Zdravím,předpokládám, že tu nikoho takovýho nenajdu, ale co kdyby...Máte někdo zkušenost, z nedávný doby, s pozemním přechodem hranice z Libanonu do Sýrie? Máme v plánu cca 14 denní trip po Libanonu a při tý příležitosti bych se rád podíval do Damašku. Proto by mě zajímalo, jestli tam někdo v nedávný době byl. Samo, že předpoklad je úspěšně získaný vízum... Dík. .

Damašek – přechod hranic z Libanonu do Sýrie

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Zdravím,

předpokládám, že tu nikoho takovýho nenajdu, ale co kdyby...

Máte někdo zkušenost, z nedávný doby, s pozemním přechodem hranice z Libanonu do Sýrie? Máme v plánu cca 14 denní trip po Libanonu a při tý příležitosti bych se rád podíval do Damašku. Proto by mě zajímalo, jestli tam někdo v nedávný době byl. Samo, že předpoklad je úspěšně získaný vízum... Dík.

0

Keď dostaneš víza, tak nevidím problém. Hranica je otvorená, v mekáči v beeka som videl sýrske špzky

0 Citovat

Hmm, Sýrie, to už je jiný level:) Pokud se ti to podaří, rád si přečtu někde tvé postřehy.)

0 Citovat

Co se mi po tomdle prispevku ozvali lidi, tak Damasek pry v ramci moznosti bezpecny, i kdyz sebevrazedny utok nebo dopad rakety nevyloucis, ale jak pise Tonic, nejvetsim problemem bude sehnat tur. vizum, i kdyz se to na webu mzv.cz tvari jak formalita ;-)

0 Citovat

Zaujalo ma to, čítal som nejaký TripAdvisor, naposledy pre víza bolo treba nejaké pozvanie zvnútra Sýrie. By to chcelo kontaktovať hotely v Damasku. Alebo hneď po prílete do Libanonu zistiť aktuálnu situáciu a o víza požiadať v Bejrute. S bezpečnosťou to tam bude ako povedzme v Kurdistane na severe Iraku pred Isis, ale situácia sa môže rýchlo zmeniť

0 Citovat

na jaře jsme byli v Libanonu, výlet do Damašku nabízejí normálně taxikáři, myslím nějak kolem 100USD

0 Citovat

Někdo aktuální info? Konkrétně mě zajímá přesun z Libanonu do Damašku:) Případně, jak lehce/obtížně probíhali zajištění víz. Děkuji.

0 Citovat

Damašek je plně pod kontrolou Asadovy vlády. Plánuje jej někdo v brzké době navštívit?

0
7 reakcí