Ahoj,v rijnu se chystame na 3 tydny s partou kamaradu do Ciny, a jelikoz je to zeme obrovska, uvitala bych nejake tipy na plan cesty. Priletame do Shanghaje a odletame o 20 dni pozdeji z Pekingu.Preferujeme prirodu pred mesty a po ceste bychom chteli urcite videt hory Huangshan a navstivit Xi'an. Dal mame na seznamu moznych mist Chengdu (kvuli pandam), nicmene je to dost daleko a nenasla jsem zadny nocni spoj, aby clovek nemusel stravit den ve vlaku nebo utracet za letenku.V okoli Pekingu bychom samozrejme radi navstivili Cinskou zed, nicmene nejsme rozhodnuti, kterou cast. Mate nejake tip?Diky,Iva .

Čína - 3 tydny

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

1 reakce

Ahoj,

v rijnu se chystame na 3 tydny s partou kamaradu do Ciny, a jelikoz je to zeme obrovska, uvitala bych nejake tipy na plan cesty.

Priletame do Shanghaje a odletame o 20 dni pozdeji z Pekingu.

Preferujeme prirodu pred mesty a po ceste bychom chteli urcite videt hory Huangshan a navstivit Xi'an.

Dal mame na seznamu moznych mist Chengdu (kvuli pandam), nicmene je to dost daleko a nenasla jsem zadny nocni spoj, aby clovek nemusel stravit den ve vlaku nebo utracet za letenku.

V okoli Pekingu bychom samozrejme radi navstivili Cinskou zed, nicmene nejsme rozhodnuti, kterou cast. Mate nejake tip?

Diky,

Iva

0

Ahoj, snad tam nebudete uz 1. tyden v rijnu na Golden week. Doporucuju hlavne Huashan, uzasnou horu z bile zuly. Je to 1-2 zastavky rychlovlaku pred Sianem. Nechte si 1,5 dne, odpoledne vystupte na vrchol nebo treba ke Golden Lock Gate. Tam prespete, rano kouknete na vychod slunce a projdete si okruh pres vsechny vrcholy. Klidne i bez lanovek, je to ale pak asi 17000 schodu (z toho pulka nahoru). I ty schody stoji za to.

Jinak muj itinerar byl na 30 dni a mimo vychod Ciny, takze ne pro vas. Doporucuju hlavne mene znamou provincii Gansu, ale chtelo by to radeji i prelet, coz je casto cenove srovnatelne se soft sleeper ve vlaku. A treba vyhledy pri letu z Dunhuangu do Lanzhou na zasnezene hory (koncem cervna) v severni casti Tibetske plosiny byly pro me ty nejlepsi, co jsem kdy mel z dopravniho letadla.

0
1 reakce