Ahoj, pokud se podaří, tak plánujeme vyrazit na přelomu září a října do Portugalska. Na čistý pobyt budeme mít 6 dní. Chtěl jsem se zeptat co říkáte na můj itinerář a zda místo něčeho co jsem vybral raději nezvolit něco jiného. Četl jsem tady už nějaké tipy, kde někteří jeli z Lisabonu do Porta nebo opačně. Původně jsem to taky plánoval, ale když jsem si to rozvrhl, zjistil jsem, že bych musel osekat Lisabon nebo Porto, což bych nerad. Raději vždy na jednom místě strávím více času než jen ho rychle proběhnout a spěchat někam dál. Takže jak jsem to zatím velice hrubě rozvrhl. 2 dny Lisabon 1 den výlet do Sintry + Cabo da Roca - snad se to dá stihnout v jednom dni. další den letecký přesun do Porta - půl dne na prohlídku Porta Výlet buď do Bragy nebo Aveira nebo oboje, pokud by se dalo stihnout nebo něco jiného v okolí Porta dostupného vlakem či busem? Poslední den prohlídka Porta Čili na Lisabon máme 2 dny a kousek, Porto 1,5 dne. Zbytek výlety po okolí. Pokud máte tip na zajímavou restauraci nebo jiné místo které stojí za návštěvu. Případně tip na čtvrť, kde je dobré se ubytovat v Lisabonu a Portu. Chci něco v centru v dobré dostupnosti všeho okolo. .

Portugalsko na 6 dní - itinerář

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Roiman4 napsal(a):

Porto nevim jak dlouho to trva z centra na letiste, ale maji tam metro a nejsou to bridilove jak v Praze. Takze do25min? 

Metro tam sice mají, ale celý ten systém kolem toho nějaký břídil vymýšlel. Snažili jsme se s i dalšími lidmi přijít snad čtvrt hodiny na to, co si máme vlastně koupit za lístek v tom jejich divném systému. Metro nám pak ujelo před nosem a další jelo snad za půl hodiny.

0 Citovat

Prosím, ráda bych předem koupila vstupenku v Sintře, do Peňa Palace - moje nervy, přes překupníky a agentury jsem se progůglila k " snad " oficiálnímu webu https://www.parquesdesintra.pt/en/ .. může prosím někdo potvrdit, že je to ten pravý ?

díky díky

0 Citovat

Proč to nekoupíte na místě? Červenec 2021 žádná fronta

0 Citovat

Prosím někdo s odpovědí ? Děkuji

0 Citovat

Ano, vypadá to na ten pravý. Z webu vede link na ověřený Facebook a na něm je ta samá www.

Jinak ani před covidem nebýval problém to koupit na místě. Horší to bylo s Quintou de Regaleira.

1 Citovat

@Michal děkuji .. tak tam už jsem se nedostala :-) Případně uvítám čerstvé info, pokud byl teď někdo v září ´22

0