Zdravím ) Zároveň bych se chtěl zeptat, jestli věříte, že se do února objeví ještě nějáká luxusní nabídka na letenky (i případně z okolních Evropských měst) třeba pod 9-10 tisíc?  .

Nejlepší ostrov Karibiku?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Letenky do Cancúnu seženeš levně a oproti francouzským departmánům tam máš mnohem nižší náklady.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Letenky do Cancúnu seženeš levně a oproti francouzským departmánům tam máš mnohem nižší náklady.

No za hubičku to tam taky není... my tam měli (minulý měsíc) nejvyšší náklady na osobu a den za posledních 10 let. A taky jsem tam odlétal s tím, že to bude levná dovolená...

0 Citovat

mirjur napsal(a):

No za hubičku to tam taky není... my tam měli (minulý měsíc) nejvyšší náklady na osobu a den za posledních 10 let. A taky jsem tam odlétal s tím, že to bude levná dovolená...

Tak asi záleží, jak k tomu přistoupíš. Padrino sedel pořád v hospodě a tím ušetřil za ubytování a jídlo :-))

0 Citovat

když už to tady probíráte, je nějaký rozdíl mezi Martinikem a Gaudeloupe?  Minulý rok Martinik a super, chtěl jsem jinam, ale zatím to i díky situaci v Asii vypadá všelijak a do toho otravuje rodina a známý stylem "příště musíme s váma" (vím, 50% kecy a jestli někdo zbyde tak to bude jen ke vzteku se na něčem domluvit). Protože jsem viděl ze světa houby, tak se mě nechce na stejná místa a tak bych to chtěl aspoň takto změnit, ale nevím, jestli to není úplně to stejné, jen o "pár" kilometrů dál. Cestopisů jsem tady moc nenašel (1) 

0 Citovat

Ostrovy jsou vždy dražší než pevnina a já bych raději procestoval autem Yucatán, než byl na Cozumelu.

K těm levnějším by měl pařit honduraský Roatán, ale tam jsem byl také jen na pevnině.

Martinik a Guadeloupe jsou hodně podobné. Jestli chceš změnu, zkus třeba Reunion, nebo Korsiku.

0 Citovat

No úplně stejné nejsou. Guadeloupe je méně turisticky navštěvovaný, menší hustota zabydlení, více divokých pláží než na Martiniku atd... S tím souvisí i o něco nižší ceny ubytování a půjčení auta. Basse-Terre je víc podobný severu Martiniku, sopka, prudké svahy, džungle, divoké pláže s černým pískem, pár malých vesniček. Sopka Soufriere je snadněji dostupná než Mt. Pelé na Martiniku, dá se autem vyjet výše. Grande-Terre je podobná jihu Martiniku v okolí Sainte-Anne, tj. rovinatější, savany, louky, pole, dlouhé pláže, ale taky resorty atd... Co je na Guadeloupe super, je že se dá jet lodí na okolní menší ostrovy, Terre de bas, Terre de haut, La Desirade a Marie Galante, kam už prakticky skoro nikdo nejezdí. Horší je to, že na Guadeloupe je méně destilérek a rum není až tak dokonalý jak na Martiniku (ale pořád skvělý) :)

0 Citovat

na 2 týdny doporučíte spíše vybrat jeden z ostrovů anebo vidět  oba (Martinik, Guadeloupe)? Uvažuju o o příletu na jeden a odlet z druhého. Jestli těch 14 dní není na 1 ostrov moc....

0 Citovat

Tak na tom Guadeloupe pokud se rozhodneš objet i menší ostrovy, tak se určitě 14 dní nudit nebudeš. Jinak můžeš klidně vzít oba, s tím, že na Guadeloupe budeš muset něco vynechat (pokud tedy vezmeš týden a týden).

0 Citovat

Cozumel  mi doporucoval kamos  co zije na Floride   ,pry super ,ale nevim myslim ,ze ma jina meritka nez ja ,kdyz zije na Floride  22 let    Ja zatim s toho Karibiku poznal jen Jamajku ,na Dominikanske rep,jen  kratke pristani   no a pak tedy Floridu .coz uz se za Karibik povazovat  uplne neda 

Vseobecne naopak mam  rad hlavne ostrovy ,mozna to drazsi je nez pevnina , ale ma to mnoho vyhod oproti pevnine 

A  jinak co Indicky ocean , me  se treba Mauritius libil vic  a urcite bude dobry Rodrigez  ,na hory zase Reunion  , samozrejme  Seychely ,Maledivy ..ale i bliz  treba Zanzibar   

Toho LEVELU    a Guadalope  jsem si vsimnul ,za tu cenu bych asi do toho sel 

0 Citovat

V minulých 2 letech jsme projeli Guadeloupe i Martinik, každý á 9 nocí. A mi osobně se víc líbí Guadeloupe, protože je celkově pestřejší než Martinik, skutečně jde o dva ostrovy v jednom. Je zde méně turistů a celkově mi to připadlo klidnější, obden jsme na pláži byli úplně sami. I těch pláží je na G více než na M. Naopak hlavní město G - Pointe a Pitre prakticky nestojí za návštěvu, na rozdíl od Fort de France na M, kde je centrum  a okolí přístavu turisticky zajímavé.

Ale oba ostrovy rozhodně stojí za návštěvu, v rámci Karibiku je tam poměr cena výkon naprosto excelentní. Martinik je asi u ubytování o něco dražší, naopak auto jsem tam sehnal levněji. Na 9 dní - Martinik 100 éček, Guadeloupe 128 (bez příplatkového pojištění). Za dva týdny se dají v trošku rychlejším tempu zvládnout oba, 2 týdny na jeden už je moc.

Zrovna včera jsem kupoval letenky znova na Guadeloupe na podzim, s Transavií bez nutnosti přejezdu z letiště na letiště v Paříži, a sekvence PRG-ORY-PTP vyšla v "základu"za 283 EUR. A základní rozpočet na 9 nocí, s autem a dvěma solidními ubytováními v apartmánech u pláže - 15k na osobu ve dvou. Takže za mne zcela bezkonkurenční nabídka na tak exotickou destinaci.

0 Citovat

Diky moc za shrnuti. Zrovna jsem uvazovala, na kolik to celkem cca vyjde. My jsme 2+2, takze musim kalkulovat vic. Taky jsem na to koukala vcera, ale trosku se bojim zari, rijna ohledne pocasi. A pak mam tez obavy z ruseni/presunu letu u Levelu v souvislosti s nakupem navazujicich letu. Cekate s tim nakupem navaznych letu nebo koupite... par lidi tu i psalo, ze jim pak zmenili let, nevim, jak je to horke, ci je to spis ojedinele....

0 Citovat

Z počasí jsme měli taky obavy, ale na G jsme byli koncem září a přes den jsme zažili pouze jeden velký slejvák a pár krátkých přeháněk, kdy nemělo smysl ani vylézat z vody. Na M koncem října taky jeden větší slejvák a pár přeháněk. Výhodou zde je, že člověk vidí, co se na něj řítí, zda ho to mine nebo ne, resp. za jak dlouho to přijde. A obvykle to byly velmi krátké deště. Ale těžko to můžu vydávat za statistiku.

S lety tu samozřejmě nějaké riziko je, dálkově jsem s Levelem letěl zatím 2x a bez problémů. Návazné lety jsem koupil hned, o 40% levněji, než když jsem před dvěma lety čekal na později. Prostě v každém směru teď riskuji cca. 1.100 Kč, pokud by došlo k přesunu a my museli koupit jinou návaznou letenku. A i kdyby, tak za ty peníze se to pořád vyplatí.

0 Citovat

Kuba, jedině Kuba a útratou přispějete kubánskému lidu v jeho revolučním boji za svobodu.

0 Citovat

Za mě zatím TOP zážitek z bahamského Cat Islandu. Zapomenutý ostrov bez resortů a prakticky i bez složité infrastruktury (asi dva nebo tři obchody na celý 70 km dlouhý ostrov), nádherné čisté a úplně prázdné pláže a božský klid. Pokud se chystáte na Bahamy, pak doporučuju tenhle ostrov a na AirBnb ubytování ve Spirit House na jihu.

Líbila se mi i Aruba, o něco méně Barbados - ale možná je to tím, že se nemusím přetlačovat s davem :-) 

 

2 Citovat

Bohužel, od roku 2011 je celý Karibik zajebaný řasama. Tak jsem rád, že jsem ho stihl ještě,, čistý,,😆😆🏝️🏝️

0 Citovat

Karibik, to je spousta nudných ostrovů. Jedině na Haiti je trochu vzrůšo. 

0