Ahoj, máte nějaký tip na to, co lze stihnout v Mexico City za 12h? Příp. jakou dopravu využít z letiště do města? Díky .

Mexico City - stopover 12h

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

13 reakcí

Ahoj, máte nějaký tip na to, co lze stihnout v Mexico City za 12h? Příp. jakou dopravu využít z letiště do města? Díky

0

Já se s dovolením připojím s dotazem na 6ti hodinový přestup v Mexico City. Neměl by tu někdo zkušenost s něčím zajímavým, co se dá za takovou chviličku stihnout? Nebo nemá ani smysl opouštět letiště? Díky smiley

0 Citovat

Čaute,
tiež tam máme prestup, cca na 14hod. Čo som zatiaľ pozerala, tak asi najzaujímavejšie je pomotať sa okolo Paseo de la Reforma. Dáme si asi free walking tour o 11 pred Palacio de Bellas Artes, čo som našla na CS, a potom budeme chillovať v parku Chapultepec. Ale tiež uvítam tipy na nejake zaujímavé pamiatky, parky, vyhliadky a pod. smiley a nejaké triky ohľadom Mexico City.

Inak kam letíte ďalej? Do Cancúnu alebo na Kubu? smiley

0 Citovat

Ahoj, centrum Mexico City urcite stoji za to, Zocalo, Templo Mayor, Palacio de Bellas Artes; pokud by nebyla fronta a byla dobra viditelnost, tak vyhled z Torre Latinoamericana je fakt super. Je ale potreba si hlidat cas a mit rezervu, doprava v Mexico City je velmi nevyzpytatelna, muzete jet (taxikem) z centra na letiste 20min nebo taky pres hodinu. Nepocitam to, ze pri priletu do Mexika byvaji na imigracnim casto dlouhe fronty. Jinak z letiste jede i metro, ale tam bych si dala velky pozor, protoze pokud prestupujete, tak predpokladam, ze u sebe budete mit pas a cenne veci...a to by fakt nestalo za to, pokud by vas tam okradli. Mluvim z nekolikanasobne zkusenosti, v Mexiku jsem bydlela a nekolikrat do roka tam jezdim. smiley

0 Citovat

Díky za odpovědi. Když tak čtu to o té dopravě a imigračním, tak si při těch mých pouhých 6 hodinách asi nechám zajít chuť. I když původně jsem měl přestup jen 3 hodiny a už dvakrát mi čas toho letu do Mexika měnili, tak kdo ví jak dlouhý přestup tam nakonec vážně budu mít smiley

Andrea: Přilétám tam z Kuby a pak pokračuju do Los Angeles, ale čeká mě to až na přelomu března/dubna. Vy letíte už teď někdy, že? Myslím, že jsem to tu četl v nějakém jiném vlákně. Budu určitě vyhlížet vaše dojmy z Kuby smiley

0 Citovat

Z letiště UBER, na Reformu za cca 150 našich. Imigrační na 1-3 hodiny. Věci k vidění viz předřečníci. smiley

0 Citovat

Díky za odpovědi, nicméně ještě jeden (možná blbý smiley ) dotaz. My máme tenhle přestup na zpáteční cestě do Evropy: Cancun - Mexico City - Amsterdam. Nebude problém vyjít z letiště a pak se tam zas vrátit?

0 Citovat

Už jste někdo absolvovali ten stopover? Podle informací výše, dá se počítat ty cca 2 hodiny na kontroly na letišti při příletu i odletu?

0 Citovat

theo2 napsal(a):

Už jste někdo absolvovali ten stopover? Podle informací výše, dá se počítat ty cca 2 hodiny na kontroly na letišti při příletu i odletu?

Stacilo mi neco lehce pres hodinu, ale mel jsem prilet v sobotu hodne brzy rano a odlet pred obedem. Takze nejspis dost mimo spicku.

0 Citovat

Má smysl při stopoveru v MEX 6 hodin (04-10) a 7 hodin (16-23) cestovat do centra?

0 Citovat

My sme absolvovali stopover 12 hodin v mexicu teraz v novembri. Imigračné dalo na obidvoch letoch dosť zabrať, určite sme tam strávili viac než hodinu. Z letiska do centra záleží na doprave v meste, nám trvalo pol hodiny a ani tie oficiálne taxíky nie sú moc drahé (200 - 250 Kč).

Centrum je krásne a určite sa tam oplatí zájsť pozrieť, z centra na letisko nás potom ten ich ružový taxi stál 80 korún :D a keďže už bol večer tak to trvalo max 20 minút..

Kto má 12 hodín určite do mesta choďte, 6 podľa mňa záleží jak Vás rýchlo vybavia na imigračnom..

0 Citovat

My jsme zvládli za 6h v pohodě centrum, krátkou prohlídku i jídlo, přesto, že i nás na imigračním dost zdrželi. Čím méně času, tím více bych doporučil využít Metrobus, který má svůj vyhrazený pruh. Apropos, pokud by třeba Padrino nebo někdo jiný chtěl, daruji vám karty, které stačí jen dobít na 30 pesos. Mám 2 a ještě možná 2 najdu.

0 Citovat

My jsme měli v prosinci cestou zpátky z Guatemaly v CDMX asi 10 hodin. Zdržení na letišti bylo tak půl hodiny, i když cestou tam to bylo určitě přes hodinu, asi záleží, kolik se tam zrovna sejde letadel. Jinak hodí se vědět, že si tam musíte vyzvednout všechna odbavená zavazadla (nejspíš všech mimomexických letů), a pak předat na transfer přepážku anebo znova recheckovat. My jsme si radši bágly vzali s sebou do města.

Těch asi 7 hodin na prohlídku centra nám celkem stačilo, ale určitě by se tam dalo strávit mnohem víc času. Dopravili jsme se do centra metrem, je to úplně v pododě - linka 1 ze stanice Pantitlán jede na Pino Suárez, to je výborný výchozí bod, navíc je to tam asi za čtvrt hodiny a 5Kč za jízdenku, jenom dostat se na to metro vyžaduje chvilku chůze (viz https://wikitravel.org/en/Mexico...y#By_plane).

Je tam dost co vidět, hlavně spousta krásných starých kostelů okolo velkého náměstí Zocalo, snad všechny jsou otevřené a dá se do nich nahlédnout zadarmo, některé jsou nakloněné v důsledku zemětřesení, takže se člověk vevnitř cítí jako pod vlivem návykové látky :) Spousta skvělého street food, pekáren, prodejen obuvi (možná některé dámy ocení? :), občas i nějaká zeleň.

0 Citovat

Urcite sa oplati ist do centra. My sme sli z letiska taxikom(brali sme oba razy oficialne ruzove na taxameter), ale doprava bola hrozna a trvalo to cca hodinu. cena bola cestou z letiska 100MXN co je 4€ a nazad nejakych 70-80MXN(nebola taka husta premavka tak to sfukol za 30 minut) - takze okolo 3 €. v meste sme boli cca od 13:00 - 20:00 a stihli sme toho obehnut celkom dost (niekde tu na fore bude aj cestopis). Jedlo v stankoch stalo 0,5 - 1€, taktiez dake oblecenie sme kupili a celkovo fajn cas na obzretie mesta :)

0
13 reakcí