Zdravím všechny cestovatele! Chystáme se s kamarádem na měsíc na backpacking do Thajska a vzhledem k tomu že to bude moje první cesta od Asie, tak mám plno dotazů. Snad nebudou znít hloupě. Náš plán je: - 2 týdny v Bangkoku, Ayuthaya, Lopburi, možná Sukhotai a konečně Chiang Mai a okolí - ty další 2 týdny na jihu kde bychom si chtěli udělat potápěčský kurz (předpokládám na Ko Tao) a kdyby to šlo tak bychom chtěli i někde surfovat. Vím že se v Thajsku moc nesurfuje ale nepotřebujem žádný obří vlny... Každopádně zde jsou moje otázky: - Jak byste mi doporučili cestovat? Zatím je v plánu busem z Bangkoku do Chiang Mai vše busem, nebo přeskočit Sukhotai a jet nočním vlakem do Chiang Mai? Ale na ten nevím jestli jde nastoupit jen v Bangkoku? - Z Chiang Mai bychom chtěli letět. Máme letět přes Bangkok nebo přímo na jih? - Do jakého města na jihu je nejlepší letět? - Rozhodně se chceme co nejvíc vyhnout miliardě turistů. Existuje vůbec ještě nějakej ostrov kterej není plnej turistických komplexů? Byl by například dobrej nápad místo na jih jet na Ko Chang a okolí? Dál mám otázky ohledně peněž a pojištění. - Jak často se dá platit kartou resp. Kolik si máme brát cash? (vím že toto je asi težký poradit ale rád bych slyšel vaše zkušenosti). Někde jsem četl že u komerčky je výběr z bankomatu 100Kč - A na závěr bych se rád zeptal jaký byste mi doporučili pojištění? Jsem totiž ve všech těch možností na internetu už ztracenej… Každopádně by v tom pojistění měly být sporty jako potápění, surfování, mountainbiking, rafting. Za jakoukoli odpověď na kteroukoli otázku předem mockrát díky! Marko .

Poprvé do Thajska - Mám plno dotazů

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

13 reakcí

Zdravím všechny cestovatele! Chystáme se s kamarádem na měsíc na backpacking do Thajska a vzhledem k tomu že to bude moje první cesta od Asie, tak mám plno dotazů. Snad nebudou znít hloupě.

Náš plán je:
- 2 týdny v Bangkoku, Ayuthaya, Lopburi, možná Sukhotai a konečně Chiang Mai a okolí
- ty další 2 týdny na jihu kde bychom si chtěli udělat potápěčský kurz (předpokládám na Ko Tao) a kdyby to šlo tak bychom chtěli i někde surfovat. Vím že se v Thajsku moc nesurfuje ale nepotřebujem žádný obří vlny...

Každopádně zde jsou moje otázky:
- Jak byste mi doporučili cestovat? Zatím je v plánu busem z Bangkoku do Chiang Mai vše busem, nebo přeskočit Sukhotai a jet nočním vlakem do Chiang Mai? Ale na ten nevím jestli jde nastoupit jen v Bangkoku?
- Z Chiang Mai bychom chtěli letět. Máme letět přes Bangkok nebo přímo na jih?
- Do jakého města na jihu je nejlepší letět?
- Rozhodně se chceme co nejvíc vyhnout miliardě turistů. Existuje vůbec ještě nějakej ostrov kterej není plnej turistických komplexů? Byl by například dobrej nápad místo na jih jet na Ko Chang a okolí?

Dál mám otázky ohledně peněž a pojištění.
- Jak často se dá platit kartou resp. Kolik si máme brát cash? (vím že toto je asi težký poradit ale rád bych slyšel vaše zkušenosti). Někde jsem četl že u komerčky je výběr z bankomatu 100Kč

- A na závěr bych se rád zeptal jaký byste mi doporučili pojištění? Jsem totiž ve všech těch možností na internetu už ztracenej… Každopádně by v tom pojistění měly být sporty jako potápění, surfování, mountainbiking, rafting.

Za jakoukoli odpověď na kteroukoli otázku předem mockrát díky!

Marko

0

Marko, kup si Lonely planet Thajsko a většinu informací tam najdeš. A když už se chceš "rozhodně co nejvíc vyhnout miliardě turistů" tak asi není dobrý nápad letět do turisticky nejnavštěvovanější země v jihovýchodní Asii.

0 Citovat

Díky, LP mám ale právě jsem tam všechny odpovědi nenašel. Taky co se týče toho pojištění tak to je individuální podle zemí. Samozřejmě že předpokládám že tam bude plno turistů, jen bych rád viděl i trochu pravýho thajska a ne jen to uměle vytvořený, proto jsem se ptal smiley Jinak mě bylo doporučeno ať jedu poprvé do Thajska protože to bude nejjednodušší si na všechno zvyknout ale pak další roky už určitě prozkoumám zbytek! smiley

0 Citovat

Pojištění teď už platí celosvětově, takže jednotlivé země neřešíš, řešíš rozsah pojištění. Pokud jde o to, kolik kde bude lidí jde dost o to, kdy jedeš, pokud teď, tak je to off season a takový davy tam nejsou. Jinak obecně na severu, pokud se pohnete někam z Chiang Mai je lidí míň. Pokud chceš z Bangkoku na sever, tak bych zvolil letadlo, vlak až jako poslední variantu bus, ve finále letenka dost často je jen o trochu draží než jízdenka a ušetříš den.
Co se týče jihu, nejdřív si musíš vybrat ostrov a pak si najdeš město, kam letět.
Co se týče karet, pojištění a nákladů na pobyt, nebuď línej a najdi si buď tady - nedávno se hodně probíral nej účet na cestování tady na foru nebo jinde přes google, zrovna na Thajsko jsou mraky informací.

0 Citovat

Ok, No a myslíš že to letadlo půjde zkombinovat i s tím abysme viděli Ayuthaia, Lopburi, i Sukhotai než se dostaneme do Chinag Mai?

Máš zkušenosti s kupováním letenek přímo na místě? Bylo by to dost jednodušší co se týče flexibility ale četl jsem že by se měly spíš koupit dopředu.

Ty pojištění jsem už hledal jak přes cestuj levně tak na jiných místech, jen je tolik možností že už jsem se v tom ztrácel, proto jsem se ptal, rozhodně nechci být línej a ptát se na všechno tady! Každopádně díky moc za cenné rady smiley

0 Citovat

Ayuthaia se dá vlakem na den z Bangkoku, není to daleko, v Lopburi jsem nebyl a do Sukhotai se dá dostat busem, do Chiang Mai se pak dá pokračovat z Phitsanuloku vlakem.
Nenapsal jsi, kdy letít, nejlepší je koupit letenky, když má tak 2x do roka Air Asia akci, ale žádná tragedie to není ani bez toho. Dá se jak dopředu, tak i na místě, já kupuju vždy dopředu.

0 Citovat

Ok, diky moc

0 Citovat

Ahoj, my jsme byli na jihu na ostrově Koh Lanta na konci off sezóny (říjen) a bylo tam fakt málo turistů. Teda narazili jsme i na Čechy, ale ti jsou všude smiley
Nejbližší letiště je Krabi, dá se letět i na Phuket. A taky se tam dá udělat PADI diving kurz.
Jinak na letenky po Thajsku www.airasia.com. Je to levný!
A pojištění jsem si koupila celoroční přes něčí link tady na fóru. Ale paměť mi už neslouží smiley

0 Citovat

Díky moc! My tam pojedeme na celej červenec takže pro nás připadá v úvahu asi jen východní pobřeží jestli jsem to správně pochopil smiley

0 Citovat

Jinak je samozřejmě nesmysl dívat se na letenky jen na web Air Asia, protože na vnitrostátních letech po Thajsku panuje docela ostrý konkurenční boj. Nok Air, Thai Smile nebo Thai Lion Air a někdy i Thai Airways (do CNX) často nabízí zajímavější ceny než Air Asia, respektive zajímavější poměr cena/kvalita.

0 Citovat

Ahoj,
měl by někdo nějaký tip na Bangkok z Milána, Budapešti, Vídně, Kolína...atd? Prostě tam, kam se dá v pohodě přejet vlakem či busem? Děkujííí

0 Citovat

este by bol super aspon datumy nejake nam prezradit

0 Citovat

Ahoj, nevíte kde najdu za kolik kreditů jsou lety u Air Asia u toho jejich pasu. Nějak se k tomu nedokážu proklikat na tom jejich webu. Dík.

0 Citovat

http://www.airasia.com/my/en/book-with- ... tions.page

2
13 reakcí