Ahoj cestovatelé, na konci března plánuji 3 denní výlet do Atén a chci se zeptat, co byste doporučili v okolí Atén? Předběžný plán je: 2 dny v Aténách a 1 den mimo (např. i vypůjčeným autem). Zatím mám v plánu toto: 1. den: - freetour (cca 2,5 h), - památky: Akropole, Muzeum Akropole, Agora a Kerameykos (na ty by měl platit ticket za 12 EUR). 2. den: - náměstí Syntagma - Piraesus - mrknout na pláže Kalamaki nebo Asklipieio a poté jezero Vouliagmeni (prý má pořád 23°C) 3. den: - ? - Corinth ? K cestování mám v plánu pořídit 3 denní ticket na MHD, avšak vypůjčení auta se nebráním. díky .

Atény - 3 dny (tipy)

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Ahoj cestovatelé,

na konci března plánuji 3 denní výlet do Atén a chci se zeptat, co byste doporučili v okolí Atén?
Předběžný plán je: 2 dny v Aténách a 1 den mimo (např. i vypůjčeným autem).

Zatím mám v plánu toto:
1. den:
- freetour (cca 2,5 h),
- památky: Akropole, Muzeum Akropole, Agora a Kerameykos (na ty by měl platit ticket za 12 EUR).
2. den:
- náměstí Syntagma
- Piraesus
- mrknout na pláže Kalamaki nebo Asklipieio a poté jezero Vouliagmeni (prý má pořád 23°C)
3. den:
- ?
- Corinth ?

K cestování mám v plánu pořídit 3 denní ticket na MHD, avšak vypůjčení auta se nebráním.

díky

0

na Syntagme sa pravdepodobne vyskytnes viackrat, napr. cestou z/na letisko,takze ani nemusis na nu rezervovat specialny cas v itinerare smiley
este odporucam vybehnut ci uz pesi, alebo funikularom na kopec Lycabettus.Keby ta uz nebavili vykopavky stare, tak mozno sa trajektom niekde previezt, napr. taka Salamina z Pireusu chodi ako MHDcka smiley

0 Citovat

Přidávám se s Lycabetus - ráno si vyběhnout nahoru, kdy tam ještě skoro nikdo není a výhledy na Athény jsou tam nejhezčí.
Pěkný je ještě Panathénský stadion a Monastiraki.

0 Citovat

Za návštěvu určitě stojí i Národní archeologické muzeum, moc pěkná je i Národní (královská) zahrada za řeckým parlamentem.

Kdyby ses chtěl vydat do toho Korintu, předpokládám, že tě zajímá Starý Korint, tak určitě doporučuji auto, jízdenky na vlak jsou celkem drahé, a nádraží v Korintu je od Starého Korintu dost daleko. Veřejná doprava neexistuje, taxikáři toho patřičně využívají. Pokud už to auto budeš mít, popojeď potom ještě do Argosu a Napflia smiley

0 Citovat

pripadne este vybehnut tu Philoppapos, s tade je tiez dobry vyhlad na akropolu

0 Citovat

taky tam máme tři dny a plán na město dost podobný, na ten třetí den mimo město jsme se rozhodovaly mezi Delfy, Olympem a Meteorou.
Ve finále to dopadlo: Delfy - moc nuda, kamenů bude dost i v Aténách smiley , Olymp - moc sportu a daleko smiley , takže pojedem Meteoru - asi s nějakou místní agenturou, auto se nám nechce řešit, jsme dvě holky.

0 Citovat

Namiesto MHD listka si zober taxi, nas to v skupine vychadzalo lacnejsie. 1.29€ nastupne a cca 0.74€/km
Par tipov: https://www.ckknirsch.sk/februarove-ateny/

0 Citovat

Plán je veľmi fajn, určite ako všetci ostatní odporúčam Lycabettus (hore v reštike sa dá kúpiť fajný malý gyros do ruky za 1€) a fajn sú aj National Gardens pri Syntagme - ak tam idete teraz v zime tak tam sú stromy ovešané pomarančmi (možno tam zbehnete v rámci walking tour). Neviem čo očakávate od Pireusu, ale ak nejaký malebný starobilý prístav tak budete sklamané. Aspoň minulý rok tam boli všade ploty, bordel, špina, kopec bezdomovcov a rušná cesta. Ale bolo fajn to vidieť smiley Pekná prechádzka je smerom od Flisvos mariny po pobrežnom parku pozdĺž električky, ktorá vás potom naspäť hodí na Syntagmu.

0 Citovat

Ahoj, v únoru jsem byl v Aténách, lístky do Akropole a památek už nejsou za 12E, ale změnili a zdražili to: viz https://archaeology-travel.com/travel-t ... in-athens/. Určitě běžte na Lycabetus, je to krpál, ale zábava při výšlapu a krásný výhled je odměnou. Určitě nezapomeňte projít čtvrť Plaka. Fajn jsou také zahrady za Parlamentem a stadion. Tip na pita souflaki gyros za 2,1 Eur u muzea Acropolis - ulice Lempesi. Malá gyrosárna s posezením venku v uličce na boku Muzea Acropolis. Muzeum Acropolis také stojí za to, dá se tam pěkně odpočnout u videa a relaxovat s vyhlídkou na Acropolis.

0 Citovat

Díky všem za tipy.

0 Citovat

Ahoj,

tiše ti závidím, taky bych hned letěla do Atén.

0
10 reakcí