Ahoj, určitě jako mnoho z Vás bojuju se dny dovolené  a tak vymýšlím nejrůznější víkendové tripy, které budou mít nejlepší poměr využité dny dovolené ku požitek z cesty. Ne, že bych už měl všechny zákoutí Evropy prozkoumané, ale jelikož mi pomalu dochází inspirace, tak se Vás ptám Jaké jsou vaše nejoblíbenější víkendové destinace, které se dají dobře nakombinovat a stihnout  za 3 dny s využitím maximálně 1 dne dovolené? (Případně žádné - když je odlet v pátek večer, nebo návrat v pondělí brzo ráno) .

Nejoblíbenější víkendové destinace?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Jen to se asi nevejdeme do 4.000,- :/ vypadá to, že to v akci nebude

0 Citovat

Ten Brusel je vlakem z Prahy za 567 Kč. Jen se musí na eshopu ČD zadat rozšířené zadání a přidat "Přes Cheb" ;) 567 kč jednosměrně, vždy první ranní spoje. Zpáteční vypadá už dražší, to už bude lepší skočit zpět s Ryanairem.

0 Citovat

Nebo jsem našel Amster autobusem za 2000,- zpáteční flixbus nebo kolem 2200,- eurolinies s promotarifem nebo skoro za stejnou cenu klasický tarif se slevou od o2

0 Citovat

na tie tvoje datumy to asi nepojde, ale do buducna dobre vediet ze je tu taka moznost


brusel.jpg

0 Citovat

Tak to vypadá na prodloužený víkend někdy kolem října :)

0 Citovat

Už mi dochází inspirace na víkendové letecké výlety z Prahy. Ideálně někam na východ nebo nějaká neobvyklá kombinace. Šílený routing typu 4 hodiny autobusem na to letiště, pak letět tam, druhý den přejet 2 hodiny vlakem a pak odletět zpět uvítám. Jediný požadavek je, aby se to dalo uskutečnit mezi pátečním večerem a brzkým pondělním ránem. Ideálně do 2000 Kč za RT.

Byl jsem už v Budapešti, na Balatonu, Milánu, Paříži, Londýnu, Amstru, rozumné vzdálenosti z Charleroi projeté taky, Liverpoolu, Dublinu, Kodani, Stockholmu, Bratislavě, Vídni, polských a německých městech. Švýcarsku a Norsku se zatím vyhýbám, protože mi v mých propočtech víkend vychází skoro na pět cifer, a to i s hodně levnou letenkou.

0 Citovat

Hrál jsem si s AZairem a něco málo vylezlo, jen ještě cítím, že to stále není ono. Třeba to zaujme někoho jiného.

Mallorca mě asi láká nejvíc. Jen netuším zda s těmito časy se tam dá něco stihnout vidět nebo se třeba vykoupat. S trochou štěstí by voda mohla mít kolem 15-18°C.

Lvov - dá se za tu chvíli ve Lvově něco vidět, když cca v 18h bude tma?

Eindhoven - je tam něco pěkného k vidění? Názory, co jsem četl se dost různí. Osobně bych za letenku tam dal max. 1000 Kč.

Riga se sice dá zvládnout z Berlína, ale ty časy se mi zdají na podzim dost nevhodné. V sobotu brzy tma a v neděli až se otevřou památky, bude třeba jet na letiště.

Ještě zcela marně nevypadá Soluň. Má někdo nějakou zkušenost s jejím okolím a cestou na letiště?


amsterdam.png
eindhoven.png
lvov.png
mallorca.png
manchester.png
neapol.png
riga.png
sofie.png
solun.png

0 Citovat

Máš pochodené Rakúsko? Nie je to síce leticky, ale ak máš menej ako 26 rokov, môžeš vlakmi po Rakúsku za 88 € jazdiť od 3.júla do 10. septembra.

http://www.oebb.at/de/angebote-e...mmerticket

https://www.oebb.at/file_source/...Folder.pdf

a k tomu si za 61€ môžeš kúpiť NO card na turistické atrakcie: http://www.niederoesterreich-card.at/

0 Citovat

Bohužel, 26 let mi už bylo. Jinak dík zip :-)

Jinak Rakousko tak proježděné nemám, ale z toho kam se dá dostat normálně MHD, už většinu. Ještě tak leda Medvědí soutěsku a tu se mi nechce brát přes Slevomat, protože na počasí řadu týdnů dopředu nevidím.

0 Citovat

do Lvova urcite aj vecer, pekne to tam je, historicke centrum a super podniky:) to tak o tretej budes v centre, tak tych cca 5 hodin akurat to pobehat

0 Citovat

Souhlas na centrum Lvova stačí i hodinka, dvě, to si stihneš dát i kafe/pivko a večeři. Navíc ty hlavní atrakce tam jsou fakt na pár stovkách metrů.

0 Citovat

OK. Píšu si let WRO-LWO na svůj seznam přání :-) Jestli ty časy nezmění, budou dobře navazovat i na autobusy z/do Prahy. Ještě chvíli počkám. Rád bych chytnul aspoň duben, aby tam nebyla moc velká kosa. K tomu let zpátky od Ryanairu za 865 Kč mi nepřijde jako úplně bezva cena. Zatím je RT za 1235 Kč asi na patnácku zimních víkendů.

0 Citovat

ber to tak, keby si siel za 20 euro na zapad, tak tam minies x-krat viac ako v Lvove :D

0 Citovat

To vím taky. Rumunsko bylo super. 20 € za pokoj s klimou a 10 € steak v centru, který se mi ale zdál na Rumunsko drahý :-D Ale v Londýně co bych za takovou cenu dal :-)

Spíš to beru tak, že tam nechci během ukrajinské zimy a tun sněhu všude okolo. Navíc koukám, že na půlku března už mám Kyjev. Asi není dobrý nápad dát týden po sobě dvě ukrajinská města :-D Ale když Ryanair zlevní letenky na půlku, sníh i ukrajinský maraton bude 8-)

0 Citovat

ten Brusel vlakem je hodně pěkná cena, koukal jsem na to a našel ještě vlak Praha - Curych za 486kč, máte ještě nějaké tipy na výhodné včasné jízdenky do zahraničí? :)

0 Citovat

Z Bruselu BRU se dá letět s ČSA, často levněji než s Ryanairem

0 Citovat

Patrik Černý: Ceník včasbých jízdenek

https://www.cd.cz/assets/typy-ji...2-2016.pdf

0