Ahoj chystáme se s přítelem zhruba na 14 dní do Jižní Koreji. Jakou doporučujete zvolit dopravu místní vlaky/autobusy nebo si raději půjčit auto? Uvítáme i tipy na ozkoušené ubytování:) Nejvíc bych však chtěla poprosit, pokud někdo z vás má sepsaný itinerář a podělil se s námi pro inspiraci....o cestování po Koreji i ostrově Jeju. Pokud by se někdo z vás chystal na Havaj, západ USA nebo Kajmanské ostrovy, ráda poskytnu ukázkový itinerář, popř. můžete kouknout i na náš blog https://czechwanderlust.wordpress.com/Díky za rady, Martina .

Jižní Korea itinerář

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

 Ahoj chystáme se s přítelem zhruba na 14 dní do Jižní Koreji. Jakou doporučujete zvolit dopravu místní vlaky/autobusy nebo si raději půjčit auto? Uvítáme i tipy na ozkoušené ubytování:) Nejvíc bych však chtěla poprosit, pokud někdo z vás má sepsaný itinerář a podělil se s námi pro inspiraci....o cestování po Koreji i ostrově Jeju. 

Pokud by se někdo z vás chystal na Havaj, západ USA nebo Kajmanské ostrovy, ráda poskytnu ukázkový itinerář, popř. můžete kouknout i na náš blog https://czechwanderlust.wordpress.com/

Díky za rady, Martina

0

Ahoj,

Urcite auto..mohu srovnavat..tohle jsem dal http://m.jorgus.webnode.cz/fotog...orea-2013/ busem a vlakem a toto

http://m.jorgus.webnode.cz/fotog...orea-2014/ autem. Mas tam i ty itinerare.

Jirka

0 Citovat

Na kolik vyjde auto?

Asi záleží, co člověk očekává a jak celý výlet pojme. Určitě bych se nebál varianty letadel/vlaků. Ačkoliv ani vlak zrovna nejlevnější nebyl.

S Prokym jsme dali takovou tu tutovku v podobě trojúhelníku Soul–Čedžu–Pusan. Vlak tuším vycházel na 1000,- Měli jsme na trip cca týden.

Korea to prý není, za ní musíš na venkov a to jsme my nestihli.

0 Citovat

tak já byl v Koreji v roce 2011 měsíc z toho týden Jeju - trasa(kde jsem byl ubytován): Seoul - Daegu - Busan - Jeju - Danyang - Sokcho - Seoul

vše vlakama či busama (Jeju letecky) naprosto bez problémů jsem se dostal spolehlivě všude kam jsem potřeboval!

cenově to bylo v normě výrazněji dražší byl jen rychlovlak KTX

auto je tam dle mého naprostá zbytečnost !!

0 Citovat

Mno zbytecnost neni..mas treba deset dni a chces videt to nejlepsi z Koreji..a to nejlepsi jsou ve velke mire Narodni parky a u vstupu do nich klastery. A tam se jde dostat celkem obtizne. Jinak auto na tyden 5-7tisic. Mistni doprava je super mezi mesty..ale jak cces na venkov a pri jejich totalni anglicke negramotnosti je to celkem zazitek:)

0 Citovat

Díky za tipy! Na cestování máme cca 14 dní, z toho asi 4 dny plánujeme na Jeju, tam mi přijde, že je lepší auto půjčit. A jak to vychází, když půjčíte auto třeba v Busanu a vrátíte v Soulu, nevíte? Třeba v USA byla cena o dost vyšší....A tipy na Jeju někdo nemáte? Předběžný plán už máme, ale rádi ho ještě doplníme:)

0 Citovat

Mrkni kdyztak na ty moje itinerare..je zltam i jeju:)

0 Citovat

čaues, v koreji jsem před dvěma lety trávil 4 měsíce na Uni a každou volnou chvíli vypadl do divočiny, blog zde i s jeju: http://jedemepryc.blogspot.cz/20...-vol2.html

....Kimchi jjigae a jjimjilbang 4ever!

0 Citovat

Děkuju za tipy!:) Můžu se ještě zeptat, jak jste to řešili s telefony? Fungovali vám nebo jste si pronajali na letišti po příletu?

0 Citovat

mobily fungovaly (jakože frekvence), koupil jsem si klasicky prepaid simku s daty i voice planem za pohoda prachy (už nevim presne)

0 Citovat

Doba, kdy bylo nutné řešit výměnu telefonů z důvodu odlišných frekvencí, je už dávno pryč :)

1
10 reakcí