Zdravím všechny cestovatele, ), šnorchlování? Vyplatí se zde zůstat například na 2 dny, nebo to raději udělat formou výletu se základnou na Lomboku? Z Lomboku máme v plánu návrat zpět na jih Bali, kde zůstaneme do odletu (3-4 dny). Zde už hodíme koupačku a možná jeden/dva větší výlety do nitra ostrova. Opět bych raději viděl hezkou přírodu ( napři. opičí prales a netopýří jeskyni). Přijde Vám toto rozložení reálné, případně co stojí za to na Lomboku, Bali a Gili vidět/nevidět? Budu moc vděčný za každý postřeh, radu a doporučení. Zároveň bych moc-moc rád poděkoval za tyhle stránky a forum. Už několikrát nám pomohly vychytat skvělý letenky a fajn tipy na cestování!!  .

Bali, Lombok, Gili - Co stojí za to (ne)vidět

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Zdravím všechny cestovatele, smiley

Koncem července odlétáme na Bali a aktuálně sestavujeme itinerář míst, co navštívit.
Přiletíme kolem 22:00 do Denpasaru, odkud hodláme jet taxíkem do Padangbai. Zde máme v plánu zůstat 3 dny (koupačka, výstup na Batur, průzkum okolí).
Chtěl bych se tedy zeptat, jak dlouho trvá cesta z letiště do Padangbai, případně zda lze ve městečku sehnat průvodce, který by zajistil výlet na sopku.

Z Padanbai hodláme vyrazit na další 3 dny na Lombok. Ovšem zde si nevím moc rady, co zde navštívit. O chrámy a další památky extra nestojíme a raději bychom navštívili prales, jestli zde existuje taková možnost? Ubytovat se na Lomboku hodláme v Kutě.

Následně bychom z Lomboku rádi navštívili některý z Gili islands. Rád bych věděl váš názor, který je lepší pro romantiku (jedu s přítelkyní smiley ), šnorchlování?
Vyplatí se zde zůstat například na 2 dny, nebo to raději udělat formou výletu se základnou na Lomboku?

Z Lomboku máme v plánu návrat zpět na jih Bali, kde zůstaneme do odletu (3-4 dny). Zde už hodíme koupačku a možná jeden/dva větší výlety do nitra ostrova. Opět bych raději viděl hezkou přírodu ( napři. opičí prales a netopýří jeskyni).

Přijde Vám toto rozložení reálné, případně co stojí za to na Lomboku, Bali a Gili vidět/nevidět?
Budu moc vděčný za každý postřeh, radu a doporučení.

Zároveň bych moc-moc rád poděkoval za tyhle stránky a forum. Už několikrát nám pomohly vychytat skvělý letenky a fajn tipy na cestování!! smiley

0

Z letiska do PB by to mohlo byt tak +-1:30hod, zalezi od premávky, takto vecer to bude zrejme menej

3 dni na PB su podla mna celkom dost (ak ide o 3 plne dni). Su tam dve plaze (jedna malicka a jedna trochu vacsia, "biely" piesok, taka pohodova), mensie trhovisko, par restik a pristav. Ak k tomu priratam aj vystup na M. Batur (ten prebieha tak ze vas v noci nalozia pred hotelom, odvezu pod sopku a po vystupe vas zase nalozia a zavezu do hotela v este doobednajsich hodinach), tak si myslim ze 2 dni su na PB az az. Vystup poriesit nie je problem na mieste, vsetci ponukaju vsetko smiley poprípade rovno na nete sa daju najst firmy co to riesia a cez mail si to dohodnut

" Ubytovat se na Lomboku hodláme v Kutě" toto neviem, ci preklep, alebo je fakt Kuta aj na Lomboku? letmy pohlad na gmaps tvrdi ze nie, tak neviem smiley

NA gilli sme nesli, ale podla dostupných info co som mal, tak je to: Trawangan = party, Meno = relax, Air = tak pol na pol

NA juhu Bali odporucam rozhodne Bingin Beach. Velmi pohodova oblast, ubytko a vecerne grilovanie priamo na plazi, v priebehu dna (ale nie uplne cely) dobre podmienky na kupanie, je odtial blizko na letisko, takze ideal na koniec dovolenky. Len su tam vyssie ceny nez vo vacsine ostatných miest na Bali

0 Citovat

Na Gili Air jsme nebyli. Meno je takova "samotka", ale dobra na uprk od vseho, Trawangan bych nenazval urcite party. Kolem pristavu je neco, co bych nazval osadou (restaurace, bary), ale velmi lehko se da posunout kousek dal do naprosteho klidu.... Rozhodne pro nas byli Gili islands mile prekvapeni (cekal jsem neco typu Phi phi apod., ale pujcili jsme kolo, vypadli na druhou stranu ostrova a meli paradni klidek).

0 Citovat

Ahoj, ozvi se mi na avenikolas @ gmail.com - není problém zajistit průvodce na sopku nebo kamkoli jinam.

Nikolas
www.nikolascestuje.cz

0 Citovat

Zrovna cestujeme po Bali, Gili ostrovech a teď budeme pokračovat na Lombok. Gili Air stojí za vidění max.na jeden den. Odpoledne je tam velký odliv, že se ani nevykoupete. Šnorchlování nás hodně zklamalo. Pláž tu není skoro žádná. Ubytování předražené a neodpovídá ceně. Restaurace taky předražené. S Bali to nemá nic společného. Je to takový blázinec pro turisty. Tawangan proto raději ani nezkoušíme a jsme dva dny na Gili Meno, kde je krásnej klid a pohoda, ale určitě ne nuda. Jsou tu útulné restaurace, krásné prázdné pláže, šnorchlovaní blízko. Vracíme se za týden a chtěla bych celou cestu sepsat. Pokud byste měli zájem o rady, ozvěte se na letim@post.cz. Jinak se máte na co těšit smiley Ahoj

0 Citovat

Ahoj,

předem bych rád poděkoval všem za reakce. smiley
Zatím máme naplánovanou trasu po Bali (Sanur, Ubud, Batur). Z Baturu bychom se rádi přesunuli na Lombok/Gili.
Zkušenější cestovatele bych rád požádal o tip, odkud je nejlepší se vypravit na Lombok (PadangBai?), případně jestli jako první vyrazit na některý z Gili (Meno? - chceme zde malinko vydechnout a zašnorchlovat), tam přespat jednu noc a následně se vydat na Lombok (Matara, Kuta?) a dál pokračovat na Bali, kde v poklidu vstřebat zážitky a užít poslední dny dovolené. smiley

Co jsem zatím pochopil, všechny Gili islands jsou malé ostrůvky, zajímalo by mě tedy, zda má cenu zde přespat, nebo to zvolit formou výletu z Lomboku?
Idea je taková, že Lombok a Gili chceme pouze za koupáním/šnorchlováním.

Jinak ještě jednou moc-moc děkujeme za odpovědi, jste super! smiley

0 Citovat

Ahoj,
my jsme na Gili Air zažili 3 krásné dny. Na ostrově nejezdí žádná motorová vozidla, a tak nás od přístavu vezl koňský povoz. Bydleli jsme v Salili Bungalow, jednoduché, ale pohodlné bydlení. Souhlasím s tím, že možná trošku předražené. Snídani včetně šťávy z čerstvého ovoce vám naservírují na dřevěné kryté sezení s výhledem na moře. Západy slunce (musíte se ubytovat na té správné straně ostrova smiley, jsou tu tak vyhlášené, že sem příjíždějí i z ostatních ostrovů. S vychlazeným pivem v ruce pohled na ty měnící se barvy nad mořem nemá chybu. No a pak na pláži zapalí oheň. Na koupání to opravdu moc není, moře ustupuje daleko, ale kousek od Salili Bungalow je výborná potápěčská základna, pokud máte licenci na potápění. Já ne, ale vzali mě na šnorchlování. Dvě želvy plavaly tak blízko, že bych se jich bývala mohla dotknout. Prošli jsme celý ostrov, druhá strana nebyla tak pěkná, jako ta naše. Prostě jsme se trefili. Dorazili jsme sem po nepříjemných zážitcích v Canggu, kde nám ze zamčeného pokoje a zakódovaného sejfu ukradli peníze, a taky po rušném Ubudu, a tak jsme si to pohodové, krásné místo, kde se zastavil čas, ohromně užili. Prostě záleží na tom, co od toho čekáte, a taky v jakém rozpoložení tam dorazíte smiley.

0 Citovat

Ahoj
Priznam se, ze jsem odpovedi neprocitala, takze pokud nekdo neco podobneho uz zminil, tak pardon smiley

Cesta Padangbai - Lombok: kazdou hodinu ( i v noci) jezdi public ferry - cenove vychazi cca 100,-Kc/osobu. Takze za hubicku. Je treba pocitat s tim, ze se jedna o nejpomalejsi trajekt na svete smiley ale my jsme s kamaradkou jely asi v 5hod rano a po cest jsme se vyspaly. Cesta trva myslim 6-8hod, uz presne nevim. V pristavu na Lomboku si vas uz odchyti taxikari a nabidnou odvoz kamkoli. Zde plati - smlouvat, smlouvat, smlouvat - my jsme vzdycky rikaly, ze jsme chude studentky smiley, jinak vas pekne natahnou. Kuta Lombok je pry moc hezka, takze delate dobre, osobni zkusenost nemam, ale slysela jsem jen chavalu. My jsme z pristavu vyrazily do Sengiggi a tam nam pani majitelka hotylku zaridila denni vylet k vodopadum Sendang Gile a Tiu Kelep - oboji trochu past na turisty, ale jsou krasny.

Jinak co se tyce Gili - kazdopadne muzu doporucit. My jsme byly ubytovane na Gili Air (nejkrasnejsi smiley) a od tam se da lodi denne dostat i na Meno a Trawangan. Trawangan je na muj vkus moc hlucny... Jestli budes chtit, muzu ti doporucit super ubytovani na Gili Air - krasne se tam o nas starali, takze rada na oplatku udelam reklamu smiley Byly jsme tam kvuli vybuchu sopky misto 3 noci o tyden dyl, ale stalo to za to, takze urcite tam jedte, nebudete litovat. Maji tam uzasne levne jidlo a paradni ovocne smoothies. Stastnou cestu a uzijte si to!

0 Citovat

Markys, můžeš prosím, napsat, kde jste byli ubytovaní na Gili Air? V listopadu tam znovu letím, tak bych to ráda zkusila, když to tak doporučuješ. Díky!

0 Citovat

Ahoj,

Dostala jsem i soukromou zpravu od Ivety, ale bohuzel nemuzu na ni z nejakeho duvodu odpovedet.

Jedna se o Limitless Homestay (Gili Air). Da se bookovat pres booking.com, ale klucina, ktery to tam provozuje se jmenuje Ramses a na facebooku ma profil pod Ramses Gilis. Kdyz mu napisete do zprav, a reknete, ze mate tip od Markety a Martiny, tak si na nas treba jeste vzpomene a da vam lepsi cenu smiley

Maji v zahradce svoji papaju a mango, takze pokud budete mit stesti jako my, tak se s vami i rozdeli smiley

0 Citovat

Market, díky moc

0 Citovat

Díky moc za tip!

0 Citovat

Na Lomboku to zase soptí - viz:
http://zpravy.idnes.cz/vybuch-sopky-v-i ... ntent=main

0
12 reakcí