Ahoj, na červenec plánuju cestu do Gruzie cca na 3 týdny. Letenky nejsou sice nejlevnější cca 15k pro dva, ale i přesto. Nějaké tipy, jak to naplánovat? Předpokládám přílet do Tbilisi. Na dlouhé treky to nevidím a určitě se budeme chtít podívat k moři.  Btw jak řešíte pojištění?Děkuji .

Gruzie - 21 dnů

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahoj, 

na červenec plánuju cestu do Gruzie cca na 3 týdny. Letenky nejsou sice nejlevnější cca 15k pro dva, ale i přesto. 

Nějaké tipy, jak to naplánovat? Předpokládám přílet do Tbilisi. Na dlouhé treky to nevidím a určitě se budeme chtít podívat k moři.  Btw jak řešíte pojištění?


Děkuji

0

Pojištění řešíme obvykle tím, že se pojistíme...
Jako 3 týdny v Gruzii, to ti poleze chačapuri i ušima:-) To bych nedal.
Ad to moře, z mé zkušenosti je nejhezčí na jihu Adžárie a částečně Kobuleti a Grigoleti. Jinak je to takové Bulharsko 80. let. Některé ceny vzhledem k tomu co nabízí jsou zcela mimo realitu.

0 Citovat

Letenka do Gruzie za 15k pro dva je super kauf.

0 Citovat

Třeba to je v C...

0 Citovat

cali napsal(a):

Pojištění řešíme obvykle tím, že se pojistíme...

Jo, to mi nedošlo :-D . Myslel jsem to spíše tak, že třeba do Norska, když jedem na ryby nepoužívám běžnou pojistku. U Gruzie mi přišlo jako dobrý nápad se zeptat..

Ad moře dík za tip. Chtěl jsem to spojit i s mrtvým mořem. Zatím přemýšlím o cestě vlakem do Jerevanu. Všiml jsem si, že většina jezdí do G na cca 10 dnů, je 21 opravdu přehnané?

0 Citovat

Mrtvé moře?
Nepiš do diskuzí zhulenej.

1 Citovat

K Mŕtvemu moru to máš hádam bližšie z ČR ako z Gruzínska. Ak si myslel Čierne alebo Kaspické, tak ani jedno nie je ničím špeciálne a na Čierne je určite lepšie Bulharsko.

V prvom rade, niektorí ti to už nenápadne naznačili, ale preistotu to napíšem po lopate. Letenky do Gruzínska za 15k pre dvoch sú absolútna blbosť. Za toľko sa lieta do JV Ázie alebo do USA. Pozri si Wizzair z Katovíc, Budapešti, Berlína alebo Varšavy do Kutaisi a nemáš problém sa mimo sezóny dostať aj na 1500,- za dvoch, v sezóne max do 5000,- Plus je tam alternatíva aj Baku-Budapešť.

3 týždne sú slušná haluz, to fakt jedine skombinovať aj s Arménskom a Azerbajdžánom, prípadne Iránom (tam akurát treba dávať pozor odkiaľ-kam a v akom poradí je povolené cestovať).

Poistenie klasické cestovné, ak chcete robiť nejaké extrémne športy tak sa na to pripoistiť. Gruzínsko v tomto nie je naozaj ničím iné ako akýkoľvek iný štát.

0 Citovat

Vlak do Jerevanu super, zejména 1. třídou. Je to jak stroj času. V každém vagónu děžurná, všechno pěkně retro, byli jsme rádi, že svítilo aspoň stropní světlo, boční se mi rozsvítilo, když jsem to už nečekal. :) Našel jsem několik zásuvek - asi 2 v chodbičce a 1 na WC, většinou na 110V, jednu na 220V. Pěkný chaos. Co se člověk na webu nedozví je, že vlak má 4 vagóny a 3. je bistro - pivo, čipsy a tak - říkala děžurná - nešli jsme tam. Ráno v 7 v okolo nádraží mrtvo, jen taxikáři byli až moc živí. :) V pokladnách měli taky půlnoc, tuším až do 10.h. Zpáteční cesta do Tbilisi maršrutkou za třetinovou cenu (z "autobusáku"), navíc nejmíň o 4h rychlejší, ale zkušenost dobrá. :)) Určitě bych se vydal do Gori a Uplistsikhe, do Čiatury na lanovky, ale jen po předchozím ujištění, že zrovna jedou. Batumi je asi nejhezčí gruzínské město, jaké jsem viděl. Gonio prý ale má hezčí pláže. Ctěl jsem se proletět L410 za pětistovku, ale nestihli jsme to. (vanillasky.ge). Ještě stojí za zvážení "vyhlídkový" let Tbilisi-Batumi s Airzena, ale bývá rychle vyprodaný. V rámci 21 dní bych se určitě zdržel i týden v Arménii.. co bych dělal 3 týdny jen v Gruzii (kdybych nechtěl do hor), to mě fakt nenapadá. Nebo vlakem do Baku...

0 Citovat

Poprvé jsem byl 4 dny, podruhé 5 dní. Pokaždé jsem nestihl vše, co bych rád, ale i tak bych na víc jak 10 dní plán nevymyslel. Pokud tam šoupnete nějakou větší túru, tak možná 14 dní, ale 3 týdny jsou zbytečně moc. I když...

0
8 reakcí