Uvítám neotřelé tipy pro Chiang Mai a jeho okolí. Pofrčím sem na týden uklidnit duši a trochu optimalizovat obsah na webu  .

Chiang Mai a okolí

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

17 reakcí

Uvítám neotřelé tipy pro Chiang Mai a jeho okolí. Pofrčím sem na týden uklidnit duši a trochu optimalizovat obsah na webu smiley

Koukal jsem třeba na lety Chiang Mai - Mae Hong Son, točí to 3x denně Kan Airlines s 3 nebo 8 hodinovou pauzou. Dá se pohodlně projít město kolem jezera až k Wat Phrathat Doi Kongmu a zpět pod 2,5 hodiny?

Díky!

0

"Uklidnit duši" do CNX? Tak to je skutečně neotřelá představa... smiley

0 Citovat

Nebyl jsem, ale vypadá to jako totální prdel, takže pohoda tam určitě bude, chrám je od letiště kousek, takže to taky stihneš. Za sebe bych doporučil Pai, což je sice prdel taky, ale je to tam aspoň přípravené na turisty, relativní klid tam taky je a Kan Air tam lítá taky. Jinak v Chinag Mai půjčit motorku/skůtr nevím na co s věříš/máš ridičák a dát si Samoeng Loop, parádní cesta horama a spousty míst, kde je totální klid a pohoda na přemýšlení v přírodě. Případně si dát výlet na Doi Inthanon.
I samotný Chiang Mai je dobrá volba a tam bych viděl za sebe jako to nej Night Market - jsou tam super hospody a pak Wat Phra That Doi Suthep RatchaWarawihan, kterej je fakt pěkný a dole před ním u hlavní cesty v řadě těch stánků je fajn kavárna smiley

0 Citovat

Dave doporucuju vylet za tygrama (http://www.tigerkingdom.com/) ve meste pujc skutr, je to slaba pul hodinka z centra. Mesto je pohodovy, nejlepsi je cinsky trh (hodne zajimava jidla), levne obleceni a mnoho vyletu do pralesa doporucuju nebrat uplne nejlevnejsi agentury pak to stoji celkem za prd. Urco se vyplati vylet aspon na 1 noc, my sme byli jen na celodenni trip ( navsteva vodopadu v pralese, sjezd reky, 10min na slonovi smiley ) a stalo to za prd. Bylo sucho reka temer nesjizdna smiley ze slona sem malem spadl smiley pak kdyz sem mu chtel dat neco na jidlo tak me sosakem odhodil na zem... jako respekt z toho zvirete smiley .

Nedoporucuju agenturu: Travel Hub (s nema vylet byl opravdu des bes)
Doporucuju hotel: New Mitrapap Hotel 94-96 Ratchawong Rd., T.Chang Moi Muang, Chiang Mai, 50300 (cisty, v centru, levny)

0 Citovat

Ahoj,asi to budou otřelé tipy, sorry. Určitě Dragon Flight zipline - cca 2 hodiny z města. Jeli jsme minibusem na otočku do Chiang Rai, ale to bylo únavné (6 hodin jeden směr). White temple dobrý, ale za tu štreku to nestojí. Večeře u Chiang Mai Gate marketu - mj.vynikající sushi. Golden Triangle trip good. Nedoporučoval bych ani Tiger Kingdom a ani projížďky na slonech, byl bych přešťasten, kdyby tento business se zdegenerovanými a zdrogovanými tygry a znuděnými a týranými slony úplně vymizel. Super white water rafting. Řešili jsme přes Penguin Travel, malá budka uprostřed té ulice s bary, masážními salony - nevzpomínám si už na název té ulice, ale nebude obtížné ji najít když se zeptáš na night life. Pokud seš příznivec treků, Chianf Maije ta správná základna. Pokud netrváš na Severním Thajsku, tak určitě leť do Barmy (Yangon,Mandalay,Bagan,Bago,Golden Rock etc etc). Tož tak. Hotel Golden Bell v Chiang Mai byl super poměr cena-výkon.

0 Citovat

Dave, tam jsem byl loni na konci října. Docela poklidné městečko se spoustou chrámů. Ubytovat se tam doporučuji uprostřed městského obdélníku ohraničeného vodními příkopy, zbytky hradeb a hlavní silnicí.

Jinak jak píše twik, tak Tiger Kingdom naopak nedoporučuji, pokud máš aspoň trochu rád zvířata. S tou agenturou jsem byl na výletu asi taky. Jen v té řece bylo až tolik vody, že kdybych ty přeje viděl předem, tak bych ani omylem nevstoupil na ten raft.

V sobotu a v neděli se v Chiang Mai konají noční trhy (nemůžu poreferovat, můj žaludek byl zrovna v tu dobu trochu mimo).

Na výlet z Chiang Mai je hezké jít na Doi Suthep, Chiang Rai nebo k hranicím do vesnic dlouhokrkých lidí.

Jestli si chceš trochu počíst o Chiang Mai, můžeš:
https://michal-na-cestach.blogspot.cz/2 ... g-mai.html

0 Citovat

Trochu to tady oživím má někdo zkušenost z Mae Hong Son co tam vidět,kam zajet ,kde se ubytovat rozhoduji se jestli jet na motorce z Chiang Mai  a zůstat  jeden den,nebo leťet a setrvat tam pár dní díky

0 Citovat

daj si okruh na motorke, je to uplna bomba

0 Citovat

Ahoj,

mám dotaz. Budu v Chiang Mai testovat svoje nekomfortní zony asi na měsíc. Zvažuji možnosti dopravy po městě a okolí. Je tam něco jako je u nás rekolo nebo koloběžky lime? Nebo je lepší si pujčit kolo na pevno? Na motorku bohužel nemám řidičák.

Díky
0 Citovat

Centrum člověk projde pěšky. Po okolí je to na kole už daleko a takřka jediná volba jsou různé tour.

0 Citovat

V nekomfortnych zonach vodicak nepotrebujes 

0 Citovat

katja93 napsal(a):

Ahoj,

mám dotaz. Budu v Chiang Mai testovat svoje nekomfortní zony asi na měsíc. Zvažuji možnosti dopravy po městě a okolí. Je tam něco jako je u nás rekolo nebo koloběžky lime? Nebo je lepší si pujčit kolo na pevno? Na motorku bohužel nemám řidičák.

Díky

Premávka v meste mi prišla dosť hustá & chaotická, ale dá sa zvládnuť :D Kolobežky si nespomínam žeby som videl, bicykel sa dá a za deň stíhaš napr. Grand Canyon

0 Citovat

Já jsem si sdílených kol loni v prosinci nevšiml, ale tady píšou, že tam jsou:

https://www.lonelyplanet.com/tha...nd/bicycle

Sdílených koloběžek jsem si nevšiml nikde v JV Asii v posledních 2 letech. Na výlet na chrám Doi Suthep a okolní prales s vodopády je nejlepší songthaew. Jet na kole v tropech prudký kopec z 350 m do 1000 m n.m. by bylo jen pro trénované nebo masochisty. Na vzdálenější okolí by byla asi nejlepší nějaká tour a centrum se dá zvládnout i pěšky.
0 Citovat

Děkuju a nějaké tipy jak se domluvit s těmi řidiči songthaew, když nemluví anglicky? Jestli jim ukázat mapu kapm potřebuju, navrhnout sám cenu nebo jak?

0 Citovat

Neměl jsem problém se s nimi anglicky domluvit. 

0 Citovat

V rámci mesta (resp. hlavného okruhu) by ťa mali odviesť za 30/40 THB. Určite nastrelia aj vyššiu cenu takže netreba sa nechať dať. Čo sa týka miesta tak áno, stačí na mape / mobile ukázať miesto a zjednávať cenu ak je to ďalej :D.

0 Citovat

Samozřejmě, pokud se moc domluvit nejde, ať už o ceně nebo o cíli, vždy je možné nechat ho odjet a počkat si na dalšího...

0 Citovat

Stačí ukázat mapku a on pochopí kam jedeš :) Doprava po městě je úplně v pohodě. https://www.cestujlevne.com/pruv...ai/doprava

0
17 reakcí