Ahoj, 3.7.2017 odlétáme s manželkou do Porta na 5 dnů a rádi bychom nějaké fajn tipy co navštívit, kam zajít na jídlo, co stojí za shlédnutí apod.Předem děkuji za odpovědi. .

Porto - zajímavá místa

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj, 3.7.2017 odlétáme s manželkou do Porta na 5 dnů a rádi bychom nějaké fajn tipy co navštívit, kam zajít na jídlo, co stojí za shlédnutí apod.

Předem děkuji za odpovědi.

0

Tak jako klasika je navštívit portské vinné sklípky a ochutnat portugalské typické jídlo francesinha.

Sklípek doporučuju vybrat dál od řeky - s rostoucím kopcem klesá často jak cena, tak i počet turistů na prohlídce sklípků. My byli v Graham´s, což je velké vinařství, ale třeba v květnu tam nebyla ani noha, na prohlídce jsme byli sami. Dokonce jsme dostali víc vzorků, než jsme si zaplatili. (+ pěkný výhled na město)

Francesinhu si můžete dát klidně dole u řeky, ani tam není nějak předražená a můžete se kochat řekou s loděma naloženým vínem.

0 Citovat

Doporucuji navstivit Bragu a Guimarães, da se z toho udelat krasny vylet na 2 dny - 1. den rano vlakem do Guimarãese, cely den tam, vecer prejezd busem do Bragy, druhy den Braga a odpoledne / vecer vlakem zpet do Porta. Vlaky jsou pomerne cenove priznive a rychle.

Guimarães ma super stare centrum a hrady, Braga je taky fajn, rozhodne to chce navstivit asi nejznamejsi portugalskou pamatku, Bom Jesus do Monte.

0 Citovat

Krome zmineneho Guimarães a Bragy se nam jeste libilo kousek na jih od Porta v meste Aveiro - portugalskych Benatkach. Libilo se mi tam vic nez v originalu :-)

0
3 reakce