Zdravím všechny cestovatele a dobrodruhy, osud mě a mou přítelkyni přivedl až k protinožcům, více jak 15.000 kilometrů od naší domoviny. Původně jsme zakládali blog s tou myšlenkou, že zde budeme sdílet všechny naše zážitky a zkušenosti hlavně pro naše blízké, aby věděli, jak se nám daří a abychom nemuseli každému zvláště psát pořád to samé. O blog se ale začali zajímat i lidé, které neznáme. Rozhodl jsem se proto s Vámi sdílet odkaz na náš blog pro případ, že by kdokoliv z Vás přemýšlel o vycestování z České Republiky do zahraničí, ale pořád váhá a bojí se neznáma. V našem blogu jsem se pokoušel zachytit všechny detaily od začátku, žádostí o vízum, hledáním bydlení, hledání letenek, .. Zvu Vás tedy na náš blog http://www.travelovers.cz .

O našem životě v Sydney - průvodce tím nejlepším!

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

1 reakce

Zdravím všechny cestovatele a dobrodruhy,

osud mě a mou přítelkyni přivedl až k protinožcům, více jak 15.000 kilometrů od naší domoviny. Původně jsme zakládali blog s tou myšlenkou, že zde budeme sdílet všechny naše zážitky a zkušenosti hlavně pro naše blízké, aby věděli, jak se nám daří a abychom nemuseli každému zvláště psát pořád to samé. O blog se ale začali zajímat i lidé, které neznáme. Rozhodl jsem se proto s Vámi sdílet odkaz na náš blog pro případ, že by kdokoliv z Vás přemýšlel o vycestování z České Republiky do zahraničí, ale pořád váhá a bojí se neznáma. V našem blogu jsem se pokoušel zachytit všechny detaily od začátku, žádostí o vízum, hledáním bydlení, hledání letenek, ..
Zvu Vás tedy na náš blog

http://www.travelovers.cz

0

Dovolím si spísať pár poznatkov ohľadom Sydney z mojej nedávnej návštevy:

  • mesto veľmi čisté, zelené, upravené
  • ľudia veľmi milí, priateľskí
  • na každom rohu verejné WC zdarma
  • na každom rohu možnosť doplniť pitnú vodu zdarma
  • všetky múzeá sú zdarma
  • na MHD už nie je nutné kupovať OPAL kartu - stačí použiť platobnú kartu , ktorá zabezpečí všetky benefity OPAL karty (napr. max. denný/týždenný limit) - chcelo by to upraviť aj sprievodcu https://www.cestujlevne.com/pruv...ey/doprava nakoľko platobná karta už funguje aj v autobusoch!
  • jedlo odporúčam vyskúšať " Tiger pie " u legendárneho Harry's Café de Wheels
  • ak by niekto chcel vidieť kengury 🦘 vo voľnej prírode tak môže skúsiť šťastie v " The Australian Botanic Garden " v meste Campbelltown. V sprievodcoch písali že najväčšia šanca je podvečer, ja som išiel skoro ráno a podarilo sa tiež :). Do Campbelltownu ide zo Sydney vlak, následne treba zobrať MHD (pár minút) a potom cca 2km chôdze peši k bránam záhrad.
  • ako absolútny highlight hodnotím národný park " Blue Mountains " (taktiež odporúčam pridať do sprievodcu ). Cesta vlakom cca 2 hodiny, ja som navštívil miesta "Leira" a "Katoomba". Vhodné aj pre nemobilných ľudí/ľudí ktorí nemajú radi turistiku, všetky výhľady sú na skok z cesty, ale zároveň sa tam dá spraviť veľa trekov

img-20230210-152936.jpg
img-20230211-103842.jpg

3
1 reakce