Ahojte, chcem sa spýtať aké sú pravidlá obliekanie ženy (turistky zo západu) pri návšteve Dubaja. Môže mať žena v tom teple kratase či krátku sukňu a tričko bez rukávov, alebo treba mať dlhé nohavice a zahalené ruky? Počul som, že v metre sú vyhradené vozne pre ženy. Platí to len pre arabské ženy, alebo aj turistky? Aké sú vaše skúsenosti. Díky. .

Dubaj - obliekanie európskej ženy

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Ahojte,

chcem sa spýtať aké sú pravidlá obliekanie ženy (turistky zo západu) pri návšteve Dubaja. Môže mať žena v tom teple kratase či krátku sukňu a tričko bez rukávov, alebo treba mať dlhé nohavice a zahalené ruky? Počul som, že v metre sú vyhradené vozne pre ženy. Platí to len pre arabské ženy, alebo aj turistky? Aké sú vaše skúsenosti.
Díky.

0

v dubaji sa zeny niekedy obliekaju vyzyvavejsie ako u nas, nie je to problem smiley ak pojdete do mesity, daju vam abayu.

na druhu stranu treba mysliet na to, ze vsade je velmi silna klimatizacia, takze v taxikoch alebo obchodnych domoch je totalna kosa, takze je lepsie mat oblecenia viac ako menej. do kina je najlepsie si zobrat sveter. faktom je, ze sa tak daju najlahsie rozoznat turisti od domacich (resp expatov) - kratasy a sandale nosia len turisti, ti co su zvyknuti zit v SAE sa vzdy obliekaju do dlhych nohavic, prave z dovodu zimy v klimatizovanych priestoroch.

vozne vyhradene zenam mozu vyuzivat vsetky zeny , pripadne aj ich deti, nielen arabky.

0 Citovat

presne tak, ked clovek vidi tie Rusky co sa tam promenaduju, tak si fakt nepripada ako v arabskej krajine. Skor si treba dat pozor na prip. drzanie za ruky, alebo bozky s partnerom, to dost blbo pozeraju. No a na zeny tam pozeraju blbo skoro stale, ani nie domaci, ale tie tisicky robotnikov v Azie, kedze muzov je tam vyse 75% smiley

0 Citovat

Priestor vo vozni metra pre ženy je skutočne len pre ženy a deti, pozor na čiaru, oddeľujúcu ho od mužského priestoru, tú by váš partner nemal prekročiť - je za to pokuta. V mužskej časti samozrejme môžete isť bez problémov aj ako žena, vzhľadom na preplnenosť metra ázijskými pracantami vám v tej ženskej bude voľnejšie a príjemnejšie.
Oblečenie - ak vám nevidno vo výstrihu pupok a zospodu tangáče /obrazne povedané /, nebudete mať nijaký problém - okrem vyššie spomenutého prechladnutia...
S držaním za ruky problém nie je, ak to teda nie je vešanie, oblápanie a ocucávanie sa, spoločnosť /a nielen domácich, ale i ľudí z indického subkontinentu/ , je tam predsa len o poznanie konzervatívnejšia

0 Citovat

Zdravím, byl by mi někdo schopen říct jak je to z veřejnými plážemi v Dubaji, zdali stále mají ladies day?
Pokoušela jsem se na internetu najít kdy mají tyto dny na Al Mamzar beach a Jumeirah, ale aktuální info co se týká roku 2016 jsem nenašla.
Pokud tedy někdo ví budu mu vděčná. smiley

Díky

0 Citovat

23 sekund a tripadvisor smiley
https://www.tripadvisor.com/Attraction_ ... ml#REVIEWS
streda ako ladies day stale plati

0 Citovat

Na placene plaze v parku mamzar muzi nesmeji v pondelí a stredu - jumeira park je zavreny protoze to tam uz nejakou dobu pekne prekopavaji- podle me ale tyhle placene plaze za moc nestoji - krome plavcíka není nic navíc mozna tak moznost grilovani - na koupani jsou ale v dubaji lepsi mista

0 Citovat

Tak můžeš nějaké to místo na koupání doporučit?

0 Citovat

Mamzar sa mi osobn pacil

0 Citovat

Za nás můžeme doporučit Jumeirah Beach. Byli jsme tři noci ubytovaní přes Airbnb.com a spali v této luxusní části. Pláže nebyli tolik přeplněné, hezký výhled po okolí a moře v pohodě. Písečné pláže. Jen se všude samozřejmě stavělo, takže občas hluk z okolních mrakodrapů, ale sluchátka s rádiem to v pohodě přehlušila smiley.

0 Citovat

Je to přesně tak - za čáru (bývá tam i taková "závora") prostě nesmíš a hotovo. Už se to tady kdysi psalo, stačí za čárou stát jednou nohou a může z toho být pokuta... V metru je pro ženy oddělený vůz a platí to úplně stejně - chlap tam nemá co dělat, žena ale do "obyčejného" vozu normálně může (pak jsou ještě pohodlnější GOLD vozy a do těch se může jen s GOLD kartou...).
Držení za ruce problém není (nikdo vás za to kárat nebude) ale místní to nedělají, někteří konzervativní se na to můžou divně dívat (stejně jako u nás když se ženská na zastávce věší po chlapovi - zakázané to není, neslušné asi taky ne, někteří se ale budou divně dívat...). Takže se stačí trošku ovládat a respektovat místní zvyklosti.
Pláž není žádný problém, evropská žena může mít klidně bikiny, místní se někdy koupou "v hadrech". Některé pláže ale mívají vyhrazený jeden den v týdnu pro ženy a děti - potom na ně logicky muži nesmí. To je dobré si dopředu na internetu zjistit aby jste nedojeli na pláž kde pak budeš stát před branou a nebudeš smět dovnitř smiley

Můj názor je takový, že arabi jsou čuňata co se neumí ovládnout (viz. incidenty na silvestra v Berlíně) a všechna tahle opatření jsou pro ochranu žen - nelepí se na ni v BUSe cizí chlap, nečumí na ni při koupání na pláži...

0
10 reakcí