Vážení cestovatelé, narazil jsem na výše uvedený ostrov a chtěl bych se zeptat, zda-li z vás již na tomto ostrově byl a má nějaké zkušenosti z této "neznámé" destinace ?? Děkuji za info.  .

Socotra - skrytý pozemský ráj ?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Vážení cestovatelé,

narazil jsem na výše uvedený ostrov a chtěl bych se zeptat, zda-li z vás již na tomto ostrově byl a má nějaké zkušenosti z této "neznámé" destinace ??
Děkuji za info. smiley

0

no Socotra uz je asi v kategorii Syria - este pred par rokmi som sa aj ja na nu zameral, ale dnes to uz je asi trosku nebezpecne
As of March 2015, nearly all flights in and out of Yemen have been suspended due to the ongoing war and bombing by Saudi Arabia. As of November 2015, the city of Mukalla (where all flights to and from Socotra would normally stop) is occupied by Al Qaeda in the Arabian Peninsula, making it extremely dangerous for visitors if entry is possible at all.

Additionally, high levels of pirate activity around Socotra (as reported by the U.S. Department of State)[1] make visiting the island by sea very hazardous as well. With sea and air links severed, Socotra is thus essentially inaccessible for the time being until hostilities cease.

0 Citovat

Už jsem na to také koukal...pořádají se tam zájezdy, individuálně to bude asi složitější, ale vím, že tam existují lety i z Dubaje, tzn. vyhnout Jemenu se dá.

0 Citovat

borci, Socotra je furt Jemen, neviem ci by som to riskoval.

okrem toho, vyletom do Jemenu sa stavate ineligible for ESTA. len FYI.

0 Citovat

no ani neviem realne ako sa tam dostat bez navstevy Jemenu ako takeho. Felix Airways co tam "maju" lietat maju na webe schedule z 2014 a nic o Dubaji tam nie je zmienka (a hlavne ked si clovek vygoogli spravy o Mukalle tak to je nic moc) a Yemenia lieta raz do tyzdna zo Sanaa. Aj ked na blohoch sa pise ze tam lietaju z AUH a DXB, tak tazko dohladat.

0 Citovat

Bohužel nereálné. Na tento údajně "skrytý ráj" jsem narazil nedávno. V roce 2017 měly být obnoveny lety z Dubaje, ale nestalo se. 

Co se týče bezpečnosti, tak bych se nebál. Je to jako vycestovat na Kanáry a bát se, že se vás dotknou nepokoje v Katalánsku.

0
5 reakcí