itálii - jak levně přespat a tak dále

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Zdravím, v říjnu letošního roku se chystáme ve 4 lidech na trip po Itálii vlastním autem. Chtěli bychom vyjet 20. října a vrátit se kolem 30 října (+-).

Uvažuji, že bychom to vzali přes Slovinsko (jsme z Ostravska), Benátky, Veronu, Bolognu, Pisu, Florencii, Řím až do Neapole.

Pár otázek:

1. Má smysl jezdit až na Řím a Neapol? Přeci jen, kdykoliv se tam dá zaletět za pár korun a z Florencie je to 500 kiláků navíc (a dalších 500 zpět).
2. Není taková štreka na 10-12 dní moc?
3. Kde přespat? Na bookingu i Airbnb se mi ukazují celkem vysoké ceny (ještě jsem to ale moc nestudoval a díval jsem se orientačně na Bolognu, Veronu...) - dá se někde levně kempovat, postavit stany?

Uvítám všechny doporučení, zatím jsem jen kouknul na mapu a mám jen velmi hrubou představu. Díky! smiley

0

Ahoj, trasa je ok až po Florencii, dál na jih bych už nejel. Pokud tedy nechcete víc jezdit autem než poznávat... Každé z uvedených míst stojí minimálně za jednodenní zastávku (včetně přejezdů) + určitě se naskytnou další nečekané cíle po cestě. Z Florencie bych to vzal přes Pisu podél pobřeží na sever na Cinque Terre dál na Janov a pak už bych to pomalu točil zpět domů, třeba přes Milán a Lago di Garda nebo jinudy. To tak na těch 10 dní vyjde, záleží, jak to chcete pojmout. Ubytování v kempech snad bez problémů, možná už nebudou všechny v provozu, protože koncem října bude hluboko po sezóně.

0 Citovat

Za mně taky jet až dolů je blbost - je to opravdu kus cesty - jak časově , tak finančně (mýtné a benzín patří k nejdražším v regionu)¨, 10 dnů je na takové cestování málo. Užijte si Benátky (klidně i dva dny), Florencii, Pisu - nezapomeňte po cestě na Luccu - daleko méně turistů a pohoda.. když jedete autem, tak bych asi bral dost v potaz parkování při ubytování - může se to jinak dost podražit. Pro 4 je asi nejlepší airbnb ale chce to prostě hledat... jestli chcete ušetřit za benzín, tak sjeďte na konci rakouska na faakersee... je to kousek před hranicemi s Itálií a oproti dálnici (je to asi max 2 km z dálnice doprava) je nafta snad o 5-7 Kč za litr levnější... oproti rakousku - o Itálii ani nemluvím..

0 Citovat

Děkuji za odpovědi, prosím, má někdo zkušenost s cestováním s karavanem? Byl mi nabídnut prostorný karavan (přívěs za auto) pro 4 lidi za 5 tisíc na oněch 12-14 dní. Je tam sprcha, wc, všechno, takže bychom mohli bydlet takřka zadarmo. Jen mě napadají problémy s parkováním, pomalou jízdou... Co myslíte?

0 Citovat

Overil by som si hmotnost karavanu, ak auto+karavan presiahne 3.5tony, nestaci ti B vodicak. Taktiez v technickom preukaze musis mat napisane, ze mas dovolene tahat taku hmotnost.

0 Citovat

Já bych teda 10 dní za autem karavan tahat nechtěl. Karavan má smysl když se s ním někam dojede, tam se minimálně na 3 dny (spíš tak 5) odstaví a pak se dělají výlety po okolí. Nevím jak přesně v Itálii, ale většinou je zakázáno "nocovat" v obytných autech/karavanech jen tak někde např. na dálničním odpočívadle. Navíc karavan je většinou potřeba odpojit od auta, ustavit ho a vůbec ho uvést z "přepravního" do "spacího" režimu. Že by se jen tak někde zastavilo, přelezlo z auta do karavanu a spalo se, tak to většinou nefunguje...

0 Citovat

Já trošku OT, ale zeptám se :

Kde odstavit v Benátkách auto na 16 dní v září ? Nemáte tipa ? Abych neměl auto bez kol a oken smiley ale zase abych neplatil 150€za parking

0
6 reakcí