Vážení cestovatelé, za 2 týdny letíme do Edinburghu (auto si nepůjčujeme) a tak bych se rád zeptal co byste nám doporučili vidět v nejbližším okolí (nemáme problém využít místní dopravy a trochu si popojet) Jedeme na 5 dní, jeden den už máme naplánován výlet do Glasgow. Nějaké tipy na další okolní města, scenérie aj. v dojezdové vzdálenosti řekněme 3-4 hodky max. co stojí za to vidět? Budu rád i za nějaký tajný tip v Edinburghu o kterém se moc neví. Pokud by mi v návaznosti na to byl schopen někdo poradit jaká legitka/pass na zdejší dopravu se vyplatí nejvíce vzhledem k doporučeným destinacím budu moc vděčný :)Předem díky ;)Dominik. .

Edinburgh a okolí bez auta

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Vážení cestovatelé, za 2 týdny letíme do Edinburghu (auto si nepůjčujeme) a tak bych se rád zeptal co byste nám doporučili vidět v nejbližším okolí (nemáme problém využít místní dopravy a trochu si popojet) Jedeme na 5 dní, jeden den už máme naplánován výlet do Glasgow. Nějaké tipy na další okolní města, scenérie aj. v dojezdové vzdálenosti řekněme 3-4 hodky max. co stojí za to vidět? Budu rád i za nějaký tajný tip v Edinburghu o kterém se moc neví.

Pokud by mi v návaznosti na to byl schopen někdo poradit jaká legitka/pass na zdejší dopravu se vyplatí nejvíce vzhledem k doporučeným destinacím budu moc vděčný :)

Předem díky ;)

Dominik.

0

Udělali jsme si výlet na ostrov Inchcolm (vlak, ferry).Je tam nádherné starobylé opatství a pozorovali jsme tuleně na pláži, včetně zrovna narozeného mrňouse. Nenáročný výlet na cca 3/4 dne.

0 Citovat

Pass u Edi asi nebude jako v ostatních městech v Anglii... Ale dá se u řidiče za 4.20 liber ( možná méně/více ) koupit celodenní jízdenka.( A jede Vás asi více, takže by se dal koupit "group ticket" který je pro 2 -5 lidi max ) Pozor na dopravce mezi EDI - GLA , zde to může operovat i jiný přepravce (Citi Link nejpravděpodobněji) a ti neuznají tu jízdenku koupenou u normální MHD v EDI.

0
2 reakce