Posledny augustovy tyzden mame na sr 2 sviatky, takze idealny datum na ukoncenie leta este niekde v europe ori mori. Rozhodli sme sa zatial (ak nevybehnu zazracne nejake zaujimave letenky tento tyzden) pre Balkan, ale mal by som k tomu par otazok, ak mate niekto skusenosti z poslednej doby. 1. Chceme vyrazit v piatok vecer a cez Madarsko a Srbsko prejst az do Ciernej Hory, kde by bola prva zastavka jeden z narodnych parkov hore na severe, bud Durmitor alebo Biogradska Gora. Mate niekto skusenost s cestou od Belehradu smerom dole na hranice? V Belehrade som bol par mesiacov dozadu, tam ide v podstate cely cas dialnica, ale dole nizsie uz konci, tak v akom stave su tam tie cesty, konkretne ta E-763jka. 2. Nasledujucich 6 dni chceme byt v Ciernej hore, hlavne teda more, ale aj pobehat trosku okolie (Kotor, Skadarske jazero, park Lovcen atd), tak je otazne, ci si zobrat ubytko niekde zhruba "v strede" pobrezia a kazdy den chodit niekam na aute, alebo to postupne prejst cele s tym ze vzdy 1-2 noci niekde inde prespat. Ak by sme sa rozhodli pre jedno miesto, tak ktore? Niekde v okoli Budvy, ci tam je to az moc turisticke? Skor nieco take kludnejsie by sme chceli skor. A pokial by vyhrala alternativa s 3-4 ubytkami, bol by problem to riesit na mieste? Ci radsej dopredu aspon par dni, cez booking? 3. Trosku spekulujeme ci v ramci tych 6 dnich nevybehneme aj na jeden den / jednu noc do Albanska. Je to tak na 2hodky cca cesty, je tam nieco zaujimave na albanskej strane, kusok od hranic? 4. Cestu naspat chceme ist cez Bosnu (so zastavkou v Dubrovniku asi), tam tie klasiky, Mostar, Sarajevo, Kravice. Na to budu take 2 dni, pridali by ste este neico, ci toto je tak akurat? 5. Este tak otazka celkovo k Ciernej Hore. ked to porovnate napr s Chorvatskom s makarskou atd, tak ako to vychadza? Lebo pocul som na CH aj velmi pozitivne reakcie, ale aj celkom negativne (hlavne spinave more, plaze atd). Tak ze aka je tam teraz situacia diky .

Balkan trip

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

tak pan slovicko napisal "celé Slovinsko, Chorvatsko", nie niektore casti, ze hej :))

4 Citovat

Ano, i v Osijeku či Vukovaru nebo cojávím Kumrovaci lze běžně narazit na turisty. 

(samozřejmě lze najít ještě extrémnější příklady)

 

 

0 Citovat

Asi si pojem masova turistika vykladam inak, ako "běžně narazit na turisty". Co mimochodom tiez nie je uplne pravda.

9 Citovat

Kdyby jste žil v turistickém městě jako já, možná byste to vnímal jinak :-)

A bude se to "zhoršovat", dnes už nejsou finanční bariéry, snad jen vízové a těch už moc nezbývá. 

 

 

 

0 Citovat

Ahmade, prosím tě, založ si nějaké téma pro starší ročníky, kde můžete vzpomínat, jak bylo cestování dřív ve všem prostě lepší. V podstatě každý tvůj příspěvek v každém vláknu k tomu směřuje.

6 Citovat

Boomer si neumí založit téma, to nevíte?

Takže hele zoomer, dřív cestování lepší nebylo, naopak bylo v mnohém podstatně, ale opravdu podstatně složitější. A jinak to nesouvisí s overtourismem a vůbec masovou turistikou. Takže podsuv, diskuzní faul jako prase.

Třeba to jednou pochopíš i ty, Jardo.

0