Hola, nekdo tady byl v Nicaragui a podelil by se o mista, ktere neminout a kterym se naopak vyhnout? Co idealne naplanovat na 10 denni trip? Co ochutnat atd. Diky predem za jakykoli tip/trik :) .

Nicaragua - tipy, triky, must see&do

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Hola, nekdo tady byl v Nicaragui a podelil by se o mista, ktere neminout a kterym se naopak vyhnout? Co idealne naplanovat na 10 denni trip? Co ochutnat atd. Diky predem za jakykoli tip/trik :)

0

sorry ze sa tak blbo pytam, ale pri takychto otazkach jedine co ma napadne je ze preco tam vlastne ides ked nevies co tam chces vidiet? Ci len kvoli 150 eurovej letenke z Amsterdamu? Osobne urcite ist este pozriet Jazero Nicaragua kedze to ochvilu mozno prestane existovat a tam ostrov Omotepe. Prip. z karibskej strany Corn Islands. V Manague by som sa nezdrzoval.

0 Citovat

A to snad pro kazdou cestu musis mit duvod,? :D :D nestaci ze chces objevit misto o cem nic nevis. Dik za tipy.

0 Citovat

jasne ze nie, len teda najlepsie podla skusenosti aj z fora si urobit "nastrel" co asi chcem vidiet, nejaky zakladny itinerar a potom to uz pomozeme vychytat muchy:) takto mi to pride stylom, mam letenku, nieco vymyslite :D

1 Citovat

Tak ja mam vizi dat Managua - Granada - Omepete - San Juan (surf) - volcano boarding - Managua odlet. Na 10 dni v poklidu .]

0 Citovat

to uz vyzera lepsie:) sorry, ze som tak zacal, len po tejto akcii za 150 euro do Ameriky sa objavili znovu rovnake otazky, ked ludia nieco kupili "levne" a teraz nevedia co...ako prednedavnom Palau. Vcera som videl jednu s Vysokou skolou zivota, ktora kupila lety do Salvadoru s celou rodinou a malymi detmi..a uz chcela vediet ako odtial prec, lebo si nezistila, aka je tam bezpecnostna situacia :)

0 Citovat

Uz mam i nacteno docela dost...i dokonce pred tou akci s letenkama .) ale osobni zkusenosti jsou nejvic. Nejaky tipy na dopravu, hostely, aktivity, krom zminenych?

0 Citovat

Záleží na tom, co Tě zajímá. Obecně západní pobřeží je turistické a nejvíc "profláklé". To co plánuješ je takový turistický standard. Asi bych vynechal volcano boarding . Z této části určitě vulkán Mombacho večer (každá cestovka v Granadě to dělá). Na Ometepe ubytování Na Santo Domingo, San Fernando, nebo Santa Cruz (např. Buena Vista). Já osobně jsem byl nejvíc v Nikaragui nadšen z Río San Juan - z El Castillo na Río Bartola (Basecamp Bartola). Za 10 dní se to ale nedá stihnout současně s tím Tvým plánem. To bys musel jet buď rovnou z Managuy do San Carlos. Nebo do Granady (1 den), pak Ometepe (2 dny) a letadlem z Ometepe do San Carlos (loď nejezdí). Pokud bys měl rád moře, idylické karibské pláže s nakloněnými kokosovými palmami a šnorchlování, tak opravdu úžasný místo je Ensueňos na Isla de Maíz Pequeňa (letadlem z Managuy na Isla de Maíz Grande a lodí na Pequeňa, pak pěšky 6 km). Klidně stačí tak 5-6 dní.

0 Citovat

bstan: Diky moc, myslim, ze budu muset zahrnout Rio San Juan do planu .) Nahodou jsi nebyl v okoli San Juan del Sur? Kde tam bydlet, surfovat, atd?

0 Citovat

Ne, nejsem surfař.

0 Citovat

Ahoj, Marek Bartík k nám napsal super zkušenost + odkazuje na svůj článek na jeho blogu – https://yahoodka.cz/nicaragua/

Vím, je to hodně odkazů, ale myslím, že by to mohlo pomoc. Jsou to jeho osobní zkušenosti. :)

Honza

0 Citovat

Honza9: taky dekuju!!

0
11 reakcí