Čau. Plánujeme s kamarádama na příští rok poprvé mimo Evropu. Zvažujeme Asii, konkrétně asi Thajsko jakožto doporučovaný nejlepší stát pro začátečníky, případně nějaký Karibik. Termín je nám jedno, ideál asi leden až červen, časově cca 10-14 dnů. Byla by to první návštěva, takže spíš opatrně, žádné velké cestování po ostrovech, spíš jednu až dvě, tři pevné lokality během pobytu. Jak se lokality liší cenově? Thajsko běžně letenky okolo 11k, Karibik je méně často v nabídce, ale cenově o něco nákladnější. Jak je to s cenami za pobyt, potraviny? Pokud by vítězila Asie, je alternativa k Thajsku (Srí Lanka, Filipíny)? Dotazy jsou zatím obecné, rozhodneme se dle získaných informací. Pokud někdo máte čerstvé zážitky, informace, cestopisy, klidně i do pošty. Namátkově jsem teď hledal přibližné náklady na 14 dnů v Thajsku a vyskakují spíše informace z let 2013, 2014, což už asi není přiliš aktuální. Nehodláme řádit jak utžení z řetězu, ale ani živořit v nejlevnějších noclehárnách v kombinaci s nejlevnějším jídlem z ulice, takový zdravý průměr. .

Poprvé mimo Evropu (Karibik, Thajsko)

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

@toncek
Pokud máš itinerář sestavený dle času , tak z Lanty na Ko Ngai a pak zpět na Ao nang je přesun tam a zpět. Vynechal bych výlet 4 islands.
Co to projet takto:

Let Bangkok -> Trang
Trang - > Ko mook ( 2 noci )
Ko Mook - > Kradan (3 noci) doporučuji Aonieang resort se soukromou pláží se šnorchlováním //cca 800 -1000 THB chatka
Kradan -> Ko lanta (4 noci)
Ko Lanta -> Ao Nang ( výlet na Railay - stačí jeden den, je tam plno lidí) + další dny výlet do Krabi, Tiger Cave atd...)
Z Aonang v rámci času na Phi Phi...

Nejlepší bude pro vás na koupání Ko Mook a Ko Kradan. Na průzkum ostrova Ko Lanta.

0 Citovat

@Tracymc
Díky za návrh! Tam a zpět cesta by neměla být. Přílet i odlet máme z Krabi - do Bangkoku vůbec neletíme. Takže by to mělo být takové kolečko: Letiště Krabi -> Ko Lanta -> Ko Ngai -> Phi Phi -> Ao Nang -> letiště Krabi.

Přemýšlel jsem zda volit Ko Ngai nebo Ko Mook na ty dva dny. Nakonec jsem zvolil Ko Ngai, protože to je menší ostrov, je tam jen pár hotelů, tím pádem by tam mělo být méně lidí. Pláže budou na obou asi srovnatelné. Na Ko Mooku asi bude větší výběr restaurací/barů. Na Ko Ngai pokud jsem to dobře našel jsou restaurace jen ty v hotelech.

Na Kradan jsem chtěl taky, ale nenašel jsem ubytko, které by vyhovovalo - buď moc drahé nebo naopak moc levné smiley Nic nebo minimum v mojí hladině, takže na Kradan dáme pravděpodobně jen výlet.

No Railay teda ještě opravdu zvážím. Nějakou noc jsem plánoval proto, aby tam člověk byl hned po ránu a mohl si ta místa prohlédnout s minimem lidí. A poslední noc v Ao Nang nebo Krabi asi bude lepší varianta.

0 Citovat

Z Ao Nang jsi tam longtailem za 10-15 minut a lodě jezdí od rána - jakmile se zaplní. Phra Nang Beach se většinou začne zaplňovat až tak po desáté hodině, my jsme tam naposled byli cca od 8 do 10 úplně sami.

0 Citovat

@toncek
Diky, ta trasa vypada dost dobre a da se podle tech dalsich zkusenych doladit, libi se mi na tom , ze tam mas ten let primo na Krabi bez Bangkoku , taky bych nechal Bangkok na jindy a volil jen ostrovy ,mas tam celkem dost koupani a prirody a o to bychom taky meli zajem vic , jak vypada rozpocet ? let primo na Krabi bude asi drazsi nez cesta pres Bangkok ..a pak dal to ostatni ? Zkusim si o tech vsech mistech neco vic nacist abych byl v obraze ,... let na Krabi asi bude nejlepsi volit odjinud nez z Prahy , myslim kvuli cene , termin jsem zvazoval az na velikonoce ,ale treba to prehodnotim ,co by bylo nejlepsi aby co nejmene prselo ?

0 Citovat

@mikir
Letenky jsou za 13k s Katarcema z místní akce ze srpna. Ubytko na těch 11 nocí vidím někde v rozmezí 22 000 - 25 000. Dál počítám cca 1000 THB/osoba den na jídlo, atrakce, přesuny, zábava obecně. Takže celkově to vidím kolem 32 000 / osoba pobyt. Ale je to jen odhad, uvidíme jak to bude ve skutečnosti smiley Je to dost no, na ubytku se dá určitě ušetřit spoustu peněz, ale to už je na každém co mu vyhovuje.

0 Citovat

Lehce dávám do kupy věci, které bych měl mít se spolucestovateli zkontrolované před odletem.
Cesta Praha/Dubai/Bangkok.

1) pasy - jaké je doporučované minimum v platnosti?
2) Dubai - zůstáváme na letišti, takže nemusíme vyřizovat nic?
3) léky s sebou - je lepší si vyřídit nějaké potvrzení, nebo je to fuk? Budou to jen nějaká antibiotika, Ibuprofeny/Paralen na nachlazení/angínu (které se u sebe bojím)

0 Citovat

1. 6 mesiacov po prichode 2. Nie 3. Nie smiley

0 Citovat

1) Pasy - projdi si sám jednotlivé země kam se chystáš na stránkách ministerstva zahraničí, tam ty podmínky jsou jasně napsané. Obecně vzato pokud pasy platí ještě 6 měsíců po plánovaném návratu tak nebude problém celkem nikde ve světě.
2) Dubai - netřeba vyřizovat nic, i kdyby jsi chtěl vyrazit mimo letiště tak vízum nepotřebuješ (jen by bylo nedobré mít v pase razítko z Izraele)
3) Léky jsem nikdy neřešil. Mávám něco málo v příručním, zbytek v odbaveném a nikdy nebyl problém. Problém neměly ani osoby s mnohem větší lékárnou (co ty prášky mají místo snídaně...)

0 Citovat

Jinak v Thajsku jsou všude lékarny na úrovni na jakou jsme zvyklí tady v Evropě, takže kdyby jste cokoliv zapomněli, potřebovali, není problém dokoupit na místě.
K tomu izraelskému razítku v pase, sice nemám osobní zkušenost, ale něco jsem teď k tomu hledal a nějak nikde jsem nenašel osobní zkušenost někoho, koho kvůli tomu nepoustili do Emirátu, vždycky jen zprostředkovaně, že by mohl být problém (většinou ale staršího data), ale pokud tam někdo píše osobní zkušenost, tak že s tím problém neměl. Má někdo opačnou osobní zkušenost nebo odkaz na přímou osobní zkušenost?
Sorry, že to házím sem, ale když už se to tu objevilo...

0 Citovat

Emiraty nie su Saudska, kedze ziju z turizmu smiley Najma pri tranzite nebudu nic riesit. A Izraelska peciatka uz je pomaly rarita pri takych klasickych navstevach leteckou cestou

0 Citovat

Jasně, právě proto, že všude se už teď píše, že není vůbec problém, ale stále se tady objevuje tady to strašení, takže mě zajímá, jestli je to spíš jen taková tak legenda z minulosti nebo jestli má někdo opravdu osobní zkušenost nebo někde četl osobní zkušenost někoho a odkaz na ni. V Ovdě třeba razítkujou normálně, takže taková rarita to není a neptám se na tranzit, ale vstup, ale řekl bych, že je to jedno.

0 Citovat

Kamos v ovde dostal prednedavnom na papierik, ale myslim ze si to vyziadal.

0 Citovat

Vždyť píšu, že normálně razítkují, ale to asi není podstatné k danému dotazu, nicméně zakládám na to nové téma, ať to tady neplevelím.

0