Ahoj cestovatelé,na přelomu srpna a září letíme do Thajska a rád bych se zeptal na pár dotazů a tipů.Letíme 29.8. s QA z Budapešti do Krabi, zpátky 10.9. Máme na cestě tam stop-over v Doha nějakých 18 hodin. Vím, že v tomto čase je v Krabi období dešťů, proto se chceme přesunout na Ko Samui nebo Ko Phangan kde by mělo být podstatně lepší počasí. Kam konkrétně se asi rozhodneme až pár dní před odletem podle toho, jaká bude předpověď. Našel jsem agentury, které to zprostředkovávají (busem do Don Sak a pak trajektem). Pokud máte někdo zkušenosti s takovým přesunem, tak budu rád za info, hlavně jestli se to dá koupit až na místě.Který ostrov byste mi víc doporučili? Jde nám asi hlavně o koupání a "gastroturistiku" a možná nějaký výlet. Já co jsem se koukal, tak mě víc láká Ko Samui - ať už výlety na slonech nebo vodopád Hin lat, na druhou stranu v době našeho pobytu v Thajsku by na Ko Phangan měla být Full moon party. Pokud jste na ni někdo byl, tak budu rád za odezvu :)Také by mě zajímalo jak je to cenově s ubytováním na těchto dvou ostrovech. Rádi bychom bydleli v nějakém bungalovu u moře a asi bychom si to sháněli až na místě. Můj další dotaz směřuje k očkování... doporučená je žloutenka A a břišní tyfus. Trochu váhám, jestli je to do těchto turistických destinací nutné když se dodrží základní hygienické návyky a nebudeme pít místní vodu a dávat si do pití led (zajímalo by mě jak je to se zmrzlinou).Při našem stop-overu v Qataru chceme využít nabídky QA na hotel a víza zdarma. Nicméně tím, že přiletíme 29. srpna v 1 ráno a odlítáme před osmou večer, tak se přiznám, že nevím jestli mám chtít ubytko 28.8.-29.8. nebo 29.8.-30.8.A můj asi poslední dotaz týkající se tohoto. Vzhledem k tomu, že v Doha budeme jen chvíli, takže se pocouráme po městě nebo se půjdeme koupat, myslíte že bude stačit si rozměnit tak 25 rialů na osobu? Na nějakej oběd (klidně street food), vodu a třeba zmrzlinu.Díky za rady, tipy a triky :) .

Thajsko - září - Ko Samui/Ko Phangan

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Ahoj cestovatelé,

na přelomu srpna a září letíme do Thajska a rád bych se zeptal na pár dotazů a tipů.

Letíme 29.8. s QA z Budapešti do Krabi, zpátky 10.9. Máme na cestě tam stop-over v Doha nějakých 18 hodin. Vím, že v tomto čase je v Krabi období dešťů, proto se chceme přesunout na Ko Samui nebo Ko Phangan kde by mělo být podstatně lepší počasí. Kam konkrétně se asi rozhodneme až pár dní před odletem podle toho, jaká bude předpověď. Našel jsem agentury, které to zprostředkovávají (busem do Don Sak a pak trajektem). Pokud máte někdo zkušenosti s takovým přesunem, tak budu rád za info, hlavně jestli se to dá koupit až na místě.

Který ostrov byste mi víc doporučili? Jde nám asi hlavně o koupání a "gastroturistiku" a možná nějaký výlet. Já co jsem se koukal, tak mě víc láká Ko Samui - ať už výlety na slonech nebo vodopád Hin lat, na druhou stranu v době našeho pobytu v Thajsku by na Ko Phangan měla být Full moon party. Pokud jste na ni někdo byl, tak budu rád za odezvu :)

Také by mě zajímalo jak je to cenově s ubytováním na těchto dvou ostrovech. Rádi bychom bydleli v nějakém bungalovu u moře a asi bychom si to sháněli až na místě.

Můj další dotaz směřuje k očkování... doporučená je žloutenka A a břišní tyfus. Trochu váhám, jestli je to do těchto turistických destinací nutné když se dodrží základní hygienické návyky a nebudeme pít místní vodu a dávat si do pití led (zajímalo by mě jak je to se zmrzlinou).

Při našem stop-overu v Qataru chceme využít nabídky QA na hotel a víza zdarma. Nicméně tím, že přiletíme 29. srpna v 1 ráno a odlítáme před osmou večer, tak se přiznám, že nevím jestli mám chtít ubytko 28.8.-29.8. nebo 29.8.-30.8.

A můj asi poslední dotaz týkající se tohoto. Vzhledem k tomu, že v Doha budeme jen chvíli, takže se pocouráme po městě nebo se půjdeme koupat, myslíte že bude stačit si rozměnit tak 25 rialů na osobu? Na nějakej oběd (klidně street food), vodu a třeba zmrzlinu.

Díky za rady, tipy a triky :)

0

V čem je dle tebe jiné Doha oproti Thajsku?

V Doha plánuješ street food a zmrzku, ale v Thajsku zvažuješ, zda je u podobného jídla vhodné prevence očkováním.

Já se očkovat nechal a nelituju. Mám díky tomu větší klid. Ale nikdo ti samopzřejmě nezaručí, že zrovna ty nebudeš to procento očkovaných, kteří na očkování budou mít nějakou destruktivní reakci.

0 Citovat

Pokud odlétáte 29.8. v 20.00, pak nocleh 29.-30.8. je k ničemu. Očkovat jsme se též nechali na obojí uvedené, dnes si myslím, že to byly vyhozené peníze... neměl jsem v Thajsku pocit, že by mi někde hrozila nějaká infekce (a nebyli jsme zdaleka na jednom místě). I když... ono to bude fungovat i nadále a jinde, takže člověk se bude cítit chráněn. Vím, že spousta lidí se neočkuje a je to bez problémů... rozhodnutí je na tobě.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Pokud odlétáte 29.8. v 20.00, pak nocleh 29.-30.8. je k ničemu.

Očkovat jsme se též nechali na obojí uvedené, dnes si myslím, že to byly vyhozené peníze... neměl jsem v Thajsku pocit, že by mi někde hrozila nějaká infekce (a nebyli jsme zdaleka na jednom místě).

No nevím, pokud si můžu jít na třeba šest hodin pospat někam do hotelu tak mi to přijde milejší než ležet někde na letišti.

Jasně, no ještě to zvážím. Přijde mi, že pokud jsi trochu zodpovědný tak to potřeba není, ale náhoda je blbec...

0 Citovat

Aha, já myslel, že přes den budete mít nějaký program... tak v tom případě ještě zjistit, v kolik hodin je check-in do hotelu, aby ten spánek nebyl jen na hodinu... :-) No každopádně jestli hotel, tak 28.-29. a zajistit si pozdní příchod. Dorazíš tam třeba ve 3 ráno, pospíš do 9 a máš den před sebou.

0 Citovat

Vyuziju toho vlakna k otazce, v jakem terminu je tedy vhodne Krabi ? zvazujeme s zenou Thajsko ,ale myslim ze v zari bych volil radeji treba Mauricius , ktery mam taky mezi zvazovanymi, prave proto ze tam v te dobe prsi nejmene za rok

Rozhodne v obdobi zari-prosinec mame v planu neco podniknout ale ne na dele nez tech 14 dnu treba i dvakrat po 10 dnech pobytu + cesta zvazujeme i Kubu ale to je vse az v hlavni sezone listopad az unor

Uvitam zajimavy tip -)

Co se tyce Thajska tak mam predstavu 2 max 3 mist klidne i bez Bangkoku , o Ko Samui jsem taky premyslel priorita koupani a nejake ty vylety po prirode

0
5 reakcí