Ahoj, chystám se na první cestu do Thajska a chtěl bych Vás požádat o rady pro začátečníka... Jako 1)kdy jet, 2)kdy kupovat letenky a kde vyhledávat, aby to bylo cenově nejvýhodnější :) A hlavně kam za pěknými azurovými plažemi s palmami a pěkným šnorchnovláním, bez velkých přesunů... (Phuket, Krabi, Phi Phi...), ubytování asi přes Booking...? Předem děkuji za každou radu. .

Thajsko - tipy pro začátečníky...

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Pokud jste cestovatelský začátečník a plánujete letět z VIE, tak bych sledoval přímé lety do BKK s Eva Air nebo Austrian. Naopak cíleně bych se vyhýbal aerolinkám jako Air China, Air India a další, kde jsou zpravidla superdlouhé přestupy a vyžadují byrokratický oser s vízy.  Letenky bych začal hledat až někdy v dubnu, květnu.

0 Citovat

No já jsem zrovna koukala na to Air India a nevím, jestli jsem dostatečně dobrodružná na to, abych zahájila rodinnou dovolenou jednodenní prohlídkou Dillí :-)

1 Citovat

@Petr76 Jaký byrokratický oser s vízy vyžadují Air China a Air India? Na přestup v Pekingu, Šanghaji atd. není potřeba vízum a pokud vím, tak ani v Dillí a dalších indických letištích (do 24 hodin).

Jednodenní prohlídka Dillí může být nezapomenutelný zážitek, a to nikoli v negativním smyslu, pokud se člověku chce otravovat s vízem a ještě za něj platit a když si předem nastuduje, jak strašně Indové tahají turisty za nos a všem dobře známým scamům se vyhne, nebude radši nikomu věřit a cestu si dobře naplánuje.

3 Citovat

Christoph napsal(a):

Tudíž bych chtěl poprosit o postřehy a rady jak to naladit.

 


My sme akurát prvý krát v Thajsku a celú cestu, lokality, kam ísť, čomu sa vyhnúť, koľko času kde stráviť atď sme plánovali s ChatGPT a za mňa top. 

Napíš mu čo najviac detailov o vás, vek detí, čo chcete robiť / vidieť, čo hľadáte, aku atmosféru máte radi, koľko presunov a akých dlhých chcete mať a vypýtaj si detailný zoznam miest s výhodami, nevýhodami, unique selling points a tak podobne a on ti dá dobrý prehľadný zoznam z ktorého sa ľahšie vyberá :) 

2